Menü

Keressen repülőjáratok Frankfurt am Mainba

Mutassa meg a szűrőket

Frankfurt am Main

Repülőjegy - Frankfurt

Olcsó repülőjegy Frankfurtba a világ számos légitársaságának a kínálatában található. A frankfurti repülőtér az egyik legnagyobb Európában és világviszonylatban is kiemelkedő az utasforgalma. A frankfurti repülőjáratok a városközponttól 12 km-re délnyugatra található repülőtérre érkeznek meg, amely Mainztól és Darmstadtól sincs sokkal messzebb. A repülőtérről autóval, taxival, busszal és regionális, illetve nagytávolságú vonattal is továbbutazhatunk. A világ egyik üzleti központjának számító Frankfurt sok tengerentúli járat célállomása is. Fedezze fel ezt a modern német várost az alacsony árú frankfurti repülőjáratokkal!

Hivatalos nevén Majna-Frankfurt Németország nyugati részének egyik legnagyobb és legfontosabb városa. Korábban főleg azok a honfitársaink jártak arra, akik tengerentúli repülőjáratra vártak itt, hiszen a „Fraport” Európa egyik legnagyobb forgalmú repülőtere, jelentős átszállási pont. Napjainkban az olcsó frankfurti repülőjegyeknek köszönhetően módunkban áll kiruccanni pár napra is, hogy megcsodáljuk a város kínálta számos látnivalót.

Nem is kell sokkal korábban foglalnunk, ha Frankfurtba akciós repülőjegyet szeretnénk venni. Pár héttel korábban vásárolva olcsón repülhetünk, a város pedig kínál annyi látnivalót, hogy érdemes több időt eltölteni benne, mint amennyit egy reptéri tranzit feltétlenül megkíván.

A Majna partján épült városban az elővárosokkal együtt 2,5 millióan élnek. Sok szempontból Európa központja, itt van az Európai Központi Bank, a hatalmas Értékpapírtőzsde és a már említett Frankfurti Nemzetközi Repülőtér. A nagy forgalom és a modern kor vívmányai ellenére, vagy épp azoknak köszönhetően egy nemzetközi felmérés szerint Frankfurt a világ 10 legkellemesebb, legélhetőbb városa között van. Ha oda költözni nem is szeretnél, érdemes olcsó repülőjeggyel Frankfurtba utazni!

A közlekedés jól szervezett – elég a reptéri nyilakat követve vasútra szállni, hogy 15 perc alatt bejuss a belvárosba. A legjobb a Hauptbahnhof megállóig menni, mert itt kezdődik a régi városközpont, ugyanakkor láthatjuk a Main felhőkarcolót is.

A számos, akár 200 méteresnél is magasabb felhőkarcoló, a Majna fölött átívelő hidak, a gyorsvasút mind a város „komolyságát” tükrözi, de hidd el, rengeteg a kellemes, vonzó látnivaló is a városban, amelynek köszönhetően érdemes bakancslistára venni Frankfurtot.

Története igen régre nyúlik vissza: már a nyolcadik században létezett itt település. Frank főváros volt, sőt itt koronázták meg a Német Birodalom több királyát is. Kimondottan gyorsan fejlődő, gazdag város volt már a középkorban is. Az Óváros, Römerberg nagy része elpusztult a második világháború során, de a mai napig is látható házai mesébe illőek. A főtér egyik oldalán láthatók azok a rekonstruált lakóépületek, amelyek olyan rendkívüli hangulatot adnak a német városok nagy részének. Bájosak, rendezettek és stabil jólétet sugároznak.  Érdemes megnézni Goethe szülőházát, amelyet a háborús pusztítást követően teljesen újjáépítettek és az eredeti bútorokkal rendeztek be: valódiak még a konyhában levő sütőformák és tepsik is!

Ha már a finomságokról esett szó, hadd adjunk egy tippet: a Jamin cukrászda a mi kedvencünk! Ha sikerült olcsó repülőjeggyel Frankfurtba utaznod, a megtakarított pénz egy részét lelkiismeretfurdalás nélkül költheted édességre, ugye? Vagy egy fahéjas csigára a Roßmarkt-on?

A régi, hangulatos házak mellett érdemes megnézni a modern belvárost is. Nem véletlen, hogy a németek MainHattan-nek hívják a gyorsan fejlődő, gazdag metropoliszt. A folyó felől az üzleti negyedre nézve elámít a felhőkarcolók látványa. Ha szereted a városok panorámáját a magasból nézni, érdemes 6,5 eurót rászánni arra, hogy felmenj a 200 méter magas Main Turm tetejére. A látvány káprázatos: jól látszik innen a Majna, a méltán híres Állatkert, Észak-Nyugatra a Pálmaház és a Kiállítási Központ épületei is. Érdekessége, hogy ez volt az első olyan épület egész Európában, amely teljes egészében üvegből épült. 56 emeletes, a tetején természetesen van egy étterem, így van honnan gyönyörködni a kilátásban!

