Menü

Bázel - Olcsó Repülőjegy

Mutassa meg a szűrőket

Bázel

Repülőjegy - Bázel

A fapados légitársaságoknak hála gyakorlatilag a hét minden napján találhat olcsó repülőjegyet Bázelbe. Sőt, a bázeli repülőtér elhelyezkedésének köszönhetően ezekkel a járatokkal nemcsak Svájcba juthat el könnyedén, hanem Délnyugat-Németországba és Franciaország elzászi régiójába is. A terület épített és természetes környezete is rengeteg látnivalót kínál az idelátogató turistáknak.

Két magyarországi városból, Budapestről (BUD) és Debrecenből (DEB) is indulnak menetrend szerinti repülőjáratok Bázelbe. Ezek közvetlen járatok, tehát átszállás nélkül eljuthat svájci, francia vagy német úti céljához. Budapestről 1 óra 45 perc, míg Debrecenből 2 óra a menetidő Bázelbe a közvetlen járatokkal. Magyarországról természetesen átszállással is el lehet jutni Bázelbe, és bár így néha olcsóbban jöhet ki az utazás, a jóval hosszabb menetidő miatt ez a megoldás nem ajánlott.

Ezekkel a légitársaságokkal repülhet Bázelbe

Magyarországról két fapados (diszkont) légitársaság is közlekedtet alacsony árú repülőjáratokat Bázelbe: a budapesti székhelyű Wizz Air és az angliai központú easyJet. Mindkét társasággal közvetlen járatokkal, átszállás nélkül juthat el Bázelbe. A Wizz Air Budapestről Bázelbe heti négy-öt járatot indít évszaktól függően, míg Debrecenből hetente kétszer juthat el a magyarországi cég gépeivel. Az easyJet olcsó bázeli repülőjegy-kínálatában csak budapesti indulással találunk járatokat, viszont a hét minden napján, ami nagyban megkönnyítheti a választást.

A különleges bázeli repülőtér

Néhány utas talán meglepődik, hogy Bázelbe tartó repülőgépe nem Svájcban, hanem Franciaországban ér földet. A svájci várost kiszolgáló repülőtér ugyanis egy különleges jogi státuszú, közös francia-svájci igazgatású légikikötő. A francia-német-svájci hármashatár közelében, Franciaország területén fekszik, hivatalosan a Saint-Louis nevű városka közigazgatási határán belül. A nagyobb városok közül Bázelen kívül a franciaországi Mulhouse-hoz és a németországi Freiburghoz található a legközelebb, innen is ered a hivatalos neve: EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg. Nemzetközi státusza miatt a repülőtérnek három IATA-kódja is van: BSL (svájci), MLH (Mulhouse), EAP (semleges), bármelyikkel találkozhat, amikor bázeli repülőjegyet keres.

Bár a reptér Franciaország területén fekszik, a nevét alkotó nagyvárosok közül Bázelhez van a legközelebb, 3 km-re.    Mulhouse-tól 20 km-re délkeletre, míg Freiburgtól 46 km-re délnyugatra található.

A repülőtérnek nincs közvetlen vasúti csatlakozása, de tömegközlekedéssel egyszerűen elérhetők a környező nagyvárosok és azok vonatállomásai. A bázeli pályaudvarra az 50-es busz közlekedik kora reggeltől késő éjszakáig, átlagosan 8-10 percenként, az útidő pedig 20 perc. A távolabbi svájci városok, mint például Zürich, Luzern vagy Lugano az Eurobus swiss-express buszaival érhetők el. Saint-Louis vonatállomása a Distribus 11-es számú vonalán érhető el 10 perc alatt, míg Freiburgba a FlixBusszal lehet a legkönnyebben továbbutazni.  

A Basel Mulhouse Freiburg repülőtér a francia A35-ös autópálya mellett fekszik, amely Svájcban az A3-as autópályaként fut tovább Bázelen és Zürichen át Svájc keleti része felé. Autóval Bázel és Saint-Louis 5 perc alatt elérhető, míg Mulhouse 30, Freiburg 50 perc autóútra van. A repülőtérnek nincs konkrét, utcanevet tartalmazó címe, de a legtöbb GPS megtalálja, ha pl. „Basel airport” vagy „EuroAirport” néven keres rá.

Milyen drágák a bázeli repülőjegyek?

A kérdést inkább úgy kellene feltenni, hogy milyen olcsók a bázeli repülőjegyek? Nos, nagyon. Debrecenből már kevesebb mint 3000 forintért is elrepülhet Bázelbe, és a drágább időszakokban (nyáron) is bőven lehet 8-10 ezer forintos jegyet foglalni. A Budapestről induló legjobb árú bázeli repülőjáratok is 3-4 ezer forintnál kezdődnek, és korai foglalással a turistaszezonban is lehet találni 10 ezer forint körüli bázeli repülőjegyárakat. A Liszt Ferenc repülőtérről hétvégenként jóval drágábban lehet eljutni a svájci városba, nem ritkán 30-40 vagy akár 50 ezer forintért. Utóbbi esetekben – ha csak a pénzt nézzük – megérheti (pl. londoni vagy pristinai) csatlakozással utazni, ám a menetidő fentebb is említett megnövekedése miatt ez a módszer csak azoknak ajánlott, akiknek nem probléma, hogy 2 óra helyett mondjuk 7-8 óra alatt jutnak el úti céljukhoz.

