Menü

Bázel Németország - Olcsó Repülőjegy

Németország

  • Köln
  • Hamburg
  • Általános információ

    Hivatalos nyelv: német
    Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
    Pénznem: euró (EUR)

  • Egy toleráns város

    Az LGBT közösség világszerte egyik legnagyobb - és Németországban a legnagyobb - eseménye, a Christopher Street Day, Kölnben kerül megrendezésre.

  • A kölnivíz otthona

    Ennek a különleges parfümnek a gyártása a 18. században kezdődött. Receptje a mai napig titkos, a kölnivíz gyártása mindmáig az eredeti formulát elkészítő mester családjának a kezében van.

  • Rekordszámú kocsma

    Kölnben körülbelül 3000 kocsma közül lehet válogatni, mely alapján a város első helyen áll Németországban az egy főre jutó kocsmák tekintetében. 

Mit érdemes megnézni Kölnben?

Köln a negyedik legnépesebb város Németországban, és Észak-Rajna-Vesztfália kulturális és gazdasági központja. Egyike a legrégebbi német városoknak melyet időszámításunk szerint 50-ben alapított Agrippina császárné. A városnak fontos szerep jutott a Római Birodalomban. A 18-19. század fordulóján Köln 20 évre egyesült Franciaországgal.

1815-ben a város egyesült Poroszországgal, és lévén hogy ekkoriban zajlott az ipari forradalom, fontos szállítmányozási és ipari központtá vált. Köln súlyosan megsérült a második világháború során, a becslések szerint 260 bombatalálat érte. A város újjáépítése a 20. század végéig tartott, és ez alatt az idő alatt jelentősen növekedett a népessége is.

A város sporthoz köthető nevezetessége az FC Köln klub, mely az 50 ezres befogadóképességű Rhein Energie stadionban szokott hazai pályára lépni. A város különleges hangulatát a kicsi, otthonos bisztrók és sörfőzdék adják, melyek a főtér körül találhatók meg. A legismertebb helyi sör a Kölsch. Kellemes meglepetés az árakkal szembesülni Kölnben, mert egy ilyen nagy városhoz képest viszonylag alacsonyak.

Köln minden évben otthont ad egy karneválnak. Az ünnepi időszakot a helyiek az év ötödik évszakaként emlegetik. A színes jelmezek, a zene, a felvonulások hűen tükrözik a helyi nép temperamentumát. Az ünnepségek nemcsak a helyieket vonzzák, de számos turistát is. A buli a hamvazószerdát megelőző éjszaka ér véget a Nubbel bábu elégetésével, mely a bűnöktől való megtisztulást szimbolizálja.

A művészet szerelmeseinek mindenképpen meg kell látogatniuk a Ludwig Múzeumot, ahol olyan mesterek műveit lehet megcsodálni, mint Pablo Picasso vagy Andy Warhol. A csokoládémúzeumba is feltétlenül érdemes benézni. Akik pedig a lenyűgöző kilátásban szeretnének gyönyörködni, azoknak érdemes felkapaszkodniuk a Köln-Triangle felhőkarcoló tetejére, ahol nemcsak az egész város panorámája, de még Düsseldorf távoli látképe is elénk tárul.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Bázelből Németországba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Bázelből Németországba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Bázelből Németországba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Bázelből Németországba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Bázelből Németországba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Bázelben

Népszerű légitársaságok a(z) Bázel - Németország útvonalon