Menü

Keressen járatokat Maléből

Male

 • Általános információ

  Időzóna: UTC +5

 • Nemzeti élénkítőszer

  A Maldív-szigeteken nem egy alkohol, hanem a supari (bételdió) a legnépszerűbb élvezeti cikk. Az emberek frissítő és stimuláló hatása miatt rágcsálják. Remek alternatívája a kávénak és a dohányféléknek.

 • Felszállás az óceán közepéről

  …ilyet nem lát mindennap. Jól kiépített infrastruktúra szolgálja a helyiek és a turisták kényelmét. Közigazgatásilag Maléhoz tartoznak a közeli szigetek is: Villingili, Hulhumale és Hulhule, amelyen a repülőtér is található.

 • A Maldív Hölgy

  Ha a Maldív-szigetekre látogat, ne felejtse el megkóstolni a Maldív Hölgyet, a gyümölcsökből és rumból készült legendás koktélt. Azon viszont ne lepődjön meg, hogy minden pultos a saját módján készíti el.

Látnivalók Maléban

Malé a Maldív-szigetek fővárosa és az egyetlen városi terület az Indiai-óceánban fekvő maldív szigetvilágban. A nagyjából két km hosszú és egy km széles szigethez tartozik repülőtér, kikötő, valamint sok modern városi építmény, például bevásárlócenterek, közigazgatási hivatalok és közösségi központok. Van még számos mecset is, köztük a Maldív-szigetek legöregebbje (a Malé Hukuru Miskiy a történelmi temetőjével), és itt kapott helyet a Sultan Park, az Elnöki Palota és a Nemzeti Múzeum is.

Malét gyalog is könnyen fel lehet fedezni, akár GPS-készülékkel vagy egy helyi idegenvezető felbérlésével. A szigeten kószálva keressük fel az utcai piacot, amelyen friss gyümölcsöket, zöldségeket és halat kínálnak. A Chaandanee Magu pedig a színes kelméivel, ékszereivel és fatárgyaival a legjobb hely szuvenírek beszerzésére.

A szigetvilágon belül minden sziget jól megközelíthető, és a régió földrajzi adottságai aktív kikapcsolódásra sarkallnak. Ez a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma. Búvárkodás, víz alatti túrák, horgászkirándulások – hogy csak néhány tevékenységet említsünk, amivel Maléban eltöltheti az időt. A körülmények szörfvitorlázásra és sárkányszörfözésre is kitűnőek. Ha ez nem lenne elég, delfineket, bálnákat és cápákat is nézhet nyílt óceánban, de bérelt hajóval is felfedezheti a part menti területeket.

A tonhal (minden formájában) a helyi konyha ékköve. Az egyéb népszerű finomságok között megtalálja a polipot, a Roshi kenyeret, a kókusztejjel és lime-mal tálalt halászlevet. Szinte az összes étteremben rendelhet a helyi specialitásból, amely rizsből, tonhalból és lencséből készül. Egy svédasztalos ebédhez nagyszerű hely a Citron by Lemongrass, ahol hallal és egyéb tengeri étkekkel kényeztetheti ízlelőbimbóit. Ha reggelizni vagy ebédelni szeretne, térjen be a finom fogásairól és mérsékelt árairól híres Sea House Maldivesba. A Maldív-szigetek híres az ízes desszertjeiről. Gyümölcsöt, salátákat, fagylaltot, palacsintát és frissen facsart gyümölcslevet kaphat például a Seagull Cafe House-ban.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Maléből induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Maléből induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Maléből induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Maléből?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Maléből induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Maléban

Maléből közlekedő népszerű légitársaságok

Információs tábla: Male