Menü

Keressen repülőjáratok Nürnbergbe

Mutassa meg a szűrőket

Nürnberg

Repülőjegy - Nürnberg

Ha szeretne olyan városba repülni olcsón, ahol az ismerősei nagy része még valószínűleg nem járt, ugyanakkor sok az érdekes látnivaló, újabb ötletünk van Ön számára. Tartson velünk a németországi, egészen pontosan bajorországi Nürnbergbe, ahova olcsó repülőjeggyel akár tízezer forint alatt is eljuthat! A félmilliós bajor város számos érdekességet és remek hangulatot kínál a történelem kedvelőinek és a bájos kis utcák rajongóinak is.

Interneten könnyen foglalhatunk a nekünk legjobban megfelelő időpontra olcsó repülőjegyet Budapest és Nürnberg között. Nem csak fapadossal juthatunk el Bajorországba, számos kedvező árú összeköttetés van nagyobb légitársaságoknál is. Ha közvetlenül repülünk Budapestről Nürnbergbe, nagyjából másfél óra alatt megérkezünk a nürnbergi Albrecht Dürer repülőtérre.

A belváros mindössze 5 km-re van a reptértől, az U2-es metróval vagy a 30-as és 33-as busszal egyaránt könnyen megközelíthető. A jegy ára felnőttek számára alig több mint 3 euró.

Melyik társasággal repüljünk Nürnbergbe?

Ha átszállás nélkül akar eljutni Nürnbergbe, akkor a Ryanairt válassza, ugyanis csak ez a légitársaság üzemeltet ilyen járatokat Magyarországról. A Ryanair egy 1984-ben alapított írországi légitársaság, a székhelye Dublinban található. A szállított utasok száma alapján a legjelentősebb fapados fuvarozónak számít Európában. A Ryanair általában heti négy nap indít olcsó repülőjáratot Budapestről Nürnbergbe, ám éppenséggel a „lyukas” napokon is eljuthatunk repülővel Magyarországról (Budapestről és Debrecenből) a bajor településre, de csak átszállással, ami megnövekedett költséggel és menetidővel jár. Épp ezért ezt a lehetőséget csak akkor ajánljuk, ha nagyon kötött az utazás időpontját illetően.

Honnan hova érkezik a nürnbergi repülőjárat?

Közvetlen járat Magyarországról Nürnbergbe csak Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről indul. Az érkezés helye pedig a nürnbergi repülőtér (angolul Nuremberg Airport, a hivatalos német nevén Albrecht Dürer Flughafen Nürnberg, IATA-kódja: NUE), öt kilométerre északra helyezkedik el Nürnberg központjától. A müncheni után a második legforgalmasabb bajorországi légikikötő, 4,2 millió utasával pedig 2017-ben Németország tizedik legnagyobb repülőterének számított. A nürnbergi volt az első németországi repülőtér, amelyet a második világháború után építettek, az utasforgalomnak 1955-ben adták át.

A Nürnberg híres szülöttje, a festő Albrecht Dürer nevét 2014-ben felvevő repülőtér terminálja két indulási és egy érkezési csarnokot foglal magába. Az acélból és üvegből épült létesítmény rengeteg napfényt enged át a falain, kellemesebbé téve az ott tartózkodást.

A nürnbergi az egyetlen németországi repülőtér, amely a többnyire felszínen közlekedő S-Bahn vonatok helyett a metrónak megfelelő U-Bahn szerelvényeivel áll összeköttetésben a várossal. Az U2-es vonalon tízpercenként indulnak a járatok a városközpontba és vissza a repülőtérre. Nürnberg központi pályaudvara és a közeli óváros kb. 12 perc alatt érhető el a reptérről a villámgyors metrónak köszönhetően, átszállás nélkül. Az első járatok reggel 4.30 körül indulnak, az utolsó szerelvény pedig hajnali 1 óra körül – a pontos menetrendet érdemes megnézni az utazás előtt.

A repülőtérről helyi járatos busszal is tovább lehet utazni, ráadásul nem csak Nürnbergbe. A 33-as számú busszal fél óra alatt eljuthatunk Nürnberg nyugati szomszédvárosába, Fürthbe, míg a 30-as busszal délre, azaz Nürnbergbe, és északra, Erlangen városába utazhatunk. A buszmegálló a repülőtéren az indulási csarnok előtt található.

Autóval az A3-as autópályán keresztül közelíthető meg legkönnyebben a reptér. Mintegy 8000 jármű számára elegendő parkolóhely található, különböző árkategóriában. Az autóval érkezők különböző szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a tankolástól az autómosásig.

Mivel a repülőtér nincs távol a várostól, a hozzá közel eső kerületekből akár gyalog vagy kerékpárral is el lehet jutni a komplexumhoz.

Mennyibe kerül a nürnbergi repülőjegy?

