Menü

Keressen járatokat a Philadelphia 30th Street Station repülőtérre érkezve

Philadelphia (PA)

 • Általános információ

  Időzóna: UTC-4 (nyár), UTC-5 (tél)

 • Séta a városban

  Philadelphiában sok ügynökség szervez tematikus gyalogtúrákat a városban. Választhatja például az ételtúrát, az alapító atyák túráját, vagy felfedezheti az utcai falfestményeket.

 • Varázskertek

  Az 1960-as évek vége felé Isaiah Zagar a South Streetre költözött. Nem sokkal később elkezdte a környező épületeket színes üvegekkel és kerámiamozaikokkal díszíteni. Ezeket ma Philadelphia Varázskertjeiben (Magic Gardens) élvezheti.

 • Nézzen le!

  A leglenyűgözőbb kilátásért menjen fel Philadelphia legmagasabb kilátóhelyére. A Market Street 1650. alatti felhőkarcoló 57. emeletén található, és a világ mind a négy sarka látható innen.

Látnivalók Philadelphiában

Bár Philadelphia európai gyökerei minden sarkon észlelhetők, a város számos különböző kultúra nyüzsgő keveréke. Ha ezekkel egyszerre szeretne találkozni, menjen el a piactérre, amely a világ minden tájáról származó finomságokkal van tömve.

Philadelphia az első fontos amerikai városok egyike, európaiak alapították. Városi oklevelét 1701-ben kapta. Az amerikai gyarmatok egyik legkorábbi kórházát itt építették, elsősorban Benjamin Franklinnek köszönhetően. Philadelphia volt az Egyesült Államok első fővárosa.

A 19. század közepéig a város határai egybeestek a mai belvárossal. Itt találhatók a legérdekesebb épületek. A birodalmi stílusú Városháza 167 méter magas, 20 lift működik benne, és négy órája van egyenként nyolc méteres átmérővel. A közelben van a Szabadság Harang, az amerikai függetlenség szimbóluma. Ha karácsonykor jár erre, töltsön kis időt a Macy's Center Cityben. Elsőre teljesen átlagosnak tűnhet, azonban a bevásárlóközpont ad otthont a világ legnagyobb működő orgonájának, és rendszeresen tartanak benne koncerteket.

Kis borzongásra vágyik? Rendben! Az Óvárostól kissé északra található az Eastern State Penitentiary, egy korábbi börtön, amelyet 1829-ben nyitottak meg. A vaságyakkal és mobilasztalokkal felszerelt tipikus cellák mellett megnézheti Al Capone luxuscelláját, valamint a börtön borbélyhelyiségének maradványát.

A gyerekek imádni fogják a Please Touch Múzeumot, ahol beülhetnek egy igazi busz volánjához, bevásárolhatnak, házat építhetnek téglából, kenyeret süthetnek vagy felfedezhetik Alice csodaországát.

Ha a város régebbi részén jár, ne hagyja ki a Reading Terminal Marketet. Néhány istálló a piac 1892-es megnyitása óta ugyanazon a helyen áll. Ki kell próbálnia a DiNic sült malacos szendvicsét, a Travel Channel „Amerika legjobb szendvicse” versenyének győztesét. A Dutch Eating Place híres az almás gombócairól, míg a Miller’s Twistben elvitelre rendelhet az amishok által kézzel készített perecekből. Ha sajtimádó, a friss helyi termékeket kínáló Fair Food Farmstandre látogasson el. Különösen a Birchrun kéksajtot ajánljuk a figyelmébe.

Philadelphia 30th Street Station közlekedő népszerű légitársaságok

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Philadelphiában (PA)

Találjon hotelt Philadelphiában (PA)