Menü

Olcsó és hagyományos légitársaságok

 • 950+ repülőtársaság
 • Wizz Air, Ryanair
 • easyJet, Lufthansa
 • A legolcsóbb repülőjáratok

Hova repülnek a fapados légitársaságok?

A fapados légitársaságok azoknak valók, akik nem akarnak sokat költeni az utazásra és az olcsó jegyek megvásárlásával megtakarított pénzt inkább másra költenék.

 • A fapados légitársaságok által kínált útvonalhálózat rendkívül kiterjedt, és néhány kiegészítő útvonalon is üzemelő légitársaság együttműködik a versenytársaival, hogy alacsony árú repülőjegyeket kínálhasson a világ legtávolabbi pontjaiba. A magyar repülőtereken megforduló fapados légitársaságok elsősorban Európán belüli úti célokat szolgálnak ki.

 • A fuvarozók a legnépszerűbb városokba és üdülőövezetekbe repülnek, legtöbbször a tenger mellett. Tartsa szem előtt, hogy a fapados légitársaságok a nyereségre koncentrálnak, ezért érhetők el bizonyos útvonalak csak a nyári üdülési szezonban, amikor biztosak lehetnek benne, hogy meg tudják tölteni a repülőgépeiket utasokkal.

 • Ha egy adott városnak egynél több repülőtere van, biztos lehet benne, hogy a fapados légitársaságok arra repülnek ezek közül, amelyik a legtávolabb van a város központjától. Ennek a felmerülő költségek az okai: minél közelebb van egy repülőtér a városhoz, annál magasabb díjak terhelik.

Légitársaságok rangsora

  Légitársaság Jegyárak Kényelem Pontosság Személyzet Átlagos pontszám Vélemény (db)
1. Wizz Air Wizz Air (W6) 3.9 3.8 4.1 4.5 4 12350
2. Ryanair Ryanair (FR) 4 3.6 4 4.3 3.9 23093
3. easyJet easyJet (U2) 3.9 3.7 3.9 4.3 3.9 3167
4. Lufthansa Lufthansa (LH) 3.6 4.1 4.1 4.5 4.1 1939
5. Air France Air France (AF) 3.6 3.8 4 4.2 3.9 445
6. KLM KLM (KL) 3.6 4.1 4.1 4.5 4.1 577
7. Brussels Airlines Brussels Airlines (SN) 3.6 3.9 3.7 4.2 3.8 178
8. LOT LOT (LO) 3.4 3.9 3.9 4.4 3.9 2847
9. Germanwings Germanwings (4U) 3.5 3.6 3.5 3.9 3.6 40
10. Norwegian Air Shuttle Norwegian Air Shuttle (DY) 3.9 4 4.2 4.4 4.1 432

Melyik légitársaságok a legolcsóbbak?

A repülőjegyek költségeinek elemzésekor nem csak a viteldíj árát kell figyelembe vennie.

 • A fapados légitársaságok esetében jegyvásárláskor Ön egy feladott poggyászért sem fizet, illetve egyéb, a fedélzeten vagy a repülőgépre szállás előtt igénybe vehető szolgáltatásért sem. Mivel a fapados légitársaságokat kiszolgáló repülőterek gyakran a külvárosban vagy akár több tucat kilométerrel a városhatáron kívül találhatók.

 • Ne felejtse el megnézni, mennyit kell fizetnie azért, hogy a repülőtérről a hotelbe eljusson. Extrém esetekben ez még többe is kerülhet, mintha inkább egy másik repülőtérre repülne. Ez is egy ok arra, hogy átgondolja az utazás teljes költségét.

 • A fapados légitársaságoknál természetesen olcsón vehet jegyet és nagyon kis pénzből megúszhatja az utazást. Ám ne feledjen egy aranyszabályt: hacsak nem feltétlen szükséges, nem éri meg feladott poggyásszal utazni, amelyért felárat kell fizetni. A legtöbb piperecikket be tudja szerezni azt követően is, hogy megérkezett az úti céljára.

Légitársaságok ajánlatai

A jegyárak gyakran változnak. Ez ad Önnek esélyt arra, hogy a legolcsóbb repülőjegyekre vadászhasson.

 • Több okuk lehet ezeknek a változásoknak: a szezon, a többi érdeklődő utas száma vagy a repülőtéri díjak változása. Néhány utazó, ha elég türelmes, kivételes ajánlatokra lelhet, amelyek a normál ár mindössze 10%-ába kerülnek.

