Menü

Keressen járatokat honnan Budapeszt Liszt Ferenc   Malaga Costa del Sol

Mutassa meg a szűrőket

Malaga

 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: spanyol
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: euró (EUR)

 • Picasso városa

  Malagában született Pablo Picasso, a leghíresebb kubista festő. A turisták meglátogathatják a családi házát a Plaza de la Merceden vagy a Málagai Picasso Múzeumot a San Agustin utcán. Utóbbiban festményeket láthat a művész összes kreatív korszakából.

 • A spanyol Pompidou

  A város Dél-Spanyolország kulturális fővárosává vált. A Georges Pompidou központ (a párizsi modern művészetek múzeuma) nemrég nyitotta meg az itteni testvérmúzeumát.

 • Találkozzon Banderasszal!

  Málaga a szülővárosa Antonio Banderasnak is. A média szerint gyakran lehet vele találkozni a Calle Larios utcán a karácsonyi és húsvéti utcai felvonulásokon.

Látnivalók Málagaban

Málaga, a Costa del Sol fővárosa sokáig más andalúziai városok, például Sevilla, Córdoba vagy Granada árnyékában volt. Igazságtalanul, mivel a város sok látnivalót kínál.

Azt mondják, hogy az Ibériai-félsziget déli részén fekvő Málagában érezhetjük át igazán a spanyolokra jellemző nyitottságot és életszeretetet, a késő éjjelig nyitva tartó tapasbárok, az eklektikus építészet és az év nagy részében napfényes időjárás hangulatát. No meg a bikaviadalokét! Mit is láthatunk itt?

Málaga elbűvöli a felújított, jól karbantartott épületeivel (szinte minden történelmi korból találunk belőlük), de a szűk, hangulatos utcáival is, amelyek sétára csábítanak. Megtalálhatja itt a Római Színház (Teatro Romano) tökéletesen megőrzött maradványait, Alcazaba mauritániai erődjét, amelyben a Régészeti Múzeum várja látogatóit, és egy befejezetlen gótikus katedrálist is (Catedral de Malaga). A város fölé magasodik a legnagyobb látványossága, a Castillo de Gibralfaro, a tengerre és a városközpontra nyíló leggyönyörűbb kilátással. Este a legérdemesebb felmenni ide – fantasztikus élményben lesz része!

Tudta, hogy az itteni strandok a legtisztábbak közé tartoznak a spanyol tengerparton? Az egyik legnagyobb és legnépszerűbb a város keleti részén fekvő Playa de La Malagueta. Ha szép kilátásra vágyik, válassza a Picasso sétány melletti Las Acacias strandot. A Guadalmar strand a nudista napfürdőzőket várja. Ha vásárolgatni támad kedve, irány a híres Calle Larios utca vagy az Atarazanas, a város legrégebbi piaca, ahol helyi különlegességet vehet, például olívaolajt, édes bort, friss halat, tengeri ételeket és kézműves tárgyakat. Ezek a helyek mindig teli vannak élettel.

A helyi szokásokat megfigyelve azt hiheti, hogy Málagában három napig tart a hétvége. A spanyoloknál már csütörtök este kezdődik az ünnep. Az összes tapasbár, kocsma, étterem és az italokat kínáló chupiteriák megtelnek vendégekkel és a hangos nevetésükkel. Be kell térnie legalább egy helyi kocsmába kipróbálni a friss grillezett halat és a tengeri herkentyűket, a rákot, garnélát, polipot vagy tintahalat, de a tradicionális tapast is – sajttal, sonkával vagy olajbogyóval.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Budapeszt Liszt Ferenc Malaga Costa del Sol induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Budapeszt Liszt Ferenc Malaga Costa del Sol induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Budapeszt Liszt Ferenc Malaga Costa del Sol induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Budapeszt Liszt Ferenc Malaga Costa del Sol?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Budapeszt Liszt Ferenc Malaga Costa del Sol induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Népszerű légitársaságok a(z) Budapeszt Liszt Ferenc - Malaga Costa del Sol útvonalon

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Malagában

Találjon hotelt Malagában