Menü

Keressen járatokat a Alicante-Terminal repülőtérre érkezve

Mutassa meg a szűrőket

Alicante

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • A Santa Cruz negyed

  A Santa Cruz városrészt a romantikus sétákra találták ki. A szűk utcácskák és lépcsők hangulatos labirintusa lenyűgözi a betévedőket. Az autók ki vannak innen tiltva, így a hely csendes és nyugodt.

 • Ugorjon villamosra!

  A legolcsóbb és legegyszerűbb módja a város és a környező települések körbejárásának, ha villamosra ülünk. Alicantéban a villamosmegállók a föld alatt vannak, ezért olyanok, mintha metróállomások lennének.

 • Siklás a város felett

  Adrenalinlöketre van szüksége? Akkor meg kell néznie Alicantét egy másik látószögből. A Doyouwanna csoportnál siklóernyőzésre és ejtőernyőzésre is befizethet. A kezdőket oktatók segítik.

Látnivalók Alicantéban

Alicante egy kikötőváros Délkelet-Spanyolországban. A neve az arab Laqant és a latin Lucentum szóból ered, amelyek jelentése világos, fényes. A város hol európai, hol arab hódítók kezén volt, ami hatással volt a külalakjára.

Alicante felfedezését érdemes a Santa Bárbara-kastélyból kezdeni, amelynek története a 9. századra nyúlik vissza. Felmehet a lépcsőkön, de használhatja a liftet is. Fentről elképesztő kilátás nyílik az egész városra, valamint a környező településekre.

Alicante régebbi részében érdekelheti az 1760-ban épített barokk stílusú városháza. Csodálatos épületről van szó óratoronnyal és masszív, zöld ajtókkal. Bent gyönyörködhet a barokk szobákban. Nem messze innen találja az Explanada de Españát, a népszerű sétányt, amely a díszes, hullámos mozaikburkolatáról híres. A Bari Szent Miklós társszékesegyház az építészet egyik remekműve. A keresztény templomot egy muszlim mecsetre építették a 17. században.

A vitorlázás minden szerelmese örömét leli a Volvo Ocean Race Múzeumban. Miniatűr hajómodelleket láthat itt, kipróbálhatja a vitorlázószimulátort, és megismerheti a regatta történetét, miközben hullámok hangja veszi körbe. A múzeum kifejezetten gyerekbarát.

A Costa Blanca legnagyobb és legszélesebb strandja a Playa de Guardamar. A víz a teljes partszakaszon sekély, így messzire besétálhat a tengerbe.

Délután vegye az irányt a Rambla de Méndez Nunez, azaz a város főutcája felé, amely éttermekkel, kocsmákkal és boltokkal van tele. Az asztalokat kint, hatalmas fák között állítják fel, ami nem mindennapi hangulatot biztosít. Desszertért keresse fel a Heladeria Borgonessét, ahol Alicante legjobb fagylaltját árulják. A Lizarranban pedig finom és olcsó tapast.

Ha valódi baszk ételekre vágyik, a Restaurante Katagoriiban a helye. A ház specialitása a pinchos. Ez tradicionális falatkákat jelent kis darab kenyérrel és különböző feltétekkel. A szokás szerint a pultra helyezik ezeket, így azt veheti el, amelyik a legszimpatikusabb önnek.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Alicante-Terminal induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Alicante-Terminal induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Alicante-Terminal induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Alicante-Terminal?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Alicante-Terminal induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Alicantében

Találjon hotelt Alicantében