Menü

Keressen járatokat Sri Lankából Marokkóba

Marokkó

 • Fez
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: arab, tamazight
  Időzóna: UTC +0
  Pénznem: marokkói dirham (MAD)

 • A világ legrégebbi egyeteme

  Az al-Karauint (Al-Qarawīyīn) – fezi mecset és egyetem – a világ legrégebbi akadémiai központjai között tartják számon. A 9. században alapították, és még ma is működik.

 • Fez Fezből

  A fez egy Fezből származó fejdísz is egyben. Ez egy kúpalakú nemezkalap, a tetején egy bojttal és a muszlim országokban férfiak által viselt díszítésekkel.

 • Riádok – a marokkói vendéglátás szimbólumai

  A riádok szállást (gyakran ellátással) kínáló tradicionális marokkói házak. Gazdagon díszített, palotákra jellemző belsejük tökéletes példái a helyi kultúrának.

Látnivalók Fezben

Fez óvárosi részébe érve úgy érezheti, hogy itt évszázadokkal ezelőtt megállt az idő. A hatalmas kiterjedésű óvárost középkori épületek jellemzik, a keskeny utcák sűrű hálózatát szinte eldugítja a sok ember és az óriási terhekkel megpakolt szamarak. Nagyon könnyű itt eltévedni. A helyiek szerint számos különböző térképe van Feznek, de egyik sem tükrözi pontosan a város tényleges infrastruktúráját. Sok turista szereti bolyongva bejárni ezt a részt, és elveszni a labirintusszerű óvárosban, így belekóstolva a város valódi mindennapjaiba.

Fezt gyakran emlegetik a legjobban megőrzött középköri városok egyik példájaként. A középkorhoz hasonlóan ma is sok kézműves található a város lakosai között – munka közben is megnézhetjük őket. Fez legnépszerűbb helyei közé tartozik a Suara tímárság, a 14. századi Madrasza Bu Inania és az al-Karauin-mecset.

Az óvárosban minden sarkon talál olyan bódét, amelyben rézből, fából és bőrből készült árukat árulnak, valamint mintás szőnyegeket vagy ékszereket. Szintén ez az a városrész, ahol kipróbálhat helyi különlegességeket vagy beszerezhet keleti gyógynövényeket és fűszereket. A marokkói konyhát az európai és afrikai hatások keveréke jellemzi. A tazsin (pörköltszerű étel) és a harira (tradicionális lencseleves) a legnépszerűbb fogás. Ha a régióra jellemző ételeket akar kóstolni és élvezni a marokkói mentateát, válassza a Chez Rachidot (Fez egyik legjobb étterme) vagy a gyönyörű városi kilátást kínáló Riad Rcifet. Ha kettesben egy romantikus vacsorát terveznek, a legjobb választás a Jardin Chrifa, egy elbűvölő hely gyönyörű, buja kerti terasszal.

Fezben sok olyan túrát szerveznek, amely megmutatja a helyi természetet és vadvilágot. Ezek révén természetvédelmi területekre is eljuthat és terepjáróval keresztülhajthat a marokkói sivatagon. Érdemes túrát szervezni Meknesz, Rabat és Casablanca városába, vagy befizetni egy tevetúrára. Fezből eljuthat a Friuatóba, Észak-Afrika leghosszabb és legmélyebb barlangjába.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Sri Lankából Marokkóba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Sri Lankából Marokkóba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Sri Lankából Marokkóba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Sri Lankából Marokkóba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Sri Lankából Marokkóba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.