Menü

Keressen járatokat Spanyolországból Romániába

Románia

 • Temesvár
 • Lasi
 • Constanta
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: román
  Időzóna: UTC+3 (nyár), UTC+2 (tél)
  Pénznem: román lej (RON)

 • Villanyoszlopok és lóvasút

  Temesvár volt a második város a világon New York után, ahol bevezették az elektromos közvilágítást, és a második város Európában, ahol megindult a lóvasút.

 • A kultúra fővárosa

  2016-ban eldőlt, hogy 2021-ben Temesvár lesz az Európai Kultúra Fővárosa. 2021-ben számos rendezvényre, koncertre és fesztiválra számíthatnak a látogatók, melyek a város kulturális és történelmi örökségét hirdetik majd.

 • A kis Bécs

  A város építészetében a szecessziós művészet és a századfordulós Habsburg építészet ötvöződik. Mivel sokban hasonlít az osztrák fővárosra, néha Kis Bécsként is szokták emlegetni.  

Mit érdemes megnézni Temesváron?

Temesvárnak kellemes elhelyezkedése miatt mindig fontos szerep jutott a történelem folyamán. Modernkori történelmében az első szabad városként lett híres, mert itt kezdődött a romániai forradalom a kommunista diktátor, Nicolae Ceaușescu ellen 1989 decemberében. A forradalmi események végül a diktátor kivégzéséhez vezettek. Manapság Temesvár a harmadik legsűrűben lakott város Romániában, ipari, kulturális és gazdasági központja a nyugati országrésznek.

Temesvár építészetét a szecesszió és a Habsburg századfordulós stílus ötvözete jellemzi. A várost gyönyörű terek, parkok és kertek köré építették. Minél közelebb jutunk a város központjához, annál jobb benyomást tesz ránk. Érdemes meglátogatnunk a város ipari kerületét, és megnézni a különleges épületeket, melyek legszebb éveiket már maguk mögött hagyták ugyan, ám a figyelmes szemlélő mégis felfedezheti bennük a szépséget.  Temesvár a diákok városa, melyről úton-útfélen meggyőződhetünk. A város soha nem alszik, mindegy, hogy hétvége van vagy hétköznap, mindig nagy a nyüzsgés.

Temesvár multikulturális város, német, magyar és szerb kisebbségekkel, valamint számos intézménnyel, ahol többet is megtudhatunk ezekről a nemzetekről. Temesváron vagy más román városban járva érdemes megkóstolni a helyi borokat, melyek néhányszáz éves hagyományra tekintenek vissza. A román pincészetek híresek szerte a világon. Az egész országban megtaláljuk őket a Fekete-tenger partjaitól a Kárpátokig.

Temesváron a street art is figyelmet érdemel. Az épületeken és hidakon sok graffiti és falfestmény található, melyeknek még egy nemzetközi fesztivált is szentelnek. Temesvárt kétségtelenül alábecsülik, pedig életünkben legalább egyszer feltétlenül érdemes meglátogatni.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Spanyolországból Romániába induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Spanyolországból Romániába induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Spanyolországból Romániába induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Spanyolországból Romániába?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Spanyolországból Romániába induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Népszerű légitársaságok a(z) Spanyolország - Románia útvonalon