Menü

London repülőjegy - foglaljon olcsó repülőjegyet!

Mutassa meg a szűrőket

London

Repülőjegy - London

Repülőjegy London városába – Anglia várja

Az Egyesült Királyság kilépett ugyan az Európai Unióból, Magyarországról a Brexit után is Londonba repülnek a legtöbben. Ennek megfelelően a Magyarország és London között közlekedő repülőjáratból van a legtöbb. A viszonylag nagyobb távolság ellenére tehát az utazás megszervezése nem állhat egy nagyszerű londoni kiruccanás útjába. Anglia fővárosa Európa és a világ egyik gazdasági központja, de turistaként is bőven van miért felkeresni. A Tower, a London Eye, a Big Ben, a westminsteri apátság, a London Bridge, a Piccadilly Circus, a Trafalgar tér, a Szent Pál-székesegyház, a Harrods áruház vagy a temérdek múzeum, zenei és színházi program, valamint sportesemény bőséges okot ad arra, hogy miért érdemes ellátogatni a Temze partján fekvő, különleges hangulatú metropoliszba. Ez az a város, ahol kézzel tapintható a tradíció.

London repülővel – London repülőterei

London repülővel 2 óra 25 perc – 2 óra 40 perc alatt érhető el Budapestről, attól függően, hogy melyik légitársasággal és melyik londoni, illetve London környéki repülőtérre utazunk. A kínálat nagy részét a fapados társaságok fedik le, a régóta színen lévő Wizz Air, Ryanair, EasyJet hármas mellett újabb szereplőként megjelent a lengyel Buzz, míg a hagyományos cégek közül a British Airways nyújt alternatívát.

A fapados vagy más néven diszkont fuvarozók a London vonzáskörzetében található három légi kikötőt használják. Ezek közül London központjához a lutoni repülőtér fekszik a legközelebb, 45 km-re északra. Egyetlen, kétszintes terminálja van. Busszal, vonattal és persze taxival is bejuthatunk innen Londonba.

Gatwick repülőtere hasonló távolságra, 48 km-re található Londontól délre. 2022-ben ez volt az Egyesült Királyság második legforgalmasabb repülőtere a Heathrow után. Két terminál működik, a déli és az északi. Előbbi mellett található a reptér vasútállomása, ahonnan könnyen és gyorsan elérhető a Victoria, valamint több más londoni pályaudvar – a Gatwick Express 15 percenként közlekedik –, de direkt járatok közlekednek innen Luton repterére is. A National Express Coaches buszaival London mellett Stansted és Heathrow is elérhető, de más busztársaságok is jelen vannak Gatwicken.

A Londont kiszolgáló repterek közül Stansted fekszik a legmesszebb, majdnem 70 km-re északkeletre London belvárosától, London központjától. Egy terminállal rendelkezik. A negyedóránként induló vonatokkal Londonba nagyjából 50 perc alatt lehet bejutni. Busszal olcsóbb az utazás, ám tovább is tart, így érdemes átgondolni, hogy pénzt vagy időt akarunk spórolni.

Ha Londonhoz legközelebb akarunk landolni, akkor a British Airwayst kell választanunk, a tradicionális légitársaság ugyanis Heathrow-t használja. A nemzetközi utasforgalom alapján 2022-ben a világ második legnagyobb repülőterének számító Heathrow London nyugati külvárosában található, és a legegyszerűbben metróval érhető el (Piccadilly line). Természetesen busz és vonat is rendelkezésünkre áll. Négy terminálja működik (2, 3, 4, 5), miután a korábbi 1-es terminált 2015-ben használaton kívül helyezték. A sok terminál és a hatalmas utasforgalom miatt nem árt résen lenni, ha Heathrow-ra vet minket a sors, ha nem akarunk eltévedni.

Mennyibe kerül egy repülőjegy Budapestről?

Mivel számos közvetlen járat közlekedik London és Budapest között, az árak széles spektrumon mozognak. A legolcsóbbak ára 7-8 ezer ft körül mozog, átlagosan 10-20 ezer forintba kerülnek. Ez a fapados társaságok díjszabása, ezért a pénzért korlátozott poggyászlehetőségeket és fedélzeti szolgáltatásokat kapunk. Lehet pluszszolgáltatásokat venni, de azzal párhuzamosan a repjegy ára is növekszik.

A British Airways nem ritkán 200 ezer forintot is elkér egy jegyért, cserébe viszont bátrabban pakolhatunk a bőröndünkbe, kényelmesebben utazhatunk, kapunk az út során enni- és innivalót. A British Airways azon előnyét pedig már fentebb említettük, hogy Heathrow-n szállnak le a gépei, ahonnan gyorsan bejuthatunk London centrumába.

Jó hír a kelet-magyarországi lakosoknak, hogy Debrecenből is indul közvetlen repülőjárat Londonba, hasonló áron, mint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A Wizz Air gépei szűk 3 óra alatt teszik meg a Debrecen-Luton távolságot. A debreceni repülőtérről Heathrow-ra csak átszállással lehet eljutni.

Olcsó londoni repülőjegy keresése

Ha a leggyorsabban és legegyszerűbben akar vásárolni londoni repülőjegyet, vegye figyelembe az online keresőket, amilyennel az eSky is rendelkezik. Ha nem akarja egyesével végignézni a különböző légitársaságok menetrendjét, ha egy oldalon akarja látni a szóba jöhető lehetőségeket, és sorba akarja rendezni azokat például ár vagy utazási idő szerint, akkor az eSky keresőmotorja a jó választás. Csak adja meg, hogy mely napokon szeretne utazni, hány fővel, és már láthatja is a több száz légitársaság adatbázisa alapján megjelenített találati listát. Repülőjegyek mellett szállást is foglalhat az oldalunkon.

Ha több ideje, illetve türelme van megtalálni az ideális jegyet, akkor meglátogathatja a légitársaságok honlapját is, de a közösségi médiás utazós csoportokon keresztül szintén ráakadhat egy-egy csábító ajánlatra.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Londonba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Londonba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Londonba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Londonba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Londonba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Londonban

Londonba közlekedő népszerű légitársaságok

Nagy-Britannia fővárosa egy igazi metropolisz, a gazdasági kivándorlás egyik preferált célpontja, nem utolsó sorban pedig a világ egyik legkedveltebb úti célja a turisták körében. Az angol birodalom emlékei mellett a város magával ragadó szépsége, a történelmi építmények és a változatos programlehetőségek vonzzák a látogatókat. Az olcsó járatok Londonba számos országból közlekednek, ezáltal könnyen elérhető, pénztárcabarát alternatívát kínálnak az utazók számára. A város számos reptérrel rendelkezik, melyek minden évben utasok millióit szolgálják ki. A látványosságok garantált kikapcsolódást kínálnak a család minden tagjának, ezért érdemes figyelemmel kísérni a járatokat Londonba. A hamisítatlan angol hangulat és a labdarúgás szerelmeseinek egy közkedvelt célpontja is egyben. Élje át mindazokat a csodákat, melyeket Anglia tartogat az Ön számára. Mi segítünk az utazásban és megkeressük Önnek, hogy melyek az olcsó járatok Londonba.

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Londonban

Találjon hotelt Londonban