Menü

Keressen járatokat a {{destination}} repülőtérre érkezve

Bari Palese

 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • Igyon egy sört a szabad ég alatt

  Bariban nem tilos közterületen alkoholt fogyasztani. Este vehet egy sört (pl. Peronit 1 euróért) vagy szerezhet valamilyen ételt elvitelre a Szent Miklós mólónál, a Lungomarén vagy a Piazza Mercantilén.

 • Nem csak főszezonban

  Bariban majdnem egész évben élvezheti a kellemes időjárást. Ha nincs oda a hőségért, menjen szeptemberben vagy októberben – nem lesz forróság, viszont még elég meleg lesz ahhoz, hogy kifeküdjön a partra.

 • Bejutás a repülőtérről

  Bariba a legolcsóbban helyi járatú busszal juthat be, a 16-os járattal (1-1,5 euró), vagy használja a metrót. A leggyorsabban taxival (több mint 20 euró) vagy bérelt autóval ér a városba. Egy másik lehetőség a Tempesta transzferbusz (4 euró).

Látnivalók Bariban

Az Olaszország dél részén elhelyezkedő Bari – Puglia régió székhelye – tökéletes úti cél azoknak, akik napsütésre, finom, házias ételekre, vakítóan kék tengerre és igazán vendégszerető helyiekre vágynak. Mit érdemes itt megnézni?

Kívülről fejetlenségnek tűnő, tipikus déli káosz, turisták hordái vagy a kizárólag a turistákra koncentráló éttermek nélkül, ugyanakkor gyönyörű építészeti alkotásaival, kiváló konyhájával és viszonylag alacsony áraival Bari egyszerű és valóságos élete egyre több turistát vonz.

Nem hagyhatja ki Bari Vecchiát (az óvárost), amely egy félszigeten helyezkedik el a szűk utcáival, szobraival és élettel teli tereivel, mint a Piazza Mercantile. Szintén érdekelheti a városfal a régi bástyáival a tengerparton, ahol ma hangulatos éttermek üzemelnek. Ne felejtsen el ellátogatni a Castello Svevóhoz, a jó állapotban megőrzött véderődhöz, valamint a Lungomaréra, a hosszú tengerparti sétányra. Nézze meg a Bari védőszentjéről, Szent Miklósról elnevezett bazilikát és a híres halpiacot is a Szent Miklós mólónál. Ha pedig vásárolgatni szeret, fedezze fel a Borgo Murattianót, a város új részét.

Bariban számos étteremben szolgálnak fel olasz ételt. A déli olasz régiókra jellemzően focacciát és calzone di cipollát találunk minden pékségben (panificio) vagy focacceriában, és csak 1 euróba kerülnek. Szintén érdemes megkóstolni a házi készítésű orecchiette baresit (fülalakú tészta) vagy a helyi különlegességeket, a sgagliozzét és a popizzét (puliszkafánkok), ahogy a panzerottit (egyfajta sült gombóc) is.

Ha van egy kis szabadideje, menjen a környező vidékre, nem bánja meg! A pugliai tengerpart kis városkái tiszta és gyönyörű tengerparttal, tipikus déli épületekkel és lélegzetelállító tájakkal vonzzák a turistákat. Bariból gyorsan eljuthat ezekre a helyekre vonattal, busszal vagy bérelt autóval. A legérdekesebb látnivalók közé tartozik az egyedi trulli házairól híres Alberobello, Polignano a Mare a csodálatos szirtjeivel, a sziklák között megbújó gyönyörű Matera strand – amely feltűnik Mel Gibson A passió című filmjében is –, valamint Monopoli a Mare a fehér márvány- és mészkőépületeivel.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Bari Palese induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Bari Palese induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Bari Palese induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Bari Palese?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Bari Palese induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Bari Palese közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Bari