Menü

Keressen repülőjáratok Stuttgartba

Mutassa meg a szűrőket

Stuttgart

Repülőjegy - Stuttgart

Dél-nyugat Németország legfontosabb városa Stuttgart. Sokan azért ismerik, mert a München és Párizs közötti autópálya mellett található. Vannak azonban olyan látnivalói, amelyek miatt mindenképpen megér egy hosszú hétvégét. Megközelítése nem okoz gondot, hiszen akciós repülőjegy Stuttgartba gyakran előfordul több légitársaság ajánlatában is.

Olcsó járatot foglalhatsz nem csak Budapestről, érdemes megnézni a Debrecen-Stuttgart és a Bécs-Stuttgart olcsó jegyeket is.

Fura kettősség tapasztalható a 600 ezer lakosú városban: ismert gépiparáról, leginkább a Porsche és a Mercedes autógyárakról, ugyanakkor barátságos és hangulatos. Kimondottan nagy részét foglalja el zöldövezet, és látnivaló is bőven akad benne.

Az autózás szerelmesei számára Stuttgart látnivalói olyanok, mint egy tündérmese. Itt található a világ egyetlen olyan múzeuma, amely nyomon követi az autógyártás teljes történetét 1886-tól. A látványos Mercedes Benz múzeum a 8 eurós jegy fejében  több mint 16 ezer négyzetméteren, hat emeleten mutatja be a járművek tervezésével és elkészítésével kapcsolatos folyamatokat, valamint az ezekhez szükséges műszaki hátteret. Összesen majdnem kétszáz autót lehet megnézni a figyelemreméltó külsejű épületben: az első Mercedes modellektől a közelmúlt autóin, a jelenlegi tehergépjárműveken át egészen a versenyautókig. Akik szeretik az autókat, azok számára a Mercedes múzeum és a Porsche Múzeum elég indokot szolgáltatnak egy olcsó stuttgarti utazásra. A Porsche káprázatos épülete az ínyencek elvárásait is teljesíti: bámulatos mérnöki vízió kellett ahhoz, hogy ezt az acélszerkezetet létrehozzák. A tíz éve felújított épületben 80 autó látható, mindegyik luxus a maga nemében. Figyelem! Bár az épület alapterülete nem nagy, mégis érdemes elegendő időt szánni a kiállítás megtekintésére. Ne feledd, hogy mindkét autós múzeum bezár délután 6-kor!

A Weissenhofmuseum szintén nem mindennapi látnivaló. A Le Corbusier által tervezett épület letisztult és esztétikus, tipikus képviselője korának. Érdekes körülmények között jött létre: 1927-ben építette kevesebb mint öt hónap leforgása alatt 17 építész, hogy bebizonyítsák, hogy a modern, városi épületek szépek és élhetőek. Az épületegyüttesben hatvan apartman található. A második világháborúban kissé megsérült ugyan, de a helyreállításnak köszönhetően ma is Stuttgart egyedülálló építészeti jelképe.

Van még egy épület, amely miatt érdemes olcsón Stuttgartba utazni: ez a remek kilátást nyújtó TV-torony. 1956-ban épült, 217 méter magas, és jól látszanak innen nem csak a környező városrészek és szőlőültetvények, hanem akár a Fekete-Erdő, vagy az Alpok vonulata is. Az épület azért is különleges, mert ez a világ első TV-tornya. 2006 óta nem használják TV-adások továbbítására, de kilátótoronyként továbbra is működik. Érdemes rászánni egy-két órát a stuttgarti városnézés idejéből!

De hogy ne csak a modern kor vívmányait soroljuk fel, térjünk ki azokra a történelmi jelentőségű épületekre, amelyek miatt érdemes megtervezni egy stuttgarti utazást, főleg ha sikerül olcsó repülőjegyet foglalnunk. A város történetében évszázadokon át fontos szerepet töltöttek be a württenbergi hercegek. Nekik köszönhető a ma álló legrégebbi épület, a Régi Kastély is. Az Altes Schloss gyönyörű udvara gondolatban visszarepít minket a reneszánsz korba, de a múzeumban több százezer évet felölelő régészeti kiállítás is várja a látogatókat. Akik szeretnék, a kiállított tárgyak döntő részét megtekinthetik virtuális változatban is.

