Menü

Keressen repülőjáratok Alicantébe

Mutassa meg a szűrőket

Alicante

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • A Santa Cruz negyed

  A Santa Cruz városrészt a romantikus sétákra találták ki. A szűk utcácskák és lépcsők hangulatos labirintusa lenyűgözi a betévedőket. Az autók ki vannak innen tiltva, így a hely csendes és nyugodt.

 • Ugorjon villamosra!

  A legolcsóbb és legegyszerűbb módja a város és a környező települések körbejárásának, ha villamosra ülünk. Alicantéban a villamosmegállók a föld alatt vannak, ezért olyanok, mintha metróállomások lennének.

 • Siklás a város felett

  Adrenalinlöketre van szüksége? Akkor meg kell néznie Alicantét egy másik látószögből. A Doyouwanna csoportnál siklóernyőzésre és ejtőernyőzésre is befizethet. A kezdőket oktatók segítik.

Látnivalók Alicantéban

Alicante egy kikötőváros Délkelet-Spanyolországban. A neve az arab Laqant és a latin Lucentum szóból ered, amelyek jelentése világos, fényes. A város hol európai, hol arab hódítók kezén volt, ami hatással volt a külalakjára.

Alicante felfedezését érdemes a Santa Bárbara-kastélyból kezdeni, amelynek története a 9. századra nyúlik vissza. Felmehet a lépcsőkön, de használhatja a liftet is. Fentről elképesztő kilátás nyílik az egész városra, valamint a környező településekre.

Alicante régebbi részében érdekelheti az 1760-ban épített barokk stílusú városháza. Csodálatos épületről van szó óratoronnyal és masszív, zöld ajtókkal. Bent gyönyörködhet a barokk szobákban. Nem messze innen találja az Explanada de Españát, a népszerű sétányt, amely a díszes, hullámos mozaikburkolatáról híres. A Bari Szent Miklós társszékesegyház az építészet egyik remekműve. A keresztény templomot egy muszlim mecsetre építették a 17. században.

A vitorlázás minden szerelmese örömét leli a Volvo Ocean Race Múzeumban. Miniatűr hajómodelleket láthat itt, kipróbálhatja a vitorlázószimulátort, és megismerheti a regatta történetét, miközben hullámok hangja veszi körbe. A múzeum kifejezetten gyerekbarát.

A Costa Blanca legnagyobb és legszélesebb strandja a Playa de Guardamar. A víz a teljes partszakaszon sekély, így messzire besétálhat a tengerbe.

Délután vegye az irányt a Rambla de Méndez Nunez, azaz a város főutcája felé, amely éttermekkel, kocsmákkal és boltokkal van tele. Az asztalokat kint, hatalmas fák között állítják fel, ami nem mindennapi hangulatot biztosít. Desszertért keresse fel a Heladeria Borgonessét, ahol Alicante legjobb fagylaltját árulják. A Lizarranban pedig finom és olcsó tapast.

Ha valódi baszk ételekre vágyik, a Restaurante Katagoriiban a helye. A ház specialitása a pinchos. Ez tradicionális falatkákat jelent kis darab kenyérrel és különböző feltétekkel. A szokás szerint a pultra helyezik ezeket, így azt veheti el, amelyik a legszimpatikusabb önnek.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Alicantébe induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Alicantébe induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Alicantébe induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Alicantébe?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Alicantébe induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Alicantében

Alicantébe közlekedő népszerű légitársaságok

A napfényes Alicante az egyik legszebb város Spanyolországban, és a hagyományos nemzeti légitársaságok mellett ma már sok fapados társaság is üzemeltet ide menetrendszerinti járatokat. Az olcsó alicantei repülőjáratok nagy szolgálatot tesznek a Valencia és Murcia tartományba utazóknak. Az alicantei repülőjáratok az Alicante-Elche repülőtéren landolnak, amely Alicantétól 9, Elchétől 10 km-re fekszik. Utasforgalma ugrásszerűen megnőtt az utóbbi évtizedben, az ide érkezők 80 százaléka külföldi utazó. A reptérről egyelőre közúton lehet továbbutazni (busszal, autóval, taxival), a vonat-, illetve villamos-összeköttetés egyelőre csak a tervekben szerepel.

Információs tábla: Alicante

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Alicantében

Találjon hotelt Alicantében