Menü

Luqa - Olcsó Repülőjegy

Mutassa meg a szűrőket

Luqa

Repülőjegy - Luqa

Ha ezt a nevet hallod, lehet, hogy először azt sem tudod, hol lehet ez a város. Érdemes kicsit utánajárni, mi lehet a hely, ahova olcsó repülőjegyet lehet kapni, nincs túl messze hazánktól, és olyan sok pozitív hangulatú leírás van róla a neten az utóbbi időben!

Hadd segítsünk! Luqa vagy olaszul Luca Máltán található. Málta pedig egy szigetcsoport Sziciliától kissé délre. Igen, jól látod: nem egy sziget, hanem több. A három legnagyobb neve Malta, Gozo és Comino (ezek a közismertebb, olasz nevek, de írhatnánk a helyi nyelven úgy is, hogy Malta, Ghawdex és Kemmuna).

Mindenképpen érdemes utánanézni az akciós repülőjegyeknek Lucaba, hiszen a bő 2 óra alatt megközelíthető település és környéke garantálja a kellemes kikapcsolódást. Aki szereti a sokszínű kultúrát, érdekes konyhát, a meleget, a szép strandokat és a rengeteg látnivalót, annak mindenképpen el kell utaznia Máltára! Az ország ugyanakkor lett az Európai Unió tagja, amikor hazánk, viszont hamar bevezették az eurót. A köztársaság bevételének nagy része a kereskedelemből és a turizmusból/vendéglátásból adódik. Ez nem csoda: aki egyszer járt már ott, biztosan visszavágyik!

Ha sikerült olcsó repülőjegyet foglalni, nézzünk utána, hova is vihet minket a gép. A miniállam központi repülőtere Malta sziget belsejében található, Luqa városban. Több mint hatvan éve működik, kezdetben persze csak katonai gépeket fogadott. Később többször kibővítették, így mára a kifutópálya a város egyik végétől a másikig ér. Forgalma jelentős, hisz egyre több turista érkezik a szigetre.

Málta múltja a történelem előtti időkig nyúlik vissza. Mivel a Földközi-tenger központi részén, jelentős hajóútvonalak mentén helyezkedik el, jártak itt főniciaiak, görögök, rómaiak, arabok, normannok, franciák és britek. Még néhány évtizeddel ezelőtt is Nagy-Britannia fennhatósága alatt állt, ennek köszönhetően jól boldogulhatsz angolul, és biztosan találkozol napfényre vágyó britekkel is. 

A Luqaban leszálló repülők utasainak nagy része uticélként valamelyik tengerparti települést nevezi meg, de ha utánanézünk a sziget méreteinek, igencsak elcsodálkozunk: Malta sziget alig nagyobb, mint Budapest fele. A látnivalók száma ennek ellenére rendkívül nagy, ezért biztosan nem fogod megbánni, ha akciós repülőjeggyel Luqaba utazol. Nem csak a szép strandokban és a partmenti sziklákban gyönyörködhetsz majd, ezt garantáljuk!

Maga Luqa is tartogat látnivalókat: az alig hatezer lakosú városka központájaban érdemes megnézni a Szent András plébániatemplomot és az érdekes történetű Szent Szív templomot, amely tulajdonképpen egy közeli faluban épült, csak 1613-ban költöztették át Luqába.

Nem messze tőle, a tengerparton könnyen megnézhetjük, milyen egy igazi, Földközi-tengeri halászfalu: erre a leginkább alkalmas Marsaxlokk, ahol mindenféle ismert és ismeretlen tengeri herkentyűt megnézhetsz nem sokkal a kifogásuk után. Itt jegyezzük meg, hogy Máltán remek a konyha – a földközi-tengeri klasszikusoktól a francia, az arab és afrikai ízekig mindeféle finomat megtalálhatsz még a kis tengerparti kifőzdékben is.  Ha már lehetőséged van olcsón elrepülni Máltára, mindenképpen kóstold meg a helyi finomságokat, például a tal-armla levest, amelyben a zöldségek mellett kecskesajt is van, vagy a még különlegesebb, számunkra vicces nevű nyulat, a feneket. A vegák és vegánok számára is maga a paradicsom ez a hely – fenséges ízű zöldségek és gyümölcsök várnak Rád rengetegféleképpen elkészítve.

