Menü

Germanwings járatok Budapestről Hamburgba

Mutassa meg a szűrőket

Hamburg

 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: német
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: euró (EUR)

 • Hamburg zöld városa

  2011-ben Hamburg elnyerte az Európa zöld fővárosa címet. Az utóbbi években nagy erőfeszítéseket tettek a környezetvédelemért, a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorításáért és hogy a lakók tisztább levegőhöz és vízhez jussanak.

   

 • Miniatűr Csodaország

  Ez a világ legnagyobb vasúti terepasztala és a város egyik fő látványossága. A Miniatur Wunderland Hamburg a Kehrwieder 2-4. alatt található. A normál jegy 12 euróba kerül, a gyerekeknek csak 6 euró.

 • A musicalek városa

  New York és London után Hamburg a világ harmadik legnagyobb musicalmetropolisza. A város több mint 50 múzeumnak és több mint 300 színjátszó helynek ad otthont.

Látnivalók Hamburgban

A tipikus német város – büszke és méltóságteljes, rengeteg parkkal. Éjjel azonban néhány kerületében kissé más arcát mutatja meg. Fedezze fel Hamburgot minden árnyalatában!

Hamburg Németország egyik legszebb helye. Az ország északi részén elhelyezkedve a skandináv városokra emlékeztet. Lenyűgözik majd csodás bérházai, széles sugárútjai és gyönyörű közparkjai. Az első telepesei az időszámításunk előtti 4. század körül jelentek meg. Népességszámát tekintve a második legnagyobb város Németországban, egyben az ország legnagyobb kikötője.

Hamburg gazdag zöldterületekben és természetben. A Planten un Blomen park a város egyik fő látnivalója. Egy botanikus kert található benne pálmaházzal és Európa legnagyobb japán kertjével. Nyári estéken elképesztő víz-fény koncerteket élvezhet itt.

Nem messze a várostól található a Heide Park, Észak-Németország legnagyobb vidámparkja. 80 hektáron terül el, és több mint 50 különböző attrakcióval várja a vendégeit, tematikus világokra osztva, mint például a Kalóz-öböl, Transilvania vagy a Vadnyugat.

Ha tipikus német ételt akar kóstolni, próbálja ki a currywurstot. Az ajánlott helyek közé tartozik például a Zippelhaus 2. alatt található Curry Queen Deli vagy a Querstraße 2. alatt működő Kiez Curry. Ha viszont a világ más tájainak ízeire vágyik, akkor látogasson el a Kailua Pokéba. Itt rendelhet a híres hawaii halas tálból, amely nyers halakból, rizsből és különböző zöldségekből áll. Nem tudja elképzelni az életét pizza nélkül? Akkor vegye az irányt az Überquell felé, nemcsak a legjobb étel miatt, hanem a helyben csapolt sör élvezetéért is.

A város ezernyi arcával lepi majd meg – a Reeperbahntól kezdve (Európa egyik leghíresebb éjszakai szórakozónegyede) a nyüzsgő belvároson át a Blankenese negyedig, a maga előkelő villáival. Hamburg minden része más képet fest, együtt azonban egy harmonikus egészet alkotnak – egy egyedülálló, lüktető helyet, amelyet muszáj meglátogatnia.

Repülőterek

Budapest Hamburg

Népszerű légitársaságok a(z) Budapest - Hamburg útvonalon