Menü

Keressen járatokat Spanyolországból Ausztriába

Ausztria

 • Graz
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: német
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: euró (EUR)

 • Mennyi az idő?

  A várhegyen található óratorony könnyedén összezavarhatja az embert. Valószínűleg ez az egyetlen óra a világon, ahol a rövidebb mutató mutatja a perceket.

 • Belépés az óvóhelyre

  A második világháború során a lakók védelme érdekében a dombba alagutakat és menedékhelyeket vájtak. Néhányat közülük ma is meg lehet látogatni. Köztük van egy speciális útvonal is kifejezetten gyerekek számára.

 • Látogatás a Várban

  A Vár 1438 és 1453 között épült gótikus stílusban, dupla csigalépcsővel, és manapság Stájerország - a tartomány, melynek Graz a székhelye - kormányzati központjának ad otthont. 

Mit érdemes megnézni Grazban?

Ausztria második legfontosabb városa 1281-ben nyerte el városi jogát, de létezéséről már 881-ben is történtek említések. Óvárosa 1990 óta rajta van az UNESCO Világörökségi Listáján.

Kezdjük a városnézést azzal, hogy fentről tekintünk le rá! A Schlossberg az óváros fölé magasodó domb, melyen egykor egy erőd állt. Lenézve Graz legrégebbi, sűrűn beépített részét láthatjuk, bájos, piros háztetőkkel. Maga a domb 1839 óta parkként funkciónál kávézókkal és éttermekkel. Gyalog vagy siklóval juthatunk föl a tetejére.

A vár valószínűleg már a 10. században létezett. A későbbiekben sokszor átépítették, amíg végül Napóleon hadserege a 19. század elején le nem rombolta. A váltságdíjnak köszönhetően, amit a város polgárai adtak össze, a harangláb és az óratorony megmenekült.

A domboldalon kerül sor tavasszal az Elevate Fesztiválra, melyen koncerteket, valamint politikai és a civilizációnk jövőjét érintő workshopokat és megbeszéléseket tartanak. Az eseménynek nincsenek fix dátumai, így érdemes indulás előtt ellenőrizni, hogy mikor várható legközelebb.

A Grazban tett látogatásunk során kihagyhatatlan a Landeszeughaus meglátogatása, mely a világ legnagyobb történelmi fegyverraktára. A gyűjtemény körülbelül 32000 fegyverből és páncélból áll, melyeket csatákban és hadgyakorlatok során használtak. A második világháború során sikerült a teljes gyűjteményt megmenteni úgy, hogy 3 közeli kastélyba költöztették a darabjait. A fegyverraktár keddenként zárva tart.

A városban sétálva érdemes megnézni a Szent Giles katedrálist, mely a 15. század közepén épült. A templom a gótikus építészet ritka példája. Annak idején a külső falakat freskók díszítették. Néhány közülük a mai napig megmaradt, és témáik többek között a sáskajárás, a dögvész vagy a török támadás. Alkotójuk valószínűleg Thomas von Villach volt és 1485-ben készültek. Mind a három katasztrófa 1480-ban sújtott le Grazra.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Spanyolországból Ausztriába induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Spanyolországból Ausztriába induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Spanyolországból Ausztriába induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Spanyolországból Ausztriába?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Spanyolországból Ausztriába induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Népszerű légitársaságok a(z) Spanyolország - Ausztria útvonalon