Menü

Keressen repülőjáratok Malagába

Mutassa meg a szűrőket

Malaga

 • Általános információ

  Time zone: UTC+2 (summer), UTC+1 (winter)

 • Picasso városa

  Malagában született Pablo Picasso, a leghíresebb kubista festő. A turisták meglátogathatják a családi házát a Plaza de la Merceden vagy a Málagai Picasso Múzeumot a San Agustin utcán. Utóbbiban festményeket láthat a művész összes kreatív korszakából.

 • A spanyol Pompidou

  A város Dél-Spanyolország kulturális fővárosává vált. A Georges Pompidou központ (a párizsi modern művészetek múzeuma) nemrég nyitotta meg az itteni testvérmúzeumát.

 • Találkozzon Banderasszal!

  Málaga a szülővárosa Antonio Banderasnak is. A média szerint gyakran lehet vele találkozni a Calle Larios utcán a karácsonyi és húsvéti utcai felvonulásokon.

Látnivalók Málagaban

Málaga, a Costa del Sol fővárosa sokáig más andalúziai városok, például Sevilla, Córdoba vagy Granada árnyékában volt. Igazságtalanul, mivel a város sok látnivalót kínál.

Azt mondják, hogy az Ibériai-félsziget déli részén fekvő Málagában érezhetjük át igazán a spanyolokra jellemző nyitottságot és életszeretetet, a késő éjjelig nyitva tartó tapasbárok, az eklektikus építészet és az év nagy részében napfényes időjárás hangulatát. No meg a bikaviadalokét! Mit is láthatunk itt?

Málaga elbűvöli a felújított, jól karbantartott épületeivel (szinte minden történelmi korból találunk belőlük), de a szűk, hangulatos utcáival is, amelyek sétára csábítanak. Megtalálhatja itt a Római Színház (Teatro Romano) tökéletesen megőrzött maradványait, Alcazaba mauritániai erődjét, amelyben a Régészeti Múzeum várja látogatóit, és egy befejezetlen gótikus katedrálist is (Catedral de Malaga). A város fölé magasodik a legnagyobb látványossága, a Castillo de Gibralfaro, a tengerre és a városközpontra nyíló leggyönyörűbb kilátással. Este a legérdemesebb felmenni ide – fantasztikus élményben lesz része!

Tudta, hogy az itteni strandok a legtisztábbak közé tartoznak a spanyol tengerparton? Az egyik legnagyobb és legnépszerűbb a város keleti részén fekvő Playa de La Malagueta. Ha szép kilátásra vágyik, válassza a Picasso sétány melletti Las Acacias strandot. A Guadalmar strand a nudista napfürdőzőket várja. Ha vásárolgatni támad kedve, irány a híres Calle Larios utca vagy az Atarazanas, a város legrégebbi piaca, ahol helyi különlegességet vehet, például olívaolajt, édes bort, friss halat, tengeri ételeket és kézműves tárgyakat. Ezek a helyek mindig teli vannak élettel.

A helyi szokásokat megfigyelve azt hiheti, hogy Málagában három napig tart a hétvége. A spanyoloknál már csütörtök este kezdődik az ünnep. Az összes tapasbár, kocsma, étterem és az italokat kínáló chupiteriák megtelnek vendégekkel és a hangos nevetésükkel. Be kell térnie legalább egy helyi kocsmába kipróbálni a friss grillezett halat és a tengeri herkentyűket, a rákot, garnélát, polipot vagy tintahalat, de a tradicionális tapast is – sajttal, sonkával vagy olajbogyóval.

Repülőterek Malagában

Popular airlines operating Malagába

Napfény, tengerpart, hűsítő koktélok, változatos programok és szórakozási lehetőségek töméntelen mennyiségben. Igen, ez Málaga, az egyik legkedveltebb célpont a turisták számára Európában. A legjobb hír azonban, hogy mindezek miatt az olcsó járatok Málagára rendszeresen közlekednek, így ma már bárki számára elérhető. Az ízletes ételek, hűsítő koktélok mellett, tökéletes időjárással is kecsegtet Andalúzia magával ragadó kikötővárosa. A járatok Málagába minden évben turisták tömegét szállítják, akik minden évszakban egy felejthetetlen nyaralás részesei lehetnek. A város változatos történelmi hagyományokkal rendelkezik, hiszen az évszázadok során számos nemzet fedezte fel szépségét.

Legyen Ön is részese mindazoknak az élményeknek melyet a város kínál, mi pedig megkeressünk melyek a legolcsóbb járatok Málagára.

Információs tábla: Malaga

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Malagában

Találjon hotelt Malagában