Menü

Keressen járatokat Sri Lankából Norvégiába

Norvégia

 • Alesund
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: norvég
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: norvég korona (NOK)

 • Lángokban a város

  1904-ben a jobbára fából épült várost majdnem teljesen elpusztította egy tűzvész. Annak ellenére, hogy ez volt Norvégia történetének egyik legnagyobb tűzesete, csupán egyetlen ember vesztette életét.

 • Alesund a popkultúrában

  A Sun Kil Moon zenekar énekese, Mark Kozelak írt egy számot, melyet Alesund inspirált. Az “Admiral Fell Promises” című albumon jelent meg.

 • Alesund természeti értékeit nagyra becsülik

  Alesund közelében a fjordok között igazi gyöngyszem rejtőzik: a Geirangerfjord fjord szerepel az UNESCO Világörökségi listáján.

Mit érdemes megnézni Alesundban?

Alesund egy kikötőváros, mely Norvégia nyugati partján található. Fjordokkal övezett szigeteken és egy félszigeten terül el. A 19. század elején még csak 300 lakosa volt a városnak, mely a század végére több mint 8000 főre nőtt.  Ez a gyors növekedés a kellemes elhelyezkedésnek köszönhető, mely elhozta a főleg tőkehalra koncentráló halászat aranykorát.

A város napjainkban is a norvég halászat és halfeldolgozó ipar éllovasa. Bár egy kis városról van szó, melynek kicsivel több mint 40000 lakosa van, mégis igen érdekes turisztikai célponttá vált.

A várost egységes építészeti stílus jellemzi annak köszönhetően, hogy a legtöbb épületet a 20. század első néhány évében húzták fel egy komoly tűzvész pusztítása után. Az Art Nouveau építészet nagy számban vonzza a stílus rajongóit. Alesund - Barcelona és Budapest mellett - tagja a "Réseau Art Nouveau Network" nevű szecessziós városokat tömörítő szervezetnek. Ha többet szeretnénk megtudni a város érdekes építészetéről vagy magáról az Art Nouveau stílusról, érdemes felkeresni a témával foglalkozó Secessionist Center Jugendstilsenteret központot.

Alesund lélegzetelállító hegyeivel és a Norvég-tenger végtelen vizeivel nagyszerű hely a természet szerelmesei számára. Ideális helyszín az aktív pihenés rajongóinak, akár a különleges síterepekért, akár a hegycsúcsokról nyíló mesés kilátásért érkeznek.             

A város legrégebbi részét a sziget végén találhatjuk, ahol a tengerre néző kilátás és a szecessziós építészet különleges kombinációjában gyönyörködhetünk.  A közelben található Atlanterhavsparken egész Skandinávia legnagyobb sós vizes akváriuma, és a terület egyik legvonzóbb látványossága a turistáknak. Alesund nem egy tipikus norvég város, és pontosan ezért jelent különleges élményt a felkeresése.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Sri Lankából Norvégiába induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Sri Lankából Norvégiába induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Sri Lankából Norvégiába induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Sri Lankából Norvégiába?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Sri Lankából Norvégiába induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.