Menü

Keressen repülőjáratok Edinburghbe

Mutassa meg a szűrőket

Edinburgh

  • Általános információ

    Időzóna: UTC+1 (nyár), UTC+0 (tél)

  • Repülőtéri villamos

    Edinburgh nagyon fejlett közösségi közlekedéssel büszkélkedhet. 2014-ben egy 13 km hosszú villamosvonalat nyitottak meg, amely a városközpontot (York-palota) köti össze a repülőtérrel.

  • J. K. Rowling városa

    Bár Harry Potter történeteinek írója nem Edinburgh-ből származik, többek között a leghíresebb gyerekkönyveit is itt írta.

Látnivalók Edinburgh-ben

Egy város tele zöld területekkel és harmóniával, ahol a történelmet érezni lehet minden lépésnél. Számos fesztivált is rendeznek itt a show-műsorukat bemutató művészek tízezreivel.

Edinburgh Skócia második legnagyobb városa, a 15. századtól a fővárosa. A legrégebbi része az Óváros, amely az Újvárossal együtt alkotja a városközpontot. A két területet a Princes Street Gardens választja el egymástól. Négy egyetem működik itt, amelyek közül a University of Edinburgh a leghíresebb és legnagyobb presztízsű a maga mintegy évi 40 ezer hallgatójával.

Edinburgh-ben nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a közterületekre. Ennek köszönhetően itt nem talál felhőkarcolókat, az utcák szélesek, tiszták, és tele vannak gyönyörű épületekkel. Úgy érezheti magát, mintha csak egy mesében lenne!

Szeretne gyönyörködni a város panorámájában teljes fényében? Menjen Edinburgh egyik leghíresebb pontjára, a Sir Walter Scott tiszteletére emelt emlékműhöz. Négy fontot kell fizetnie, hogy felmehessen a tetejére, de amit ott fog látni, azért egyértelműen megéri.

A Cowgate és a Grassmarket is nagyon népszerű hely. Sok bárt és éttermet talál itt. Egy igazi brit ebédért érdemes betérnie a Victoria Street 30. alatt található Grain Store-ba. Ha a francia konyhát kedveli, a Grassmarket 38-40. alatt üzemelő Petit Paris-ra hívjuk fel a figyelmét. Menet közben szeretne jóllakni? Látogasson el az Oinkba, ahol isteni burgereket rendelhet. A Victoria Street 34. alatt kell keresni.

Az Edinburgh Fesztivált minden évben megrendezik. Ez egy hét eseményből álló sorozat, amely júliustól szeptemberig tart. Az egyik legnépszerűbb közülük a Fringe fesztivál, a világ legnagyobb művészeti fesztiválja, művészek ezreinek részvételével (2016-ban több mint 50 ezer művész volt jelen). A Royal Edinburgh Military Tattoo szintén érdekes rendezvény, amelyen katonazenekarok mutatják be tudásukat, de leginkább a brit hadsereg zenekara.

 

Repülőterek Edinburghben

Edinburghbe közlekedő népszerű légitársaságok

Edinburgh Skócia fővárosa, egyben második legnépesebb városa is, amely egyre növekvő népszerűségnek örvend az utazók körében. A város egy kulturális valamint művészeti központ, amely emellett páratlan természeti szépségeinek és változatos történelmének köszönhetően tökéletes választás egy kellemes kikapcsolódáshoz. Az olcsó járatok Edinburghba az Ön számára is könnyen elérhetővé tették a skót fővárost, melyet vétek lenne kihagyni. Az egész család számára biztosított a tökéletes kikapcsolódás, melynek során csodálatos élményekkel gazdagodhatnak. A rendszeres járatok Edinburghba könnyed és gyors eljutást tesznek lehetővé. Látnivalói közül érdemes kiemelni az Edinburgh-i vár épületét, amely csodálatos kilátást kínál. A skót parlament, valamint a múzeumok sokasága a kultúra iránt érdeklődők számára kínál színes programokat. Az olcsó járatok Edinburghba csak Önre várnak, készüljön fel az utazásra, mi pedig máris mutatjuk a legjobb ajánlatokat.

Információs tábla: Edinburgh

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Edinburghben

Találjon hotelt Edinburghben