A kertek és parkok szerelmesei számára is tartogat látnivalót a város: a Hohenheim egyetem részeként működő kert pompást látvány az év nagy részében. A palota napjainkban a mezőgazdasági akadémia része – látványos példája annak, hogy lehet egy 18. századi épületegyüttest korszerű módon kihasználni.

A második világháborúban Stuttgart fele elpusztult. Szinte nem maradt semmi a belvárosból, kivéve a másfél millió köbméternyi törmeléket… Az újjáépítés során ezt sikerült felhasználni: ma 511 méter magas az a részben mesterséges domb, amely nagyrészt a régi épületek maradványaiból emelkedett. Sok helyen ma is láthatók teljes homlokzatok, amelyek egy darabban felkerültek a Birkenkopf dombra. Sajátságos emlékmű ez, amely megrázó módon emlékeztet a háború szenvedéseire és borzalmaira. A helyiek által Monte Scherbelinonak nevezett hegy tetején messziről látható kereszt van, amelynek lábánál tavasztól őszig minden vasárnap reggel istentisztelet zajlik.

A városban ma is áll a tézis-antitézis-szintézis gondolata kidolgozójának, Hegelnek szülőháza.

A főutca, azaz a Königsstrasse kellemes séta- és vásárlási lehetőséget kínál, a Schlossplatz környékén pedig érdemes beülni egy sörözőbe. Sok olyan étterem van, ahol helyben főzik a sört, a sváb konyha pedig egész jó ételeket kínál azoknak, akik épp nem akarnak diétázni.

Ha téli kirándulást tervezünk és sikerül például a karácsonyi vásár idejére akciós jegyet foglalnunk, igazán tündérmesébe illő hangulatban lehet részünk. December elejétől ünnepi kivilágítás, karácsonyi dallamok, gyömbéres mézeskalács és forralt bor várja azt a kb. három millió embert, akik évről-évre ellátogatnak a mesésen feldíszített térre. A legkisebbekre külön programok várnak: felülhetnek a gőzmozdony-vontatta kisvasútra, készíthetnek illatos gyertyát vagy megkóstolhatják a csokoládéba mártott gyümölcsöket. Nem hiányozhat az élő állatokat felvonultató betlehemi játék, a helyi és távolabbról érkezett kórusok által előadott karácsonyi ének sem. Nem véletlen a nagy ünnepi forgatag: a stuttgarti karácsonyi vásár az egyik legrégibb ilyen jellegű rendezvény a világon.

Ráadásként álljon itt a felsorolásunk végén egy érdekes hely, amely személyes kedvencünkké vált: olcsó repülőjegy ide vagy oda, kedvünk volt egy kis vonatozásra is! Stuttgart egyik parkjában van egy keskeny nyomtávú vasútvonal, amely kellemes perceket biztosít utasainak. Az egykori kőbánya helyén maradt, elhagyatott sziklafalak között alakították ki ezt a vonzó parkot, ahol gondosan ápolt virágágyások, bicikliútvonalak, játszótér és egy messziről is izgalmasnak látszó kilátótorony (a Killesbergturm) csalogatják a látogatókat. A torony könnyű szerkezetű, 348 lépcsőn lehet feljutni 40 méteres magasságba, hogy aztán onnan csodálhassuk meg a tájat.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Stuttgartba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Stuttgartba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Stuttgartba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Stuttgartba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Stuttgartba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Stuttgartban

Stuttgartba közlekedő népszerű légitársaságok

Németország egyik legismertebb városa, a német autógyártás szerelmeseinek egyik legfontosabb célpontja, Stuttgart. Az elragadó hangulatáról ismert város kedvelt turisztikai célpont, melyet nagyban elősegít, hogy az olcsó járatok Stuttgartba rendszeresen közlekednek. A város egy igazi tudományos központ, amely változatos történelemmel és kimagasló programlehetőségekkel várja a látogatókat. Stuttgart az otthona a Porsche autógyárnak, melyet talán senkinek sem kell bemutatni, azonban igazi különlegesség, hogy ennek ellenére, a város folyamatosan törekszik arra, hogy autómentessé váljon. Hangulatos séták, ízletes ételkülönlegességek, elragadó tájak és olcsó járatok Stuttgartba. Mi más kell a tökéletes nyaraláshoz?

Utazzon el Ön is erre a különleges helyre és segítünk megtalálni, mikor indulnak járatok Stuttgartba.

Információs tábla: Stuttgart

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Stuttgartban

Találjon hotelt Stuttgartban