Menü

Keressen repülőjáratok Brüsszelbe

Mutassa meg a szűrőket

Brüsszel

Repülőjegy - Brüsszel

Végre itt a napsütés, ideje megtervezni egy párnapos kiruccanást! Mit szólnátok, ha olyan helyre hívnánk, ahol a szabadban is kellemesen lehet tölteni az időt, ha már egyszer kiszabadulhatunk a négy fal közül? Induljunk hát várost nézni – kicsit másképp! Olyan városba hívunk Benneteket, ahova lehet olcsó repülőjegyet venni Budapestről, a városnézést pedig élvezhetik majd kicsik és nagyok egyaránt. Csomagoljunk és indulás – olcsón Brüsszelbe!

Mi jut eszetekbe erről a városról? Húsz évvel ezelőtt Brüsszel nevét hallva a legtöbben a csodás csipkére gondoltak, aki pedig a kevésbé művészi vonalat képviselte, az örült volna egy jó belga sörnek, egy ropogósan édes gofrinak, esetleg egy krémesen olvadó csokinak. Nos, ezek a vonzerők megmaradtak, de mégis más az, ami eszünkbe jut a belga főváros nevének hallatára. Ha nem is foglalkozol sokat a politikával, annyit biztosan tudsz, hogy Brüsszelben van az Európai Unió és a NATO székhelye. Ennek is köszönhető, hogy remek a közlekedés: a legtöbb európai nagyvárosból naponta több akciós árú repülő jár Belgium fővárosába, elég beírni a város nevét a járatkeresőbe, és rengeteg találatot kapunk. Hidd el, nem nehéz már eljutni olcsón Brüsszelbe! Az egy főre jutó szálláshelyek száma is majdnem a legnagyobb Európában, így azzal sem lesz gondunk.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, olvass tovább és nézd meg, mit érdemes megnézni Brüsszelben, ha néhány napos városlátogatásra repülsz Belgium sokszínű fővárosába.

Grand Place

A város főtere olyan, mintha egy tündérmese legfontosabb színtere lenne. Gótikus és barokk lakóházak, kereskedőházak, káprázatos városháza  - nem véletlen, hogy Victor Hugo szerint ez a világ legszebb tere. 1998 óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. A kezdetben fából készült épületeket a háborús pusztítások után kőből építették újjá. Nagy részük a 17. századból származik, kőszobraikat és arany díszítésüket pedig rendszeresen felújítják. Az első ránézésre hasonló házak homlokzatát érdemes megfigyelni: szinte mindegyiken van valamilyen jel, ami utal a házban folytatott tevékenységre, a tulajdonosok szakmájára vagy származására. Az épületeket ezekről a jelekről nevezték el, így van itt Rókás ház, Rózsás ház, Talicskás ház, vagy épp az Anyafarkas háza. Érdekes legenda övezi a városháza (hôtel de ville) épületét is – állítólag amikor elkészült, az építész meglátta…. És kiugrott a legmagasabban levő ablakból, annyira csúnyának és aránytalannak találta.

A téren van egy szerencsehozó épület is: a 9. számú ház, amelyet a csatában hősi halált halt, flamandverő Éverarda Serclaes emlékműve díszít. A városi legenda szerint szerencsét hoz, ha az arra járó megdörzsöli a dombormű tetszőleges részét.

A téren naponta sokezer bámészkodó jár, akik a nevezetesség megtekintése mellett a helyi specialitásokat is megkóstolják: a híres belga sült krumplit, a gofrit és az aranyló, gyakran gyümölcsökkel ízesített sört. A téren van még egy érdekesség: a Városháza épülete mögött érdemes a lábad elé nézni és csillagot keresni. Ha megtalálod, máris tudod, hogy épp Belgium közepén állsz! A téren gyakoriak a turistacsolgató rendezvények: az egyik legnépszerűbb a páros évente, augusztus közepén látható Virágszőnyeg. A legjobban a Városháza erkélyéről látszik a hatalmas és színpompás, 1800 m²-es alkotás. Ha pedig szeptemberben érkezel Brüsszelbe olcsó repülőjeggyel, igyál egy(-két) korsó sört a téren megrendezett sörfesztiválon.

