Menü

Air France

Advertisement

Air France speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Air France?

A Air France menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Air France jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Air France járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Air France járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Air France járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Air France-ról/ről

Air France

Az Air France egy francia légitársaság, amelynek székhelye Tremblay-en-France-ban van. A SkyTeam légiszövetség tagja. 
Az Air France 36 úti céllal rendelkezik Franciaországon belül, és 168-cal a világ 93 országában az utasszállítást és az áruszállítást is beleértve. Ez az egyik légitársaság a kettő közül, amelyik a hangsebességnél is gyorsabb Concorde repülőt is használta.
A légitársaság 1933 október 7-én jött létre az Air Orient, Air Union, Compagnie Générale Aéropostale, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne (CIDNA) és Société Générale de Transport Aérien (SGTA) összekapcsolásából.
Az Air France hetven évtizeden keresztül a nemzeti légitársaságot jelentette, mígnem 2003-ban a KLM-hez csatolódott.

Poggyász

Az Air France légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak az Air France Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Turista
A repülőn a hely a jegy lefoglalása után az interneten kiválasztható vagy kérjük használja a speciális önkiszolgáló pontokat a repülőtéren. Amennyiben platina vagy arany résztvevője a Flying Blue programnak akkor a foglalási osztályt figyelmen kívül használhatja a speciális várókat. A jegy árában a fedélzeten italt szolgálnak fel és rágcsálnivalókat.
Interkontinentális útvonalakon minden utasnak lehetősége van egy 23 kg-nál nem nehezebb feladott poggyász felvétele a repülőgépre. Az utasok párnát, pokrócot, szemfedőt, füldugót kapnak. A gyerekek speciális gyerekmenüt választhatnak.
Prémium turista
Ebben a foglalási osztályban az utasoknak nagyobb hely áll rendelkezésükre a repülőn amely különösen fontos magasabb utasainknál. A jegy árában található még, a megnövelt csomagméret, elsőbbség a repülőterek valamint a speciális váróterem használata stb.
Üzleti osztály
A fotelek két méteres ággyá alakíthatóak. A fotelek kényelmes munkahelyként is szolgálhatnak- kis lámpa, töltő az elektromos berendezésekhez, műholdas telefon, speciális fülhallgatók. A menüből rendelt ételekhez francia bort szolgálnak fel.
La Première
A legkényelmesebb elérhető foglalási osztály az Air France légitársaságnál. A fedélzeten bármelyik pillanatban kiszolgálják önt. Az alváshoz szükséges alapvető dolgok mellé az utasok speciális Givenchy kozmetikumokat kapnak a felfrissüléshez. A menüt Michelin csillagos séfek készítik elő.

Online check-in

Az online check-in 30 órával az indulás előtt lehetséges. Ezalatt visszaigazolást kap a repülőútról és kiválaszthatja helyét a repülőn. Az utolsó lépés a felszállókártya. Miután megérkeznek a repülőtérre kérjük adják át csomagjaikat a poggyász feladónál.

Flotta

Az Air France flottája olyan repülőkből áll mint az A318, Airbus A319, Airbus A320 (2010), Airbus A321-200, Airbus A330, Airbus A340-313 X, Airbus A380, Boeing 747-400. 2016-ban a flottához csatlakozott még az Airbus A350-900, Airbus A380-800, Boeing 747-400, Boeing 777-200ER, Boeing 777-300ER, Boeing 787-9, Boeing 747-400ERF és a Boeing 777F.

Charles de Gaulle's repülőtés Párizs

Az Air France légitársaság fő bázisa a Párizs Charles de Gaulle Repülőtér. Az Air France légitársaság repülői még más francia repülőtereken is megfordulnak pl.: Lyon, Marseille, Toulouse.
A repülőtér Párizstól 23 km-re található ÉNY-i irányban. A fővárossal autópálya és vonat kapcsolja össze. A legegyszerűbb a RAPT társaság autóbuszaival megközelíteni vagy taxival. A fő turisztika látnivalókhoz TGV vonattal is el lehet jutni. A repülőtérnek az elsők között volt vasúti kapcsolata.
A repülőtéren 3 terminál található, közöttük ingyenes buszokkal lehet közlekedni. Ezenkívül még több szolgáltatást nyújt a repülőtér: boltok, éttermek, üzleti várok, turisztikai információ, imahely, Wifi stb.

Ételek

Az ételek a fedélzeten a foglalási osztálytól függenek. Minden úton és minden foglalási útvonalon az alkoholos italok a jegy árában vannak.
A turista osztályon rövid utakon csak rágcsálnivaló és italok kaphatóak, az interkontinentális utakon -3 fogásos ételek.
Üzleti osztályon 3 fogásos ételek, sajttál és gyors ételek rögtön a repülő indulása után. Minden utas a kulináris utazását egy pezsgővel kezdi. Ezután Michelin díjas séfek ételei között lehet válogatni. Az ételek az utazás hosszától függenek. 2,5 óra fölött az utasok mindig meleg ételt kapnak.
Azok az utasok akik az első osztályon utaznak olyan ismert Michelin csillagos séfek ételei közül választhatnak mint: Joël Robuchon, Régis Marcon, Guy Martin, Anne-Sophie Pic, Michel Roth. A séfek ötleteket merítettek az ázsiai konyhából valamint a tenger gyümölcseit is felhasználták.

Extra szolgáltatások

Az utasoknak lehetőségük különböző filmek közül válogatni (mindegyik angolul, franciául és spanyolul), néhány pedig kínaiul, japánul, koreaiul vagy hindu nyelven). Ezen felül választhatnak zenét és játékokat is. Az Air France magazin minden ülésen megtalálható, ezenfelül az első és a business osztályban az Air France Madame magazin.
A KLM és az Air France 2013-ban egy-egy Boeing 777-300ER repülőn kiépítették a wifi hozzáférést. Az utasok miután a gép elérte a 20 000 láb (kb. 6 km-es magasságot), használhatják a wifit.
A várakozótermek Le Salon nevet viselnek. Elérhetőek a La Première, Business és Premium Economy utasok számára, vagy a turista osztályon amennyiben Flying Blue Gold, Flyin Blue Platinum, SkyTeam Elite vagy Elite Plus tagok az utasok. A helyszínen fogyaszthatnak az utasok rágcsálnivalókat és italokat, nemzetközi sajtót olvashatnak, ingyenes a wifi hozzáférés, zuhanyzási és SPA lehetőség is van. A világon 530 Air France és 300 Sky Team váróterem létezik az Antarktisz kivételével.
A Flying Blue program megjutalmazza a résztvevőket minden Air France és KLM repülővel megtett mérföld után. A tagság ingyenes. Az összegyűjtött pontok beválthatóak.