Mikor kínálják a legolcsóbb repülőjegyeket Bázelbe?

Mint a legtöbb esetben, a Bázelbe szóló repülőjegyek árai is nyáron a legmagasabbak, a hidegebb hónapokban olcsóbbak. A Budapest-Bázel útvonalon azonban megfigyelhető egy másik, jóval szembetűnőbb tendencia: hétvégére, illetve hétfőre és keddre sokkal több pénzért lehet csak jegyet foglalni Bázelbe, mint szerdára, csütörtökre és péntekre. Akár tízszeres különbség is jelentkezhet így a jegyárak között. Persze kivételek itt is akadnak, előfordul, hogy az adott héten a hétfői bázeli járatra sokkal kevesebbet kell fizetni, mint például a hét középén valamelyik napon.

Erre figyeljen repülőjegy foglalásakor

Bár a légitársaságok a különböző, például bázeli repülőjegy-akcióikkal látszólag igyekeznek az utasaik kedvében járni, alapvetően a minél magasabb profit mozgatja őket. Emiatt aztán hiába várunk arra, hogy a holnap vagy holnaputáni járatra az utolsó pillanatokban leviszik az árakat. A fuvarozók inkább kihasználják azt, hogy egyeseknek sürgősen kell például másnapra jegyet venniük, és emiatt hajlandók magasabb árat is kifizetni, ezért néha még meg is emelik a jegyárakat a légitársaságok. Ha tehát tudja, hogy mikor fog Bázelbe repülni, érdemes a lehető leghamarabb lefoglalni a jegyét. Ma már a legtöbb légitársaság rugalmasságot is kínál, ami azt jelenti, hogy felár ellenében az utas a foglalás után is módosíthatja az utazás dátumát. Ez egyfajta biztosításként is felfogható, amit a nyugalomra vágyó utasok részesíthetnek előnyben.

Így találhat olcsó bázeli repülőjáratot

Ha a legegyszerűbb módon akarja megtalálni akciós árú bázeli repülőjegyét, ajánlott a modern technológiát alkalmazó keresőmotorok segítségét igénybe venni. Ilyet használ az eSky, amely mintegy 860 légitársaság menetrendjét figyeli folyamatosan. Ennek és az árgaranciának köszönhetően biztos, hogy a legkedvezőbb árú bázeli repülőjegyet találja meg a kínálatban. Önnek nem kell mást tennie, csak beírni, hogy melyik városból kíván Bázelbe repülni, megadni az utazás dátumát, illetve az utazó személyek számát. Akkor sem kell kétségbe esnie, ha az adott napra csak túl drága jegyet talál, mivel a kereső meg tudja jeleníteni az előző és következő napok bázeli repjegykínálatát is, így ha rugalmas az utazás dátumát illetően, akkor ezekből is választhat.

Az eSky repülőjegy-keresője használható mobiltelefonon is. Csak töltse le a mobiljára, és már kezdődhet is a kedvezményes árú bázeli jegyek vadászata.

Ha nincs ideje mindig az internetet böngészni, feliratkozhat utazók által utazóknak létrehozott csoportokba, amelyekben beállíthatja, hogy milyen útvonalon milyen árú jegyekről kapjon azonnal értesítőt. Így biztos nem marad le egy jelentősebb akcióról sem.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Bázelbe induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Bázelbe induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Bázelbe induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Bázelbe?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Bázelbe induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Bázelben

Bázelbe közlekedő népszerű légitársaságok

Svájc és ezzel együtt Bázel városa közkedvelt úti cél az utazók számára. A természeti kincsekben, valamint építészeti remekművekben bővelkedő ország számos lehetőségek kínál a látogatóknak. Az olcsó járatok Bázelbe, lehetővé teszik, hogy bárki megtekintse Svájc harmadik legnagyobb városát, amely a gyógyszeripar egyik legismertebb központja. A rendszeres járatok Bázelbe jótékony hatást gyakoroltak a turizmusra, így ma már programok és látnivalók sokaságával várja a látogatókat. A Basel Minster, illetve a Zenemúzeum sokak számára ismert, azonban a város ennél jóval többet ígér. Ételkülönlegességek, emlékezetes programok a család minden tagja számára és természetesen a hamisítatlan svájci életérzés, melyet mindenkinek meg kell tapasztalnia.

Látogasson el erre a csodaszép helyre és mi megkeressük Önnek, melyek az olcsó járatok Bázelbe.

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Bázelben

Találjon hotelt Bázelben