Menü

Keressen repülőjáratok Milánóba

Mutassa meg a szűrőket

Milánó

Repülőjegy - Milánó

A Magyarországról Milánóba közlekedő olcsó repülőjáratok nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy felfedezze a divat fővárosát, Olaszország gazdasági központját. A rendkívül kedvező árú repülőjegyeknek köszönhetően akár egy-két napra is megéri ellátogatni Lombardia székhelyére, ahol nemcsak trendi ruhákat lehet vásárolni, de megnézheti például a világhírű dómot, a futballrajongók pedig az Inter vagy a Milan egyik hazai mérkőzését.

Melyik magyarországi repülőtérről indulnak Milánóba repülőjáratok? Magyarországról Milánóba Budapestről (Liszt Ferenc repülőtér) és Debrecenből juthat el menetrendszerinti repülővel. Mindkét városból közvetlen járatok indulnak az olasz városba, ahova átszállással is meg lehet érkezni más különböző európai városokat érintve.

Mely légitársaságok indítanak gépet Milánóba?

Magyarországról két fapados légitársaság, a Wizz Air és a Ryanair működtet közvetlen, általában igen olcsó repülőjáratokat Budapest és Milánó között. Budapestről a Wizz Air és a Ryanair is kínál alacsony árú repülőjegyet Milánóba, míg Debrecenből a Wizz Airrel juthat el a lombard fővárosba.

Milyen repülőterek találhatók Milánó környékén?

Milánót három nemzetközi repülőtér szolgálja ki: a Malpensa, a Milánó/Bergamo és a Linate. Magyarországról a közvetlen járatok az első kettőre érkeznek meg. A Wizz Air Budapestről és Debrecenből induló gépei a Malpensán landolnak, míg a Ryanair budapesti repülőjáratainak Milánó/Bergamo a célállomása.

Milánó fő repülőtere a Malpensa (MXP), amely Olaszország második legforgalmasabb légikikötője is egyben. A Malpensa 49 km-re északnyugatra fekszik Milánó központjától. A repülőtérről a Malpensa Expresszel fél óra alatt el lehet jutni a milánói Cadorna pályaudvarra. A 20 percenként induló buszokkal is könnyen elérhető a város, nagyjából egy óra alatt. Autóval az A8-as autópályán lehet a legegyszerűbben Milánóba jutni a reptérről. A taxiállomások az érkezési csarnokok előtt találhatók, a viteldíj mintegy 100 euró Milánó és a repülőtér között.

A Ryanair Budapest–Milánó repülőjáratai a bergamói repülőtérre (BGY) érkeznek (hivatalos nevén Orio al Serio Nemzetközi Repülőtér), amely Milánótól 45 km-re északkeletre fekszik. A két nagyváros közelsége miatt több légitársaság Milánó/Bergamo repülőtérként hivatkozik rá, sőt a honlapja (milanbergamoairport.it) is e két várost foglalja magába. Számos busztársaság kínálja szolgáltatásait, amelyekkel nemcsak Bergamóba és Milánóba, hanem a környező szinte összes nagyobb városba tovább lehet utazni. A repülőtér és a hozzá legközelebbi vasútállomás, azaz a bergamói pályaudvar közötti utat az ATB busztársaság járataival 10 perc alatt lehet megtenni. A repülőtér autóval a legegyszerűbben az A4-es autópályán közelíthető meg. Milánó felől érkezve Bergamónál érdemes letérni a sztrádáról, ezt követően az útjelzéseket követve könnyen a reptérre lehet jutni. A taxis droszt az érkezési csarnok kijáratánál található, Milánóba 80 euró körüli a viteldíj. Természetesen mindkét repülőtéren autóbérlésre is van lehetőség.

Olaszország nemzeti légitársasága, az Alitalia nem üzemeltet közvetlen repülőjáratot Budapest és Milánó között. Az Alitaliával római átszállással lehet egyik városból a másikba jutni, ami néha olcsóbban jön ki a fapados társaságok által kínált közvetlen Budapest–Milánó repülőjegyeknél, ám ezt választva legjobb esetben is több mint négyórás útidővel számoljon. Az Alitaliával így a Linate (LIN) repülőtérre érkezik meg, amely a legközelebb (7 km-re a városközponttól) fekszik Milánóhoz a várost kiszolgáló repülőterek közül. A Linate repülőtérről a 73-as számú helyi autóbusszal a milánói dómhoz juthat.

Milyen áron lehet Milánóba repülni?

A diszkont légitársaságok színre lépésével a Milánóba szóló repülőjegyek a legolcsóbbak közé kerültek a magyarországi kínálaton belül. A milánói repülőjegy-kínálat egy adott héten belül is nagyobb eltéréseket mutathat, ám általánosságban elmondható, hogy a Liszt Ferenc repülőtérről már 6-7 ezer forintért elrepülhet Milánóba. A nyári hónapokban magasabb jegyárakkal lehet találkozni, de ha jóval az utazás előtt foglalja le jegyét, akkor ebben az időszakban is megúszhatja 10 ezer forint alatt. Ha nem egy fix időpontban kell utaznia, a választását nagyban megkönnyíti, hogy a hét minden napján kínálnak akciós repülőjegyet Budapestről Milánóba, sőt naponta több járat áll a rendelkezésére, reggel és este is utazhat.

