Menü

Keressen repülőjáratok Algheroba

Mutassa meg a szűrőket

Alghero

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • Szőlőtúra

  Algherótól északra autóval 20 perc alatt elérhető az Azienda Agricola Leda' d'Ittiri nevű szőlőskert, ahol nemes nedűket kóstolhat és megismerkedhet a borkészítés folyamatával.

 • Játék a delfinekkel

  Alghero kikötőjében számos cég szervez néhány órás hajóutat a sziget körül. Vízben játszó delfinek mellett akár fenséges bálnákat is láthat.

 • Megnézni Barcelonettát

  Az óvárosi részt Barcelonettának (Kis Barcelona) nevezik. Itt az utcáknak még ma is két nevük van – spanyol és olasz.

Látnivalók Algheróban

Alghero egy katalán város egy olasz szigeten. A két kultúra összemosódása, az egyedülálló konyha és a vendégszerető helyiek teszik ezt a helyet olyan különlegessé. Egyesek a vizes sportok fellegváraként emlegetik, míg mások a szűk, hangulatos utcácskáiért vannak oda.

A város Szardínia nyugati partján fekszik. Lakosainak közel fele a katalán nyelv egy régies változatát beszéli. Ők olyan katalán telepesek leszármazottai, akik a 14. században érkeztek ide, és az őslakosokat a szárazföld belseje felé szorították. Az új lakosok jelentős hatást gyakoroltak Alghero mai képére – ők hozták létre például a katalán építészetre oly jellemző utcahálózatot. Szeretné látni a város panorámáját? Csak menjen fel az egyik kilátótoronyba – Torre Sulis, Porta Terra vagy San Giovanni –, és élvezze a kilátást.

A nyár és az ősz tökéletes arra, hogy élvezzük a napsütést és pihenjünk a tengerparton. Télen Alghero a karnevál végét ünnepli. Színes felvonulások, álarcos mulatságok és lovas show-k kerülnek megrendezésre a város különböző pontjain.

Ha egy felejthetetlen élményre vágyik, látogasson el Capo Cacciára, és fedezze fel a barlangokkal és hasadékokkal tarkított mészkőszikláit. A leglátványosabb út a Neptun-barlangon át vezet. A környék egészen kiváló terepe a búvárkodásnak. Algheróban sok búvárklub található, amelyek felszerelést és tanórákat is kínálnak a kezdőknek.
A katalánok a helyi konyhára is hatással voltak. A város szívében, a SardOa Aperitivo di Vino étteremben megkóstolhatja a legjobb tapasokat, spanyol szeletelt húsokkal, helyi borral kísérve. A legjobb paellát a Trattoria Rejalban találja a Via Antonio Gramsci legelején. A helyet a kitűnő tengeri fogások éttermeként is ismerik (ne felejtse el, hogy a homárt már egy nappal korábban meg kell rendelni). Megéri benézni a szomszédban található Most Tapas étterembe is. Itt a pazar ételek mellett a naplementét is élvezhetjük.
A helyi ételek rajongója? A Viale Sardegnán minden szerda reggel utcai piac működik; itt beszerezheti a terület néhány különlegességét. Ha bort szeretne venni, ugorjon be egy pincészetbe vagy enotecába (olasz borüzlet). Ha utóbbiban jár, vigyen magával egy üveget, amelyet közvetlenül a hordókból töltenek meg.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Algheroba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Algheroba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Algheroba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Algheroba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Algheroba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Algheroban

Algheroba közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Alghero

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Algheroban

Találjon hotelt Algheroban