Menü

Keressen járatokat Sri Lankából Lengyelországba

Lengyelország

 • Gdansk
 • Poznan
 • Katowice
 • Szczecin
 • Általános információ

  Hivatalos nyelv: lengyel
  Időzóna: UTC+2 (nyár), UTC+1 (tél)
  Pénznem: lengyel złoty (PLN)

 • Gdansk felülről

  A város látképe és a Gdanski-öböl szemügyre vehető a Gradowa-hegyről (Góra Gradowa), de a Szűz Mária-templom és a Fővárosban található városháza tornyaiból is.

 • Ne tévessze el!

  Gdansknak két fő negyede van, két városházával. A történelmi óváros a legfontosabb turisztikai látnivalókkal (mint a Neptun-szökőkút) a Fővárosban (Główne Miasto) található. A második negyedet Óvárosnak hívják (Stare Miasto), és a vasútállomás mellett van.

 • Város 3-szor

  Gdansk a szomszédjában található két várossal agglomerációt alkot, amelyet Hármasvárosnak (Trójmiasto) hívnak. Pattanjon fel a híres SKM vonatra, és nézze meg a sopoti mólót és Gdynia csendes strandjait.

Látnivalók Gdanskban

Gdansk kétarcú hely. Ott van egyrészt a fővárosi negyed a leghíresebb történelmi épületekkel, a másik oldalt pedig a modern építészet, a kortárs művészet és a hipszterkocsmák képviselik. Itt mindenki talál valami kedvére valót!

Gdanskot az emlékműveivel, a Szolidaritás szakszervezet történetével és a Balti-tenger gyönyörű, fenséges partjával minden évszakban érdemes felkeresni. Nyáron az idő tökéletes a napozásra. Tavasszal és ősszel a legjobb a történelmi utcákon, valamint a tajtékzó tenger partján sétálni, míg télen a város a múzeumokba csábít, illetve felmelegedésre valamelyik hangulatos kávéházban.

Gdansk legfőbb látványossága a történelmi óváros, a Főváros. Érdemes ide a bőségesen díszített Arany-kapun át bejutni, amelyről a leglátogatottabb Hosszú utca (Ulica Długa) nyílik. Ez ad otthont minden augusztusban a Domonkos-napi vásárnak, Lengyelország legnagyobb szabadtéri rendezvényének. Szintén itt találhatók a legérdekesebb, emléktárgyakat kínáló üzletek. Nem hagyhatja ki a Hosszú piacot (Długi Targ) – Európa egyik legszebb helyét –, a Neptun-szökőkúttal, a Dwór Artusa múzeummal, az Arany bérházzal (Złota Kamienica) és a lenyűgöző városházával. Egy másik ajánlott hely a Szűz Mária-templom (Bazylika Mariacka), amely Európa legnagyobb, téglából épült temploma. Este tegyen egy sétát a Motława folyó (Długie Pobrzeże) mentén, amely a város egyik legfestőibb része.

A város látképének szerves része a hajógyár. Az Európai Szolidaritás Center modern épületében megismerheti a Szolidaritás Független Szakszervezet és Lech Wałęsa történetét. De figyelmeztetjük: a hely olyan elbűvölő és szépen kidolgozott, hogy sok idejét elrabolhatja! Ha a kortárs építészet és művészet rajongója, menjen a fekete téglából épült Shakespeare Színházba és a Zaspa negyedbe, ahol lenyűgöző falfestményeket láthat a régi épületek oldalán.

Ha a Balti-tenger partján jár, muszáj kipróbálnia a sült halat. A heringet, tőkehalat vagy makrélát kínáló legjobb éttermek a Moltawa folyónál és a belvárosban találhatók. Ha a hagyományos konyhát kedveli, keresse fel a híres Wajdelota utcát (Wrzeszcz negyed) vagy a Straganiarska utcát (belváros). Egy romantikus vacsorára pedig – különösen éjjel – üljenek be a Mariacka utca régi bérházaiban működő éttermek egyikébe.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Sri Lankából Lengyelországba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Sri Lankából Lengyelországba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Sri Lankából Lengyelországba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Sri Lankából Lengyelországba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Sri Lankából Lengyelországba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Népszerű légitársaságok a(z) Sri Lanka - Lengyelország útvonalon