Menü

Keressen járatokat Afganisztánból Norvégiába

Norvégia

 • Alesund
 • Általános információ

  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)

 • Lángokban a város

  1904-ben a jobbára fából épült várost majdnem teljesen elpusztította egy tűzvész. Annak ellenére, hogy ez volt Norvégia történetének egyik legnagyobb tűzesete, csupán egyetlen ember vesztette életét.

 • Alesund a popkultúrában

  A Sun Kil Moon zenekar énekese, Mark Kozelak írt egy számot, melyet Alesund inspirált. Az “Admiral Fell Promises” című albumon jelent meg.

 • Alesund természeti értékeit nagyra becsülik

  Alesund közelében a fjordok között igazi gyöngyszem rejtőzik: a Geirangerfjord fjord szerepel az UNESCO Világörökségi listáján.

Mit érdemes megnézni Alesundban?

Alesund egy kikötőváros, mely Norvégia nyugati partján található. Fjordokkal övezett szigeteken és egy félszigeten terül el. A 19. század elején még csak 300 lakosa volt a városnak, mely a század végére több mint 8000 főre nőtt.  Ez a gyors növekedés a kellemes elhelyezkedésnek köszönhető, mely elhozta a főleg tőkehalra koncentráló halászat aranykorát.

A város napjainkban is a norvég halászat és halfeldolgozó ipar éllovasa. Bár egy kis városról van szó, melynek kicsivel több mint 40000 lakosa van, mégis igen érdekes turisztikai célponttá vált.

A várost egységes építészeti stílus jellemzi annak köszönhetően, hogy a legtöbb épületet a 20. század első néhány évében húzták fel egy komoly tűzvész pusztítása után. Az Art Nouveau építészet nagy számban vonzza a stílus rajongóit. Alesund - Barcelona és Budapest mellett - tagja a "Réseau Art Nouveau Network" nevű szecessziós városokat tömörítő szervezetnek. Ha többet szeretnénk megtudni a város érdekes építészetéről vagy magáról az Art Nouveau stílusról, érdemes felkeresni a témával foglalkozó Secessionist Center Jugendstilsenteret központot.

Alesund lélegzetelállító hegyeivel és a Norvég-tenger végtelen vizeivel nagyszerű hely a természet szerelmesei számára. Ideális helyszín az aktív pihenés rajongóinak, akár a különleges síterepekért, akár a hegycsúcsokról nyíló mesés kilátásért érkeznek.             

A város legrégebbi részét a sziget végén találhatjuk, ahol a tengerre néző kilátás és a szecessziós építészet különleges kombinációjában gyönyörködhetünk.  A közelben található Atlanterhavsparken egész Skandinávia legnagyobb sós vizes akváriuma, és a terület egyik legvonzóbb látványossága a turistáknak. Alesund nem egy tipikus norvég város, és pontosan ezért jelent különleges élményt a felkeresése.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Afganisztánból Norvégiába induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Afganisztánból Norvégiába induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Afganisztánból Norvégiába induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Afganisztánból Norvégiába?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Afganisztánból Norvégiába induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.