Nézzen olcsó szállásokat - Sok ajánlat és akció az Ön stílusára szabva!

  • Több mint 1,3 M hotel
  • Hotelek
  • Lakosztályok
  • Ajánlatok
2 1
SZÁLLÁS JÓ ÁRON Több mint 1,3 millió ingatlan áll rendelkezésre, így kiváló áron foglalhatja le szállását
NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK A foglalás szabályai átláthatóak. Azonnal tudja, hogy mennyit fog fizetni.

Kérdése van a foglalásával kapcsolatban?

Az Utazási kalauzban kiválaszt talál kérdéseire.

Mit jelentenek a hoteleknél a csillagok?
Mit jelentenek a hoteleknél a csillagok?

A csillagok száma hivatott tükrözni azokat az alap és kényelmi szolgáltatásokat, melyekre az adott hotel esetében számíthatunk. Minél több van belőlük, annál nagyobb luxusra számíthatunk. Mindazonáltal nem létezik olyan nemzetközi dokumentum ami egységesen szabályozná azokat a feltételeket melyeknek a létesítmény meg kell feleljen az adott csillagok elnyeréséhez. Országonként eltérőek a szabályok és a skálák. Emellett vannak olyan területek, ahol az ilyesfajta osztályozás egyáltalán nem elfogadott (ilyen például Skandinávia) vagy önkéntes (például Anglia vagy Franciaország). Ebből adódóan ezeket az értékeléseket érdemes kellő óvatossággal kezelni és a szálloda kiválasztásakor minden alkalommal alaposan megbizonyosodni arról, hogy mely szolgáltatásokat foglalja magában a meghirdetett ár.

A hotelszobák típusai
A hotelszobák típusai

A hotelszobákat feloszthatjuk a bennük található ágyak száma és típusa alapján. Egyszemélyes „single” szoba (SGL) – szoba egy vendég számára, egyszemélyes ággyal. A hotel színvonalától függően a lakótér 8 és 14 m² között változhat. Kétágyas „twin” szoba egy fő számára – szoba, egy fő részére, két ággyal. Kétágyas „twin” szoba – szoba, két fő részére. Legfőbb jellemzője, hogy két darab, egyszemélyes ággyal rendelkezik. Az elnevezést, „twin”, többszemélyes szobák esetén is használják, melyekben nagyobb számban találhatóak egyszemélyes ágyak. Kétszemélyes „double” szoba (DBL) – szintén két fő részére, azonban egy darab dupla, másnéven „king size” ággyal. Az USA-ban a szobákban gyakran két darab, nagyméretű dupla ágy található. Háromszemélyes „triple” – szoba három vendég számára, leggyakrabban három darab, egyszemélyes ággyal. Négyszemélyes „quad” – szoba négy vendég számára. Kollégiumi „dormitory” szobák – egy szobatípus, amely számos ágyat tartalmaz (gyakran emeletes ágyakat), melyeket különböző vendégek bérelnek. Ezek a típusú szobák általában a hostelekben megtalálhatóak és jóval olcsóbbak a hagyományos szobáknál.

Reggelitípusok
Reggelitípusok

A világ különböző hoteljeiben sokféle reggelivel találkozhat. Érdemes megnézni a reggelik kínálatát a foglalás során. Bemutatjuk a hotelekben kapható reggelik alaptípusait. Angol reggeli A reggeli általában két tojást, babot, gombát, kis kolbászt és sült paradicsomot tartalmaz. Ehhez jön még pirítós, kávé vagy tea és gyümölcslé. Amerikai reggeli A reggeli általában két tojást, szalonnát, kis kolbászt, palacsintát és juharszirupot tartalmaz. Ehhez jön még pirítós, kávé vagy tea és gyümölcslé. Esetleg gabonapehely tejjel. Kontinentális reggeli A reggeli általában pirítósból, lekvárból, kávéból vagy teából és gyümölcsléből áll. A bővebb változatban találhat meleg ételeket is: rántottát, kolbászt, tejlevest. Bécsi reggeli A reggeli általában lágy, főtt tojást pohárban, tekercseket, egy tányér húst, lekvárt vagy mézet, tejszínhabos kávét vagy teát és gyümölcslevet vagy vizet tartalmaz. A hotelekben különböző típusú termékeket kínáló büféket is találhat, amelyekben például meleg ételeket és gyümölcsöket kaphat, és ezekből összeállíthatja a saját reggelijét.