Képregény Múzeum

Ha már olcsó a repülőjegy Brüsszelbe, nyugodtan utazhatunk gyerekekkel. Ők sem fognak unatkozni, biztosan találunk nekik látnivalót. Az egyik legjobb, ami minket teljesen rabul ejtett, egy gyönyörű, szecessziós épületben található Képregény Múzeum. Számos képregény született éppen Belgiumban, így nem csoda, hogy Tintin, Lucky Luke, vagy a Hupikék törpikék minden formában megtalálhatók a városban. Ha a múzeumban megnéztünk mindent, ami a képregény történetéről és a leghíresebb alkotókról megnézhető, érdemes elindulni egy rendhagyó sétára is: Brüsszel utcáin jelenleg több mint 50 olyan murál található, ahol ismert képregény-figurák rajza díszíti a tűzfalat vagy egy-egy épület oldalát. A murálok után kutatva bejárhatjuk az egész várost, sőt olyan applikációt is használhatunk, amely segítségével pontokat gyűjthetünk minden egyes figura megnézéséért. A túra azért is érdekes lehet, mert az ábrák egyedülállóak, nyomtatott formában sehol nem szerepelnek.

Az Atomium és Mini-Európa

Szintén sok utazó bakancslistáján szerepel a kilenc atomot kristályrácsba foglaló Atomium, amely nem csupán egy hatalmas szobor: az 1958-as világkiállításra épült múzeum. A tudomány különböző területeit bemutató kiállítások tekinthetők meg benne, a legfelső gömb pedig remek kilátónak bizonyul, ha nincs tériszonyunk és szívesen gyönyörködnénk Brüsszel látképében. Közvetlenül az Atomium mellett található Belgium és egész Európa – kicsinyített változatban, azaz a Mini-Európa. Összesen 354 épület makettjét lehet megszemlélni, amelyek egy része mozog is. A koppenhágai kereskedőházaktól és a londoni Big Bentől a tallini erődön át egészen a budapesti Széchenyi fürdőig sok fontos épület látható 1:25 méretarányban.

Ommegang és Waterloo

Júniusban két esemény kelti fel az utazók érdeklődését: a belvárosban megrendezett történelmi parádé, amely V. Károly Brüsszelbe érkezését eleveníti fel, valamint a közeli Waterlooban rendezett csata-rekonstrukció. Érdemes hát június 20. után ellátogatni a városba mind a színes utcai rendezvények, mind a történelem kedvelői számára. Ha pedig Napoleon 250. születésnapját szeretnéd  megünnepelni, ne hagyd ki az augusztusi programokat!

Mannekin Pis

Egy brüsszeli városlátogatás során szinte kötelező pont egy kis méretű, de annál jobb marketinggel rendelkező látványosság, a Pisilő kisfiú megtekintése. A szobrot 1619-ben készítette Jerome Duquesnoy flamand művész. Állítólag egy Juliaanske nevű kisfiúról mintázta, aki sikeresen meghiusította a Brüsszelt felrobbantani kívánó ellenség tervét, lepisilve a robbanóanyagot. Hogy a Rue du Chêne és a Rue de l'Etuve sarkán dolgát végző kisfiú ne legyen mindig meztelen, kb. 900 ruhája van, amelyeket egy közeli múzeumban őríznek. Ünnepnapokon ezek valamelyikébe öltöztetik, a turisták nagy örömére. Érdemes megemlíteni, hogy nem messze található a Jeanneke Pis, azaz a Pisilő kislány és Pisilő kutya szobra is, de ezek korántsem olyan népszerűek, mint a Mannekin Pis.

A város nevezetességeinek leírására rengeteg időre lenne szükség. Érdemes kiválasztani közülük a Neked leginkább tetszőket. A belváros gyalogosan jól bejárható, főleg, ha séta közben kényezteted magd egy gofrival vagy egy korsó sörrel! Vásárolj akciós repülőjegyet Brüsszelbe és hagyd, hogy magával ragadjon a jókedv és a látnivalók.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Brüsszelbe induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Brüsszelbe induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Brüsszelbe induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Brüsszelbe?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Brüsszelbe induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Brüsszelben

Brüsszelbe közlekedő népszerű légitársaságok

Belgium varázslatos fővárosa, Brüsszel.

Rendszeresen indulnak az olcsó járatok Brüsszelbe, amely Nyugat-Európa egyik legismertebb városa, a holland és francia nyelv együttélésének különleges példája. Amellett, hogy Belgium és Flandria fővárosa, az EU és a NATO székhelyeként is funkcionál. Tagadhatatlanul Európa egyik központi helyszíne, amely mindemellett számos programlehetőséget és látnivalót kínál az utazóknak. Napjainkban már könnyedén eljuthatunk Belgiumba, annak köszönhetően, hogy az olcsó járatok Brüsszelbe számos európai nagyvárosból rendszeresen közlekednek. Brüsszel majd minden városrésze kínál felejthetetlen kulináris és építészeti csodákat a látogatók számára, a híres építményeknek, neves helyszíneknek se szeri, se száma.

Látogasson el Európa szívébe és mi megkeressük Önnek a legolcsóbb járatokat Brüsszel városába.

Információs tábla: Brüsszel

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Brüsszelben

Találjon hotelt Brüsszelben