Menü

Antiochia - Olcsó Repülőjegy

Mutassa meg a szűrőket

Antiochia

  • Általános információ

    Hivatalos nyelv: török
    Időzóna: UTC +3
    Pénznem: török líra (TRY)

  • Spirituális élmény

    Június 29-én tartják a templomban Szent Péter és Szent Pál ünnepét. Érdemes részt vennie az évente megrendezett ünnepi misén Szent Péter barlangjában, hogy áthassa a hely vallásos aurája.

  • Utcai piacok

    Az olívaolaj-szappan és a selyem is Antakya világhírű helyi termékei közé tartozik. A Nagy Mecset (Ulu Camii) melletti bazárnegyedben (çarşı) be is szerezheti ezeket.

  • Ellenőrizze le, mielőtt oda megy

    A Régészeti Múzeum hétfőnként zárva van, a vallási ünnepek első napján pedig dél körül nyit ki. Egyébként a vendégek főszezonban 9-től 18.30-ig látogathatják, míg szezonon kívül 8-tól 16.30-ig.

Látnivalók Antakyában

Antakya városát – Hatay tartomány székhelye – inkább az arab, mintsem a török hangulat lüktetése jellemzi. Minden sarkon érezni lehet a közel-keleti kultúra hatását, de a kereszténységét is, mivel Antakya fontos vallási központ volt.

A Földközi-tengertől 22 km-re fekve nincsenek turistákat vonzó strandjai, de így is sok érdekességet tartogat. Fedezze fel a főbb látványosságait…

A rómaiak korában Antakya volt az ókori világ harmadik legnagyobb városa. Sajnos ebből az érából nem sok maradt fenn, mert a városban nagy pusztítást végzett a 6. századi nagy földrengés. A ma is megtekinthető látványosságok közé tartozik egy, az Orontész folyón átívelő öt korábbi híd közül, valamint az egészen lenyűgöző mozaikok, amelyek létrejöttét a 2. és 4. század közé teszik. Ezeket a Hatay Régészeti Múzeumban (Arkeoloji Müzesi) nézheti meg, amely a város egyik legfőbb turisztikai látnivalója. Az antakyai mozaikmúzeumban található a világ második leggazdagabb mozaikgyűjteménye (az első Ravennában van).

A „látni kell listáján” szerepelnie kell Szent Péter barlangtemplomának, amely mindössze 2,5 km-re van a város központjától. Gyalog, autóval és busszal is megközelítheti. A hagyomány szerint Szent Péter (majd Szent Pál) ezen a helyen hirdette a kereszténységet. Érdekesség, hogy a bizánci időkből származó barlangot a 11. században keresztes lovagot építették újra. Ők egy gótikus homlokzatot készítettek neki, így ma nem csupán egy barlangban, hanem egy sziklába vájt templomban gyönyörködhetünk.

A régió Szíriával határos, és könnyű észrevenni az arab kultúrának az antakyai építészetre vagy konyhára gyakorolt erős hatását. Ha szeretne elmerülni a helyi hangulatban, sétáljon az istállókkal és arab cégtáblákkal szegélyezett szűk utcákon, majd menjen el a város első számú mecsetéhez, a Nagy Mecsethez (Ulu Camii) és a Habib-i Neccar Dzsámihoz, amely a térség legrégebbi muszlim temploma. Ha szereti a közel-keleti konyhát, itt nem fog csalódni – friss mentával ízesített helyi ételeket és csicseriborsó alapú különlegességeket (pl. hummusz) kóstolhat meg, de tradicionális fűszeres sajtokat, joghurtos leveseket és kebabot is. Ha pedig a desszertekért van oda, akkor muszáj kipróbálnia a künefét – nem bánja meg!

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Antiochiába induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Antiochiába induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Antiochiába induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Antiochiába?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Antiochiába induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Antiochiában

Antiochiába közlekedő népszerű légitársaságok

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Antiochiában

Találjon hotelt Antiochiában