Menü

Air Southwest

Air Southwest speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Air Southwest

Az Air Southwest egy 2003-ban alapított brit légitársaság volt, amely légi összeköttetést biztosított Nagy-Britannia, Írország és a Csatorna-szigetek között. Az Air Southwest repülőgépei három bázison állomásoztak: a fő bázis Plymouthban volt, a két kisebb Bristolban és Newquayben. A légitársaság flottája öt légcsavaros Bombardier Dash 8-311-esből állt. Az Air Southwest utasai kezdetben a Plymouth – Newquay - London Gatwick útvonalra tudtak repülőjegyet venni, majd a Plymouth - Manchester járatokra Bristolon keresztül. Működési időszaka legnagyobb részében a légitársaság gépei 14 repülőtérre repültek Nagy-Britanniában és Írországban.

Az Air Southwest járataira jegyet vásárló összes utas jogosult volt igénybe venni különböző kényelmi szolgáltatásokat az utazás előtt és alatt. A légitársaság gépeinek fedélzetén rágcsálnivalókat és üdítőket lehetett vásárolni. Emellett a társaság fokozatosan bővítette a szolgáltatások körét az utasok számára. Az Advance nevű plusz szolgáltatási csomaggal az utasoknak lehetőségük nyílt például ingyenesen módosítaniuk a foglalásukat két órával a járat indulási idejéig, feladni akár 30 kg-os poggyászt, vagy éppen használni a business várót. Mi több, a Plymouthból és Newquayből utazók igénybe vehették az egyszerűsített utasfelvételt, ha csak kézipoggyászt vittek magukkal a fedélzetre.

Az Air Southwest 2010-ben stratégiai együttműködésbe kezdett egy másik brit légitársasággal, az Eastern Airwaysszel. Még ugyanebben az évben az Eastern Airways tulajdonosa felvásárolta az Air Southwestet, utóbbi légitársaság aztán 2011-ben megszűnt.