Menü

Flybe

Advertisement

Flybe speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Flybe?

A Flybe menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Flybe jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Flybe járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Flybe járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Flybe járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Flybe-ról/ről

Flybe – a légitársaságról

Az angliai székhelyű Flybe légitársaságot 1979-ben alapították Jersey European Airways néven az Intra Airways és az Express Air Services egyesítésével. A légitársaság 1985-ben Jersey European néven egyesült a Spacegrand Aviationnel, 2000-ben átnevezték British Europeanre, a mai nevén pedig 2002 óta működik. IATA-kódja: BE.
A Flybe ma Európa legnagyobb független légitársasága, évente 8 millió utast szállít az Egyesült Királyság és Európa több mint 80 repülőtere között, mintegy 15 országot érintve, több mint 200 útvonalon.
A Flybe teljes szolgáltatást nyújtó diszkont légitársaságnak nevezi magát. Székhelye Exeterben van, míg a két központi repülőtere Birminghamben és Manchesterben.

Poggyász

A Flybe poggyász szállítása tekintetében többnyire a más légitársaságoknál is megszokott szabályokat és elveket követi.

Mit tehetek a kézi poggyászba?
A Flybe kézi poggyászban nem engedi veszélyes tárgyak (fegyver, kés, olló, tűz- és robbanásveszélyes anyag stb.) szállítását, ezeket csak feladott poggyászban viheti magával az útra. Folyadékot csak maximum 100 ml-es palackokban lehet a kézi poggyászban szállítani, egy legfeljebb 1 literes, zárható, átlátszó tasakban.
A kézi poggyász mellett az utastérbe vihet magával egy kisebb táskát/laptopot is. A Flybe-nél a kézi poggyász mérete és súlya sem lépheti túl a megadott határokat.

Feladott poggyászt vihetek?
A Flybe feladott poggyász terén a jegytípusuk alapján más-más lehetőséget kínál az utasainak. A legolcsóbb típust vásárlók csak felár ellenében adhatnak fel poggyászt. A két drágább jegytípus árában egy, illetve két feladott poggyász szállítása van benne. A diákok ugyanannyi pénzért dupla súlyú poggyászt adhatnak fel.

Osztálytípusok

A Flybe három foglalási osztály jegyeit árulja, különböző szolgáltatásokkal.

Just Fly

Ez a legolcsóbb, nevezhetjük a Flybe turista osztályának. Ezt vásárolva egy normál kézi poggyászt és egy kisebb méretű táskát vihet a fedélzetre. A többi szolgáltatásért felárat kell fizetni.

Get More

A Flybe repülőjáratokon ennek az árában már benne van bizonyos mértékű jegymódosítás és az ülőhely kiválasztásának lehetősége, valamint egy feladott poggyász szállítása.

All In

KotwicaA Flybe repülőjegyek közül ez a legdrágább, gyakorlatilag a Flybe business osztályát jelenti. Az All In jegytípussal két feladott poggyásza lehet, szabadon módosíthatja a jegyét, extra lábterű ülést biztosítanak önnek, gyorsabban áteshet a reptéren a biztonsági ellenőrzésen, az út előtt exkluzív váróterem kényelmét veheti igénybe, az út során pedig egy kis ételt és italt is kap.

Online utasfelvétel

A Flybe utasfelvétel terén három lehetőséget kínál ügyfelei számára. 

Online utasfelvétel
A Flybe-nél az utasfelvétel online is elvégezhető, mégpedig 36–1 órával a gép indulása előtt. A Flybe online utasfelvétele úgy működik, mint a többi társaságnál, tehát az otthonában is kényelmesen elvégezheti. Fontos, hogy kinyomtassa és magával vigye a repülőtérre a beszállókártyáját. Ha a tovább- vagy visszautazása 24 órán belül történik, akkor az ahhoz szükséges utasfelvételt is elvégezheti az interneten.

Utasfelvétel a repülőtéren
A Flybe a repülőtereken is ingyenes utasfelvételt biztosít utasai számára. Egyes reptereken rendelkezésre állnak önkiszolgáló bódék, amelyeknél az érintőképernyős készülékekkel gyorsan és egyszerűen elvégezheti az utasfelvételt.
Ha nem szeretné vagy nem tudja önállóan elvégezni az utasfelvételt, a repülőtereken felkeresheti az utasfelvelő pultokat, ahol a személyzet segítségével szintén gyorsan túleshet a procedúrán.

Milyen repülőgépekből áll a Flybe flottája?

A Flybe-flotta gerincét a több mint 50 darab Bombardier Dash 8 Q400 típusú gép alkotja, ezzel ez a légitársaság a legnagyobb „felhasználója” ennek a típusnak. Ezek a kanadai gyártású repülők 78 utast képesek szállítani.
A Flybe gépparkjának legnagyobb kapacitású tagjai a 118 fős Embraer 195-ösök, amelyekből azonban 2020-ig mind a nyolcat kivonja a forgalomból a légitársaság. Így is marad bőven a brazil gyártó gépeiből, mivel a már meglévő 11 darab Embraer 175-ös mellé még négy ilyen repülőt rendelt a Flybe. Ez utóbbiak személyszállító kapacitása 88 fő.

Szolgáltatások

A Flybe hűségprogram keretén belül jutalmazza a vele legtöbbet utazó és költő utasokat.
A repülőgépeken fedélzeti büfé, az úgynevezett Café Flybe üzemel, ahol bárki talál a kedvére és fogára való harapnivalót és italt. Az All In jegytípussal utazóknak jár egy ingyen ital és valami nassolnivaló. A többi utasnak fizetnie kell ezekért a frissítőkért.
A fedélzeten a Flybe saját magazinját (Flight Time) is lapozgathatják az utasok.

Manchester repülőtér

A Flybe fő bázisa a Manchester repülőtér (a birminghami mellett), amely 14 km-re délnyugatra fekszik Manchester központjától. A létesítmény három termináljában számos étterem, bár, kávézó várja vendégeit. A különböző profilú boltokban vásárlással is el lehet tölteni az utazásig hátralévő időt. A manchesteri repülőtéren ingyenes wi-fi segítségével lehet az internetre csatlakozni. A repülőtéren és környékén több hotel kínál szobákat.