Menü

Finnair

Advertisement

Finnair speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Finnair?

A Finnair menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Finnair jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Finnair járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Finnair járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Finnair járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Finnair-ról/ről

Finnair

A Finnair légitársaság Finnország nemzeti légitársasága, a világ ötödik legrégebbike. 1923 óta folyamatosan üzemel, Bruno Otto Luncader konzul alapította. 1968-ban Aero O/Y-ra nevezték, ezután pedig a mai nevével illették. A cég első repülése 1924-ben volt Helsinkiből Tallinnba. 1973-ban a légitársaság desztinációi között Varsó, majd Bangkok is megjelent. 1983 óta a Finnair közvetlen Helsinki Tokió járattal is rendelkezik. Az út politikai nézetek miatt el kellett, hogy kerülje a szovjet zónát, így az út 13 óráig tartott. 1991 májusában került sor az első olyan tokiói járatra, amely Szibéria felett repült el, így az út 3 órával rövidebb lehetett. 1988 júniusa óta a finn légitársaság Pekingbe is indít járatokat. Ez volt az első járat, amely Európát Kínával összekötötte. Sok légitársaság az 1989-ben a Tianamen téren végbement események miatt megszüntette kínai járatát, a Finnair azonban nem. 
Jelenleg a légitársaság hálózata 70 desztinációt fed le, ebben belföldi, európai, észak-amerikai, ázsiai és óceániai úti célok is vannak. A légitársaság Budapestre is repül.
A finn cég 1927 óta tagja a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnek, s a OneWorld légiszövetségnek is. 55,8%-ban a cég a finn állam tulajdonában van, 20%-ban pedig külföldi befektetők kezében.

Poggyász

Finnair légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Finnair Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

A Finnair légitársaság 2 foglalási osztályt üzemeltet a business és a turista osztályt.
Az európai útvonalakon a Finnair business osztályán utazoknak kényelmes utazást biztosítanak, mivel a rövidebb utakon az Airbusokban a középső ülések szabadon vannak hagyva, elsőbbségi check-in elsőbbségi felszállás a repülő fedélzetére. Hozzáférést biztosítanak a business osztály induló váróinak használatára, ingyenes ételeket és italokat valamint újságokat biztosítanak az utasok számára.
A turista osztályon az utasok a TAX Free ajánlatok valamint a Sky Bistro ajánlatai közül válogathatnak. Ingyenes kávét vagy teét kapnak valamint ingyenes gyümülcslevet.
Az interkontinentális járatokon a business osztály nagyon kényelmes. A masszázs funkciójú üléseket ággyá lehet alakítani, dolgozni lehet rajtuk valamint aludni. Az utasoknak a kényelmen kívül teljesen elasztikus megoldásokat kínálnak, mint pl. elsőbbségi felszállás, speciális váróterem, kiváló ételek, borok stb.
A turista osztály interkontinentális járatain is kényelmes az utazás a fotelek tágasak, összecsukható asztallal felszereltek valamint multimédiás rendszerrel. Az utasok lábának több helye van, párnát és pokrócot kapnak, valamint konnektor használatot a laptopokhoz, zajcsökkentő fülhallgatókat, szemfedőket, füldugókat, zoknit, fogkrémet és fogkefét. Ezenkívül a Finnair ingyenesen szolgál fel ételeket és italokat valamint harapnivalókat és pezsgő borokat.

Online check-in

Amennyiben a Finnair járatán utazik az online check-in az indulás előtti 36. óráig lehetséges, amennyiben a járat az USA-ba tart az indulás előtti 24. óráig.

Flotta

A finn  utasszállító légitársaság flottája 59 repülőgépből áll: Airbus A319-100, A320-200, A321-200, A330-300, A 340-300, Embraer 190 i E170. 

Helsinki Vantaa Repülőtér

A Helsinki Vantaa repülőtér Finnország legnagyobb repülőtere. 19 km-re a fővárostól Vantaa városában található. A repülőtér területén 2 szálloda található, több étterem és kávéház, bolt (tax free). Az egész repülőtér területén ingyenes Wifi hozzáférés biztosított. Ezenkívül a terminál több pontján Internet hozzáférési pontok működnek.

Ételek

Rövid utakon országon belül vagy Európában a harapnivalót a Finnair járatain eladásra kínálják. Az alkoholmentes italok térítésmentesek. A legtöbb kontinentális járaton saláta vagy szendvics ill. alkoholmentes italok közül lehet választani. Más ételek és italok megtalálhatóak a repülőn de külön kell értük fizetni. Meleg ételeket és italokat (alkoholos italok is), csak a business osztályon utazók vehetnek igénybe. Ezenfelül az interkontinentális járatokon speciális bárból is választhatnak. A turista osztályon utazók meleg ételt kapnak, de a harapnivalóért már fizetni kell.
Amennyiben a Finnair járataival utazik Kínába, Japánba, Szingapúrba vagy Dél-Kóreába akkor térítésmentesen alkoholmentes italokat, gyümölcsleveket, vizet, sört valamint fehér és vörösbort szolgálnak fel. Hasonló a helyzet a Dél-Amerikába és Tajföldre tartó járatokon, de itt az alkoholos italok csak külön megvételre vannak felajánlva. Amennyiben Dubajba utazik az italok térítésmentesek.
Amennyiben külön diétát követ kérjük legkésőbb 24 órával az indulás előtt tájékoztassa a légitársaságot.  A fedélzeten ezen kívül még megtalálható a SkyBistro az ételek széles szezonális választékával.

Extra szolgáltatások

A Finnair járatain az utasok széleskörű multimédiás szolgáltatások közül választhatnak. Film, zene mindezt az utas igénye szerint. Ezenkívül tévéprogramok, könyvek, újságok és játékok több nyelvben állnak az utasok rendelkezésére.