Menü

Keressen járatokat a Jassy Airport repülőtérre érkezve

Mutassa meg a szűrőket

Lasi

 • Általános információ

  Time zone: UTC+3 (summer), UTC+2 (winter)

 • Eiffel szállodája

  A Grand Hotel Traian Jászváros legkülönlegesebb épületei közé tartozik – Gustave Eiffel tervezte, akinek a műve a híres párizsi torony is.

 • Rendőri küzdelem az ördöggel…

  A gonosz szellemekben való hit rendkívül erős, még a hatóságok körében is. A Jászvásári rendőrkapitányság 2006-ban egy ortodox papot hívott ördögűzésre.

 • Éjszaka a Cafeneauában

  A legnépszerűbb éjszakai klub, a Cafeneaua Piata Unirii a város északi részén található. A törzsvendégei a nagyszerű hangulatáért dicsérik, amely mindenkire átragad.

Látnivalók Jászvásárban (Iasi-ban)

Moldova korábbi fővárosa olyan hely, amelyre megannyi kultúra – a régi moldovai és orosz, a keleti és a nyugati – volt hatással. Aranykorának emlékeit őrzi például a neogótikus Kultúra palotája és a 17. századi Három szent főpap kolostora.

Ha az igazi helyi folklórba szeretne belekóstolni, látogasson Jászvásárba október 14-én. Ekkor tartják Szent Paraskeva, a városi székesegyház védnökének az ünnepét. A szokás szerint cigányok jelennek meg a városban, hogy ételt osszanak meg másokkal. Az utcák ilyenkor nyüzsgő forgataggá változnak rengeteg, emléktárgyakat árusító standdal.

Jászvásár legtöbb nevezetességét biciklire pattanva nézheti meg. Néhány cég, például a Rolandia kerékpáros túrákat szervez a városban. Érdemes ezeket előre lefoglalni, így az idegenvezetők a kívánságainak megfelelően tervezi meg az utat.

A Carol I Boulevardon található a Copou-park, Románia legrégebbi közparkja. 1834-ben alapították, és a francia kertek mintájára alakították ki. A látogatóit számos szobor, szökőkút és fa várja, amelyek árnyékában nyugalmat lelhet a városi forgatagot maga mögött hagyva.

Egy étel, amelyet muszáj kipróbálnia, az egész Romániában közkedvelt mamaliga. Ez gyakorlatilag a puliszka román megfelelője, kukoricakása brindza sajttal, tejföllel, fokhagymás szósszal vagy tükörtojással tálalva. Jászvásárban ezt a helyi konyhára specializálódott éttermek kínálják, például az Oscar étterem a Strada Lascar Catargin és a Casa Bolta Rece a Strada Recén, ahol a teraszon ülve szemlélheti az utcai életet. Érdekelheti még a sarmale is, ami szőlőlevelekbe töltött rizst, húst, gombát és szalonnát takar.

Ha inkább a magasról tekintene le a városra, foglaljon asztalt a Panoramic étteremben, amely egyedülálló kilátást kínál Jászvásárra az Unirea Hotel 13. emeletéről. A hatást fokozza, hogy a szálloda jóval magasabb, mint a környező épületek.

Desszertért menjen a Leonidas Iasi-ba, ahol csokoládét szolgálnak fel minden formában. A csokicsodák helyben és elvitelre is élvezhetők.

 

Popular airlines operating Jassy Airport

Információs tábla: Lasi

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Lasiban

Találjon hotelt Lasiban