Menü

Aegean

Advertisement

Aegean speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Aegean?

A Aegean menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Aegean jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Aegean járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Aegean járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Aegean járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Aegean-ról/ről

Aegean

Az Aegean egy görög légitársaság, amely a második legnagyobb Görögországban. A céget 1987-ben alapította Antonis és Nikolaos Simigdalas Aegean Aviaton néven. Eleinte a társaság csak charterjáratokat indított főleg VIP ügyfelek számára Learjet repülőgépekkel. A jelenlegi néven a cég 1999-től működteti vállalkozását, innentől kezdve nyújtanak egyéni jegyvásárlási lehetőséget is. 
2005-ben a cég Lufthansával, 2006-ban a portugál TAP céggel, 2008-ban a Brussels Airlineszal kezdte meg a közös munkát, 2010-ben csatlakozott a Star Aliance légiszövetséghez. 
2013 októberétől a cég már a korábbi legnagyobb belföldi riválisának, az Olympic Airnek is a tulajdonosa. Mindkét fél azonban megtartotta saját nevét, logóját, repülőgépeit és személyzetét.
A görög hálózat lefedi a legnagyobb európai repülőtereket, valamint járatokat működtet Egyiptom, Izrael és Ciprus felé is. Magyarországon is jelen van a cég a Liszt Ferenc Repülőtéren.
Az Aegean Airlines már többször kapott díjat és kinevezést pontossága miatt.

Poggyász

Az Aegan légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Aegan Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

A turista osztály utasai bőr üléseken ülnek. A repülőút alatt szórakozási lehetőségük van, egy csatornán a repülőútról kapnak információkat és látják a térképen a repülő elhelyezkedését. Az út alatt harapnivalóval kínálják az utasokat, könnyű ételekkel, kávéval és alkoholmentes italokkal.
A business osztályon külön bejáraton mennek be az utasok a repülőre, az indulás előtti 24. óráig ki lehet választani az ülőhelyet. A repülőn kényelmes fotelekben ülnek az utasok, hogy a kényelmet növeljék minden sorban a középső ülés szabadon van hagyva. Az indulás előtt az utasok welcome drinket kapnak, az út során pedig meleg étel, előétel, csokoládé, kávé, alkohol, meleg törölköző és újságok közül választhatnak az utasok.

Online check-in

Amennyiben az Aegean Airlines járatával utazik az online check-in az indulás előtti 48. órától a tervezett indulás előtti 30. percig lehetséges. A check-in alatt kiválasztható a tervezett ülőhely a lehetséges ülőhelyek közül. Ezután ki kell nyomtatni a felszállókártyát vagy a mobil app segítségével letölteni a telefonra.

Flotta

A görög Aegean Airlines légitársaság flottája Airbus A320, A321, A319, Dash 8-100, Dash8-Q400 repülőkből áll. 

Athéni Elefteriosa Wenizelosa Repülőtér

Az athéni nemzetközi repülőtér Spártában található 25 km-re keletre a görög fővárostól. Ez a repülőtér a legnagyobb Görögországban. A fő terminálban bárok, éttermek, boltok találhatóak az érkezési váróban pedig az autóbérlők. A Wifi ingyenesen hozzáférhető. Több Internet kávézó szolgáltatásai közül is választani lehet.

Ételek

A turista osztály utasai a repülőút során különböző harapnivalókat, szendvicseket, könnyű ételeket, kávét és alkoholmentes italokat kapnak.
A business osztály utasai a fedélzeten a felszállás előtt üdvözlő drinkkel vannak köszöntve majd alkoholos italokat szolgálnak fel nekik többek között a görög borok széles választékát. Ezen kívül előételek a görög konyha specialitásai, csokoládé és kávé várja az utasokat.

Extra szolgáltatások

A nemzetközi járatokon nyitva van a bolt ahol jó árakon lehet parfümöket, kozmetikai cikkeket, ékszereket órákat és egyéb ismert márkájú termékeket vásárolni.