 • Az árak ingadozása eredhet egy másik okból is, amelyre minden akcióleső vár: ezek a légitársaságok által kínált különleges ajánlatok, amelyek rendszeresek is lehetnek egy konkrét eseményhez kötődve, de minden előzmény vagy különleges ok nélkül is meghirdetésre kerülhetnek. A LOT például szerdánként egy promóciót futtat lecsökkentve egyes útvonalakon a repülőjegyek árát.

 • A fapados légitársaságok szintén szerveznek jegyértékesítési akciókat, amikor egyes jegyeket néhány euróért is meg lehet venni. Szinte mindig piacra dobnak bizonyos mennyiségű olcsó repülőjegyet, ha egy új útvonalat nyitnak meg. Érdemes résen lenni az ilyen eseteknél, mivel az értékesítés alatt nagyon gyorsan elfogynak a jegyek.

Fapados légitársaságok Magyarországon

 • Az utóbbi években nagyon népszerű lett a fapados légitársaságokkal való utazás. Ez elsősorban a fapados légitársaságok gazdag kínálatának tudható be, amelynek köszönhetően Európa szinte összes pontjára el lehet jutni, sőt néha még távolabb is. A magyarországi repülőterekről is indulnak diszkont légitársaságok által üzemeltetett járatok.

 • Magyarországon a legnépszerűbb fapados légitársaságoknak a Wizz Air és a Ryanair számítanak. Előbbi székhelye Magyarországon van, míg az utóbbi egy ír társaság. Ez azonban nem olyan fontos, mert az európai útvonalakon kívül belföldi járatokat is kínálnak.

 • Magyarországon számos más fapados légitársaság is működik, mint például a skandináv Norwegian, a német Eurowings (a Lufthansa csoport tagja) és a brit easyJet. Ne lepődjön meg tehát, ha egy útvonalon járatot keres, és a keresőmotor fapados társaságok ajánlatait is felkínálja.

 • Melyek a legbiztonságosabb légitársaságok?

  A repülőgépek utazási színvonala nem egységes. A kényelmi szint függ a légitársaságtól és attól is, hogy milyen osztályra szól a jegyünk. Vannak szélesebb ülések, és nagyobb lábtér is rendelkezésre állhat. Ennek azonban semmi köze a biztonsághoz. Felszállás előtt minden repülőgépnek meg kell felelnie ugyanazoknak a feltételeknek, hogy megkapják a repülési engedélyt. Ez természetesen vonatkozik a fapados légitársaságok által üzemeltetett gépekre is. Minden felszállás előtt ugyanazokat a paramétereket tesztelik, és a gépeket ugyanolyan rendszeres ellenőrzéseknek vetik alá. Különböző szervezetek és vállalatok rendszeresen közzéteszik a légitársaságok biztonsági rangsorát. Különböző paramétereket vesznek figyelembe, ezért lehetséges, hogy ezek a rangsorok nem mindig azonosak. Évek óta azonban így is ugyanazok a légitársaságok találhatók a biztonsági rangsor élmezőnyében, és fapados társaságok is találhatók köztük.

 • Hol érdemes fapados légitársaságokat keresnem?

  Mindannyian gyorsan, olcsón és kényelmesen szeretnénk utazni. Általában ezek közül két feltétel teljesül. Ha azonban legfeljebb néhány órát fogunk utazni, akkor érdemes lemondani a luxusról és a diszkont légitársaságok ajánlataiból választanunk. Hol találhatja meg ezeket? A legjobb hely a keresésre, ahol az olcsó ajánlatokat lesők a legjobb árat fizetik. Természetesen a repülőjegy-keresőkről van szó, amelyek egy helyen jelenítik meg az összes légitársaság ajánlatait. Csak ki kell választani a várost, ahonnan repülni akarunk, az úti célt, valamint az utazás dátumait. A keresőmotor végigpásztázza több száz társaság aktuális ajánlatát, köztük fapados társaságokét is, majd megjeleníti, hogy melyik a legolcsóbb módja, hogy eljusson oda, ahova szeretne. Ez nagyon kényelmes módja a dolgok intézésnek, mivel egy helyen nézhetjük meg az összes légitársaság ajánlatait az adott napon az adott útvonalon, és a kiválasztott időponthoz közeli dátumok ajánlatait is meg lehet tekinteni. Ezáltal könnyen és gyorsan megtalálhatók a legolcsóbb és legkényelmesebb járatok.