Nemrégiben leomlott az egyik legismertebb természeti látnivaló, az Azúr ablak, de így is érdemes olcsó jeggyel Máltára repülni: az őskori megalitikus templomok, Tarxien és Ġgantija kb. ötezer évesek, azaz valószínűleg korábban keletkeztek, mint a Stonehenge vagy az egyiptomi piramisok.

Érdemes egy sétát tenni a hangulatos Mdina városkában, amely a sziget tetején épült. Autóval nem lehet behajtani, de gyalog sem tart sokáig bejárni az egykori fővárost. Ha pedig pezsgőbb hangulatra vágysz, nézd meg a jelenlegi központot, Vallettát! Vicces ugyan, hogy lakosainak száma annyi, mint Lajosmizse felének, de az olcsó repülőjáratoknak köszönhetően sok turista keresi fel a fővárost. Barokk épületei, a rengeteg kulturális műemlék: a Szent János székesegyház, a régi, johannita kórház, a Nagymesterek Palotája számos kellemes órát biztosítanak azoknak is, akik nem csak strandolni szeretnének, hanem a múemlékek iránt is érdeklődnek. A város főutcája, a Triqir Repubblika számos üzlettel, hangulatos étteremmel csalogat, a Barrakka park fáinak koronája alatt pedig jól fog esni egy rövid pihenő a városnézés során.

Ha vásárolni szeretnél, ugorj el Sliemába, a legjobb éttermek és szórakozóhelyek pedig St. Julian Paceville negyedében várnak Rád. Tudod, ha már egyszer megvetted olcsón a repülőjegyet Luqába

Azokról sem szabad megfeledkeznünk, akik az édes semmittevés rajongói. Aki azért megy nyaralni Máltára, hogy nyugodtan, szép helyen strandolhasson, az nagy valószínűséggel megnézi Mellieha gyönyörű, apró homokkal borított partját. Az északi parton fekvő városka sópárló település volt, amely ma szinte kizárólag a turistákból él. Nem csak fürdőzni és napozni lehet itt: megnézhetjük az ún. Popeye-falut is. 1979-ben ugyanis itt forgatták Robin Williams főszereplésével a híres tengerészről szóló filmet. A mai napig megtekinthetők az erre a célra épített, színesre mázolt, és az elmúlt években többször felújított fakunyhók, ha pedig gyerekekkel utazol, a figyelmedbe ajánljuk az itt létesült vidámparkot is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozást biztosít!

Ha pedig inkább másféle filmekért rajongsz, például a Trónok harcáért, akkor is lesz mit nézned Máltán! A sorozat számos jelentetét ugyanis ebben a szigetvilágban forgatták, de itt készültek a Gladiátor, a Trója és a Nagy Sándor, a hódító egyes részei is.  

Ha sikerült felkeltenünk érdeklődésedet, tarts velünk! Segítünk keresni akciós repülőjegyet Luqába, hogy a párnapos városnézés vagy a hosszabb nyaralás ne csak a testednek-lelkednek tegyen jót, de a péntárcádnak se fájjon! Keresd meg a neked legjobban tetsző időpontokat és kezdj el csomagolni!

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Luqába induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Luqába induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Luqába induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Luqába?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Luqába induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Luqában

Luqába közlekedő népszerű légitársaságok

Málta a Földközi-tenger gyöngyszeme, amely éghajlatának köszönhetően bármely évszakban remek választás a nyaralni vágyóknak. Az olcsó járatok Máltára rendszeresen közlekednek, így könnyedén, pár óra alatt eljuthatunk erre a csodás szigetre. Málta változatos történelme aktív programlehetőségeket és kulturális sokszínűséget garantál. A mediterrán életstílus, valamint a nyugati kultúra tökéletes összhangban fér meg egymással. Az olcsó járatok Máltára turisták tömegét vonzzák minden évben, ezért érdemes szállásról minél korábban gondoskodni. Amennyiben Ön is szeretné pihenését egy olyan országban tölteni, melynek majd minden utcájában történelmi nevezetességekbe futhatunk, ahol szinte mindig süt a Nap és a partokat a tenger habjai nyaldossák, úgy ne habozzon.

Készítse össze nyári ruhatárát és mi addig megkeressük Önnek az olcsó járatokat Máltára.

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Luqában

Találjon hotelt Luqában