Menü

Keressen járatokat a Cologne - Bonn Airport repülőtérre érkezve

Mutassa meg a szűrőket

Köln

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • Egy toleráns város

  Az LGBT közösség világszerte egyik legnagyobb - és Németországban a legnagyobb - eseménye, a Christopher Street Day, Kölnben kerül megrendezésre.

 • A kölnivíz otthona

  Ennek a különleges parfümnek a gyártása a 18. században kezdődött. Receptje a mai napig titkos, a kölnivíz gyártása mindmáig az eredeti formulát elkészítő mester családjának a kezében van.

 • Rekordszámú kocsma

  Kölnben körülbelül 3000 kocsma közül lehet válogatni, mely alapján a város első helyen áll Németországban az egy főre jutó kocsmák tekintetében. 

Mit érdemes megnézni Kölnben?

Köln a negyedik legnépesebb város Németországban, és Észak-Rajna-Vesztfália kulturális és gazdasági központja. Egyike a legrégebbi német városoknak melyet időszámításunk szerint 50-ben alapított Agrippina császárné. A városnak fontos szerep jutott a Római Birodalomban. A 18-19. század fordulóján Köln 20 évre egyesült Franciaországgal.

1815-ben a város egyesült Poroszországgal, és lévén hogy ekkoriban zajlott az ipari forradalom, fontos szállítmányozási és ipari központtá vált. Köln súlyosan megsérült a második világháború során, a becslések szerint 260 bombatalálat érte. A város újjáépítése a 20. század végéig tartott, és ez alatt az idő alatt jelentősen növekedett a népessége is.

A város sporthoz köthető nevezetessége az FC Köln klub, mely az 50 ezres befogadóképességű Rhein Energie stadionban szokott hazai pályára lépni. A város különleges hangulatát a kicsi, otthonos bisztrók és sörfőzdék adják, melyek a főtér körül találhatók meg. A legismertebb helyi sör a Kölsch. Kellemes meglepetés az árakkal szembesülni Kölnben, mert egy ilyen nagy városhoz képest viszonylag alacsonyak.

Köln minden évben otthont ad egy karneválnak. Az ünnepi időszakot a helyiek az év ötödik évszakaként emlegetik. A színes jelmezek, a zene, a felvonulások hűen tükrözik a helyi nép temperamentumát. Az ünnepségek nemcsak a helyieket vonzzák, de számos turistát is. A buli a hamvazószerdát megelőző éjszaka ér véget a Nubbel bábu elégetésével, mely a bűnöktől való megtisztulást szimbolizálja.

A művészet szerelmeseinek mindenképpen meg kell látogatniuk a Ludwig Múzeumot, ahol olyan mesterek műveit lehet megcsodálni, mint Pablo Picasso vagy Andy Warhol. A csokoládémúzeumba is feltétlenül érdemes benézni. Akik pedig a lenyűgöző kilátásban szeretnének gyönyörködni, azoknak érdemes felkapaszkodniuk a Köln-Triangle felhőkarcoló tetejére, ahol nemcsak az egész város panorámája, de még Düsseldorf távoli látképe is elénk tárul.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Cologne - Bonn Airport induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Cologne - Bonn Airport induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Cologne - Bonn Airport induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Cologne - Bonn Airport?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Cologne - Bonn Airport induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Cologne - Bonn Airport közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Köln

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Kölnben

Találjon hotelt Kölnben