Menü

Keressen járatokat Spanyolországból Bulgáriába

Bulgária

 • Plovdiv
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: bolgár
  Időzóna: UTC+3 (nyár), UTC+2 (tél)
  Pénznem: bolgár leva (BGN)

 • Vezetett túrák ingyen

  Mindenkinek lehetősége van ingyenes, vezetett gyalogtúrán részt vennie Plovdivban. Ha beszél angolul, csak jelenjen meg 11 vagy 18 órakor (májustól szeptemberig), vagy 14 órakor (októbertől áprilisig) a Sztefan Sztambolov 1. szám alatt található Városházánál.

 • Mindig online

  Nem féljen attól, hogy Plovdivban megszakad a kapcsolata, mivel a bulgáriai internet a leggyorsabb Európában. A helyi éttermekben és kávézókban ingyenes Wi-Fi és 30Mbps sebességű internet várja.

 • Finom és… olcsó!

  A bolgár konyha nemcsak finom, hanem egészséges és alacsony árfekvésű is. Egy vacsoráért 2-5 eurót, egy sörért nagyjából 1,5 eurót, egy üveg gyümölcsléért pedig 2 eurót kell fizetnie. A legjobb éttermeket a Kapana negyedben és az óvárosban találja.

Látnivalók Plovdivban

Plovdiv Európa legrégebbi folyamatosan lakott városa, de ne higgye, hogy csak ősi romokat talál itt. A római kori épületekkel körülvett városban modern élet zajlik. Bizonyosodjon meg erről a saját szemével!

Őseink szerint „Plovdiv a legnagyobb és a legszebb minden város közül. Szépsége messziről ragyog”. Habár csak a második legnagyobb város Bulgáriában, a legtöbb turista egyetért abban, hogy a szépsége túlragyogja nemcsak a bolgár fővárost, Szófiát, hanem még Rómát is. Miért?

Csakúgy, mint az Örök Városban, Plovdivban is sok, szépen megőrzött ősi városrész található. Ezek viszont tisztábbak és jobban karbantartottak, mint a rómaiak. Érdekesség, hogy a város amfiteátruma, amely közel 2000 éves, a mai napig folyamatosan működik. Az olasz fővároshoz hasonlóan Plovdiv is hét dombra épült – megéri megmászni az egyiket az elénk táruló lélegzetelállító panoráma miatt. Ha pedig le akarja nyűgözni a kedvesét, menjenek fel napkelte vagy napnyugta idején – hű, a hatás garantált!

A három dombra (Nebet Tepe, Takszim Tepe, Dzsambaz Tepe) épült óváros olyan építészeti egyveleget kínál, amelyet máshol aligha talál meg. Vannak itt őskori romok, görög és római kori helyek (pl. a régészeti komplexum a Nebet Tepén vagy Filippopolisz ókori színháza), épületek a középkorból és későbbi időkből, de modernkori épületek is, és mindezek egymás mellett. Ilyen történelmi környezetben tapasztalhatja meg a modern világ lüktetését.

Ön egy partiállat vagy az éjszakai élet rajongója? Nem fog csalódni, mivel Plovdid – amely 2019-ben Európa kulturális fővárosa lesz – nemcsak emlékműveket és múzeumokat kínál, hanem zenei fesztiválokat, különböző bárokat, klubokat és butikokat is, valamint a Kapana művészeti negyed galériáit is. A kapana a csapda szó bolgár megfelelője, és van benne valami, ugyanis ha valaki eltölt egy kis időt a színes házak között, betéved a szűk, kanyargó utcácskákba, nehezen hagyja el a helyet… A „látni kell” listáján szerepelnie kell Simeon cár kertjének is az éneklő szökőkútjaival és a csütörtökön, pénteken és szombaton 21.30-kor kezdődő fényshow-jával.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Spanyolországból Bulgáriába induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Spanyolországból Bulgáriába induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Spanyolországból Bulgáriába induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Spanyolországból Bulgáriába?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Spanyolországból Bulgáriába induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Népszerű légitársaságok a(z) Spanyolország - Bulgária útvonalon