Bejelentkezés a hotelben

Miután megérkezett a hotelbe, először jelentkeznie kell a recepciónál, hogy bemutassa azokat a dokumentumokat, amelyekkel jogosult igénybe venni a hotel szolgáltatásait – egy nyugtát vagy egyéb megerősítését a foglalásának, valamint egy okmányt, amellyel igazolni tudja a személyazonosságát. A hotel vendégeit arra is megkérhetik, hogy mutassanak be egy másik fényképes igazolványt is az összehasonlítás miatt. A bejelentkezés időpontja Ma már a jelentősebb üdülőhelyek legtöbb hoteljében 24 órás recepció működik. Ettől függetlenül a bejelentkezés gyakran csak helyi idő szerint 14 órától lehetséges. A hotelekben a foglalási nap általában 10 és 12 óra között ér véget, ilyenkor a távozó vendégek kiköltöznek a szobájukból, amelyet aztán a személyzet előkészít a következő vendégeknek. Kisebb szálláshelyeken, illetve a vendégházakban eltérő lehet a bejelentkezési idő, ezért azt javasoljuk, hogy az utazás előtt nézze meg, mikor a legalkalmasabb megérkezni a szálláshelyre. A bejelentkezés során a vendéget tájékoztatni kell arról, hogy távozáskor meddig kell elhagynia a szobát, illetve arról, hogy az ott tartózkodása alatt milyen felszereléseket és szolgáltatásokat vehet igénybe. A bejelentkezés befejezése után a vendég megkapja a kulcsot vagy kártyát a szobájához.

Ágytípusok

A szállodai ágyaknak többféle alaptípusuk van: • egyszemélyes ágy, • franciaágy, • queen-size ágy (nagy franciaágy, amelynek matracmérete kb. 153-160 x 203 cm), • king-size ágy (nagy franciaágy, nagyobb, mint egy queen-size, 200-203 x 210 cm-es matracmérettel).

Hotelekben elérhető és kínált plusz szolgáltatások

Sok hotel kínál plusz szolgáltatásokat, mint például: telefonos ébresztés, mosás, szobaszervíz, taxirendelés, jegyek kulturális eseményekre, turisztikai információk, széfszolgáltatás. Egyes szolgáltatások ezek közül fizetősek lehetnek. Minibár Ez általában egy plusz lehetőség, amelyért fizetni kell. Az elfogyasztott termékek (italok, snackek) kifizetése a tartózkodás végén, a kijelentkezéskor történik. Minden szobában lennie kell egy listának a minibár kínálatáról és árairól. Kávé és tea Sok hotel kínál ingyenes kávét és teát a szobában. A szolgáltatás részeként a hotel kávéfőzővel, illetve teáskannával szereli fel a szobát, valamint teafilterrel, kávéval, cukorral, tejszínnel és eldobható vagy üvegpoharakkal. A szobán kívül A hotelekben kínált további szolgáltatások általában a hotel színvonalától függnek. Az ilyen szolgáltatások közé tartoznak: úszómedencék, szaunák, fitnesz-, illetve tornaterem, biológiai regeneráció, ékszer- és ajándékbolt, fodrászat, csomagmegőrző, rekreációs felszerelések tárolása, konferenciatermek, idegenvezetés, ingyenes parkolás, vasaló. Internet A legtöbb hotel biztosít internet-hozzáférést. A magasabb színvonalú hotelek gyakran szélessávú kapcsolatot biztosítanak a szobában. Ez nem jár további költséggel. Néhány hotel internetkávézókban elérhető szolgáltatásokat kínál, ezek árai hoteltől függőek. Sok hotel biztosít vezeték nélküli internetet (Wi-Fi). Ez a típusú hálózat néha korlátozott, és a hozzáférésért fizetni kell. A hotel személyzete tud a szolgáltatás árairól információt nyújtani.

Válassza ki az Önt érdeklő témát

Ismerje meg az Adatvédelmi Irányelveket (a személyes adatokat illetően is - RODO) - még több Elfogad