A városnézést érdemes a Majna partján vezető sétányon folytatni, és onnan megfigyelni a helyieket és szokásaikat. Öltönyben rollerező pénzügyi szakemberek, zöldfűszeres mártásban megmártózó Schafskäse, egész kellemes ízű és hatású almabor, a közel tíz méter magas Euró-szobor és azzal szelfiző turisták tömege érdekes fotó-témát szolgáltat azoknak, akik szeretik egy nem igazán a turizmusáról híres város hétköznapjait megfigyelni és megörökíteni. Ha azonban ha már eljutottál olcsón Frankfurtba, nézd meg a kevés régi épület legszebbikét: az Operaházat. Az 1880-ban, közadakozásból épült Opera hatalmas, akár kétezer főt befogadó koncertterme átadása után sok évvel is egyedülállónak számított, mégis majdnem lebontották, amikor a második világháborús szőnyegbombázás és egy későbbi tűz miatt használhatatlan állapotba került. Komolyan felmerült, hogy lebontják, de a város polgárainak heves tiltakozása miatt mégis felújításba kezdtek. Évtizedikig máshol kerültek megrendezésre a zenei események, de végül 1981-ben átadták a teljesen újjáépített, többfunkciós Régi Operaházat. Napjainkban nem csak koncertek kerülnek itt megrendezésre, hanem konferenciák és nagyszabású tárgyalások is.

Ha kulturális célú városnézés mellett szeretnéd elkölteni az olcsó repülőjeggyel megtakarított pénzt, mindenképpen menj el a Zeilbe. Ez a bevásárlónegyed felvonultat minden jelentős divatcéget – nem apró butikokkal, hanem egész épületeket elfoglaló üzletekkel. Mivel a környék több mint 50 éve épült, műemlékként sem utolsó látnivaló. Ha szereted az építészeti érdekességeket, látogass el a Zeil Galerie-be. Az 1992-ben megnyílt, tízemeletes épületben a lépcsőket rámpákkal helyettesítették, azaz csigavonalban vezet fel az emelkedő az épület legfelső szintjéig. Ez nem csak a mozgássérültek közlekedését és az áruszállítást könnyíti meg, hanem a vásárlás közbeni lépcsőzést is kihagyhatóvá teszi.

Ha szereted az utcazenészeket, köztéri portréfestőket, a pénzcsörrenésre mozduló szobor-embereket és általában a nagyvárosi forgatagot, sétálj végig az egész bevásárlóutcán, a Zeilon!

Ha pedig rajongsz a barátságos hangulatú kis utcákért, a sokszínű társaságokért és az egyszerű, de finom ételekért (a világ minden tájáról), akkor menj el a Bornheim negyedbe. Sok ismerős egyértelműen ezt a környéket tartja Frankfurt legkellemesebb részének, ahol nem a magamutogatás, a rohanás és a tömeg jellemző az emberekre. Van itt minden srí lankai sörárustól thai masszázsig, hangulatos kávézótól egzotikus gyümölcsökig, és arról se feledkezzünk meg, hogy kedvező árú szállást is foglalhatsz itt jó színvonalon. A Bergerstrasse szerdán és pénteken hangulatos piaccá alakul, péntek esténként pedig a Friedberger Platz válik egy nagy buliszínhellyé. Jó idő esetént szánj pár órát a Günthersburgparkra, ahonnan bérelhető kerékpárral hamar eljuthatsz a város többi parkjába – van belőlük bőven, ráadásul milyen szépek! Van kosárpalánk és futópálya, játszótér és piknikrét, kávézó és szökőkút – mindez rendben, tisztán, és ingyenesen várja a lazítani kívánókat.

Érdemes tehát utánanézni, hogy mikorra van akciós repülőjegy Frankfurtba, hiszen a város számos meglepetést kínál mind a felhőkarcolók, mind a hangulatos utcák és parkok kedvelői számára.

Tarts velünk és élvezd a város lüktetését!

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Frankfurt am Mainba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Frankfurt am Mainba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Frankfurt am Mainba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Frankfurt am Mainba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Frankfurt am Mainba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Frankfurt am Mainban

Frankfurt am Mainba közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Frankfurt am Main

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Frankfurt am Mainban

Találjon hotelt Frankfurt am Mainban