Menü

Keressen repülőjáratok Glasgowba

Mutassa meg a szűrőket

Glasgow

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+1 (nyár), UTC+0 (tél)

 • Glasgow patter - a skót dialektus

  A város és a környező területek lakói a "Glasgow patter" dialektust beszélik. Ez annyira eltér a hagyományos angoltól, hogy a turistáknak gyakran gondot okoz a megértése.

 • Egy város, melyet érdemes meglátogatni

  A Lonely Planet szerint, mely egyike a vezető útikönyv kiadóknak, Glasgow benne van a top 10 városban, melyeket érdemes meglátogatni. 

 • Az első esőkabát

  A skót időjárás nem igazán álomba illő. Nem csoda hát, hogy az esős Glasgow polgára - Charles Mackintosh -  volt az első, aki vízálló esőköpenyt tervezett, melyet ma esőkabát (Skóciában "makintosh") néven ismerünk. 

Mit érdemes megnézni Glasgow-ban?

Glasgow Skócia legnagyobb városa, és a harmadik legnépesebb város egész Nagy-Britanniában. Hosszú utat járt be, míg egy kis településből az Egyesült Királyság legnagyobb kikötőjévé vált. Az ipari forradalom során  Glasgow mérnöki és ipari központtá vált, elsősorban a szállítás területén, mivel a folyók mentén számos hajógyár épült.

Manapság Glasgow kapcsán a művészetek, a tudományok és a sport jut először eszünkbe. Mindez annak a nagy átalakulásnak köszönhető, mely a hajózási és szállítási ágazat összeomlása után következett be. Glasgow ma már semmiképpen sem egy átlagos, szomorkás hangulatú ipari centrum. A kultúra, és a divat fővárosává vált, mely nemzetközi trendeket diktál, és mindenkit lenyűgöz csodálatos építészetével. A University of Glasgow az egyik legtekintélyesebb egyetem Nagy-Britanniában, mely számos diákot vonz a világ minden tájáról.

A focirajongóknak Glasgow kapcsán főleg az olyan klubok jutnak eszébe, mint a Celtic F.C. A sportág szerelmeseinek kihagyhatatlan látnivaló a Celtic Stadion.

A város hangulata tökéletes a délutáni vagy esti lazulásra, akár egy kitűnő teát, akár egy világszerte ismert skót whisky-t szürcsölve szeretnénk megpihenni. Ha megéheznénk, a tenger gyümölcsei vagy a különböző díjnyertes sajtok biztosan kísértésbe hoznak minket. Akik szeretik kipróbálni az új, különleges ízeket, megkóstolhatják a haggist, mely bárányaprólékból készült hurkaszerű étel, vagy a skót húslevest, melynek birkanyak az alapja.

Glasgow nagyszerű úti cél a városnézőknek. Érdemes meglátogatni a városházát és a Glasgow School of Art épületét, melyet a szecessziós építészet egyik mesterműveként tartanak számon. Glasgow tele van modern épületekkel, melyek bájos, szűk, utcácskákban állnak. A városban az élő zene rajongói sem fognak unatkozni. Érdemes meglátogatniuk a King Tut's Wah Wah Hut nevű bárt, ahol minden nap helyi vagy közismertebb előadók élő fellépéseit lehet élvezni.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Glasgowba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Glasgowba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Glasgowba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Glasgowba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Glasgowba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Glasgowban

Glasgowba közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Glasgow

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Glasgowban

Találjon hotelt Glasgowban