A fapados Ryanairnek köszönhetően ma már tízezer forint alatti összegből is el lehet repülni Nürnbergbe. És még csak nem is valamilyen extrán akciós nürnbergi repülőjegyekről van szó, hiszen még néhány héttel az indulás előtt is hozzá lehet jutni 6-8 ezer forint körüli áron a jegyekhez. Minél hamarabb foglaljuk le a repülőjegyet, annál jobb áron tehetjük ezt meg. Minél közelebbi időpontra akarunk foglalni, annál nagyobb szórást tapasztalhatunk az árakban. Jellemzően a hétvégi, illetve hétvégéhez közeli napokon (péntek, hétfő) találkozhatunk olyan helyzettel, hogy adott esetben csak 30-40 ezer forint körüli összegért tudunk repülőjegyet venni Nürnbergbe, ugyanazon a héten viszont szerdán a rendkívül kedvező néhány ezer forintos árért repülhetünk Nürnbergbe.

Mikor érdemes Nürnbergbe utazni?

A fentiek tudatában elmondható, hogy ha rugalmasak vagyunk az utazás időpontját illetően, akkor inkább mondjuk szerdán repüljünk el Nürnbergbe, mintsem hétvégén. Hogy milyen évszakról van szó, az nem befolyásolja olyan nagy mértékben a nürnbergi repülőjegyek árának alakulását, mint egyes tengerparti üdülőparadicsomok esetében, azonban akadnak olyan események, amelyek hatással lehetnek erre. Ilyen például az úgynevezett Frank Sörfesztivál (Fränkisches Bierfest) vagy a Rock im Park elnevezésű zenei fesztivál. Ezek egyaránt nyaranta kerülnek megrendezésre, és több tízezer vendéget vonzanak. Közülük akár Magyarországról is mehetnek nagyobb csoportok, és ha a repülős utat választják, akkor az a jegyár emelkedésében jelentkezhet. Nem árt tehát ezt is szem előtt tartani, amikor a nürnbergi repülőjegy-ajánlatokat böngésszük.

Hol akadhat rá az akciós nürnbergi repülőjegyekre?

Amíg Magyarországról csak egy légitársaság üzemeltet közvetlen menetrendszerinti repülőjáratokat Nürnbergbe, addig kézenfekvő megoldás, hogy ennek a társaságnak a honlapját keressük fel. Azon szépen végignézhetjük a heteket és hónapokat, viszonylag könnyen átlátható, hogy mikor mennyiért juthatunk el a német városba. Érdemes azonban azt is figyelembe venni – különösen a határmenti területeken élőknek –, hogy a szomszédos országok közeli városaiból is indulhatnak olcsó repülőjáratok Nürnbergbe, ezekre is megérheti jegyet foglalni. Ekkor már bajosabb az előbb említett módszerrel akciós nürnbergi repjegy után kutakodni, de itt jön a képbe például az eSky keresőmotorja. A mobiltelefonon is igénybe vehető alkalmazással néhány másodperc alatt ellenőrizheti, hogy a szóba jöhető városokból indul-e repülőgép Nürnbergbe, és ha igen, milyen áron. Ha nem talál megfelelő ajánlatot, akkor néhány kattintással egyszerűen módosíthatja a keresési feltételeket. Megnézheti például, hogy az eredetileg megadott dátumhoz képest néhány nappal korábban, illetve később van-e Önnek megfelelő járat. Keresését nemcsak időben, hanem térben is kibővítheti azzal az opcióval, amellyel a közeli repülőterekről induló járatokat listázhatja. Minél rugalmasabb annál könnyebben talál ideális repülőjáratot.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Nürnbergbe induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Nürnbergbe induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Nürnbergbe induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Nürnbergbe?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Nürnbergbe induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Nürnbergben

Nürnbergbe közlekedő népszerű légitársaságok

Németország tagadhatatlanul gyönyörű, amely változatos tájaival és virágzó gazdaságával Európa egyik leginkább frekventált célállomása. Az olcsó járatok Nürnbergbe gyors és költséghatékony eljutást tesznek lehetővé az utazók számára, nem mellesleg pedig egy kellemes utazás ígéretével kecsegtetnek. Nürnberg óvárosa egy igazi gyöngyszem, amely kiváló éttermeknek és hangulatos sörözőknek ad otthont, Egy kellemes séta keretében garantált a pihentető kikapcsolódás és a kellemes nyaralás. A rendszeresen közlekedő járatok Nürnbergbe lehetővé teszik, hogy Ön és családja könnyedén elérhesse ezt a varázslatos német települést, amely a déli régió egyik legismertebb központja. A látnivalók közül Albrecht Dürer háza, vagy éppen a Frauenkirche kínál tökéletes alternatívát a kultúra szerelmeseinek. Látogassa meg Ön is ezt a csodálatos várost, mi pedig megkeressük a legolcsóbb járatokat Nürnbergbe.

Információs tábla: Nürnberg

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Nürnbergben

Találjon hotelt Nürnbergben