Debrecenből egy héten csak két napon indulnak Milánóba repülőgépek, valamivel hosszabb is a menetidejük (1 óra 50 perc), de így sem kell többet fizetni értük. Sőt! A Wizz Air milánói jegyárai debreceni indulással van, hogy a 3000 forintot sem érik el. A jó idő beköszöntével a cívisvárosból induló milánói repülőjáratok jegyárai is felszöknek valamelyest, de ilyenkor sem kell horribilis összegre gondolni.

Ha valami oknál fogva átszállással repülne Milánóba Budapestről, 30 ezer forint körül kezdődnek a jegyárak, ám – ritkán ugyan – van, hogy ez olcsóbb megoldás, mint ha közvetlen járatra foglalna jegyet.

Mikor repülhet a legolcsóbban Milánóba?

Lombardia székhelyén az őszi hónapok viszonylag csapadékosak, a telek pedig rendszerint hidegek. Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy ebben az időszakban lehet a legjobb áron milánói repülőjegyet venni. A tavasz beköszöntével és főleg nyáron nagyobb az érdeklődés a város iránt, ami a jegyárakban is megmutatkozik enyhe emelkedés formájában. Télen még egy-két hétre előre is lehet egészen kedvező árú repülőjáratokat találni Milánóba, de azért itt is igaz, hogy minél hamarabb foglalja le a jegyét, annál kevesebb pénze bánja. Sokan egy-egy labdarúgó-mérkőzés miatt utaznak Milánóba, és bizony, amikor a város csapatai nagyobb rangadót játszanak, a repülőjegyek is hamarabb elfogynak, illetve megdrágulnak.

Mikor érdemes lefoglalnia milánói repülőjegyét?

Nem mindegy tehát, hogy milyen évszakban szeretne Észak-Olaszországba látogatni, ám az sem mellékes, hogy mikor foglalja le milánói repülőjegyét. Ha csak néhány nappal az indulás előtt teszi ezt meg, akkor jobban a zsebébe kell nyúlnia. Nem érdemes azzal spekulálni, hogy az el nem adott jegyek ára az utolsó pillanatokban jelentősen esni fog, ugyanis a légitársaságok zöme nem teszi meg ezt a szívességet. Inkább az a jellemző, hogy a kiszolgáltatott utas – akinek muszáj a következő néhány napban utaznia – csak jóval drágábban tud jegyet venni, mint ha hetekkel, hónapokkal korábban megtette volna ezt. Ezen kívül, ha lehet, ne az esti órákra, illetve a hétvégére időzítse a jegyvásárlást, mert ilyenkor magasabb árakkal találkozhat, mint más időszakokban.

Hol találhatja meg a legjobb milánói repülőjegy-ajánlatokat?

Ha van kedvenc légitársasága, nézze meg a honlapját, ha pedig sok ideje van, végignézheti az összes társaságot, amely akciós repülőjegyet kínál Milánóba. Jobban jár azonban, ha például az eSky erre a célra kifejlesztett keresőjét veszi igénybe. Ez a világ több száz légitársaságának milánói repülőjegy-kínálatát hasonlítja össze, és kidobja önnek a legkedvezőbbet. Az eSky mobil applikációját letöltve bármikor kényelmesen böngészhet a telefonján az akciós milánói repülőjegyek között, akár last minute útról van szó, akár hónapokkal előre megtervezettről.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Milánóba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Milánóba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Milánóba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Milánóba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Milánóba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Milánóban

Milánóba közlekedő népszerű légitársaságok

Észak-Olaszország legnagyobb városa Milánó, amely világhírű divatközpont, számos nemzetközi rendezvény otthona és kedvelt úti cél az Itália iránt érdeklődő turisták körében. Nevezetességei közül elegendő megemlítenünk a Milánói dóm vagy a La Scala épületét és máris felcsillan a kultúra iránt érdeklődök tekintete. A város egy színes, nyüzsgő északolasz központ, így nem meglepő, hogy rendszeresen érkeznek járatok Milánóba, turisták ezreit szállítva. Tökéletes választás, akár egy hétvégi kikapcsolódásról, akár egy hosszabb nyaralásról van szó. A Mercanti tér egy kiváló lehetőség amennyiben valaki szeretne elmerülni a hamisítatlan olasz hétköznapokban, míg a labdarúgás szerelmeseinek a San Siro stadion okozhat élményekben gazdag kikapcsolódást. Az olasz konyha, a mediterrán ízvilág, a fenséges olasz borok már csak a hab a tortán. Élje át Ön is Olaszország varázslatos hangulatát és tekintse meg, melyek a legolcsóbb járatok Milánóba.

Információs tábla: Milánó

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Milánóban

Találjon hotelt Milánóban