Menü

Flybe

Advertisement

Nézze meg a repülőjegy-ajánlatokat az eSky-on

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

Tudjon meg többet a(z) Flybe-ról/ről

Flybe – a légitársaságról

Az angliai székhelyű Flybe légitársaságot 1979-ben alapították Jersey European Airways néven az Intra Airways és az Express Air Services egyesítésével. A légitársaság 1985-ben Jersey European néven egyesült a Spacegrand Aviationnel, 2000-ben átnevezték British Europeanre, 2002 óta pedig Flybe néven működött. IATA-kódja BE volt.
A Flybe a megszűnése előtt Európa egyik legnagyobb független légitársasága volt, évente 8 millió utast szállított az Egyesült Királyság és Európa több mint 80 repülőtere között, mintegy 15 országot érintve, több mint 200 útvonalon.
A Flybe teljes szolgáltatást nyújtó diszkont légitársaságnak nevezte magát. Székhelye Exeterben volt, míg a két központi repülőtere Birminghamben és Manchesterben.

Poggyász

A Flybe poggyász szállítása tekintetében többnyire a más légitársaságoknál is megszokott szabályokat és elveket követte.

Mit tehettem a kézi poggyászba?
A Flybe kézi poggyászban nem engedte veszélyes tárgyak (fegyver, kés, olló, tűz- és robbanásveszélyes anyag stb.) szállítását, ezeket csak feladott poggyászban vihette magával az útra. Folyadékot csak maximum 100 ml-es palackokban lehetett a kézi poggyászban szállítani, egy legfeljebb 1 literes, zárható, átlátszó tasakban.
A kézi poggyász mellett az utastérbe vihetett magával egy kisebb táskát/laptopot is. A Flybe-nél a kézi poggyász mérete és súlya sem léphette túl a megadott határokat.

Feladott poggyászt vihettem?
A Flybe feladott poggyász terén a jegytípusuk alapján más-más lehetőséget kínált az utasainak. A legolcsóbb típust vásárlók csak felár ellenében adhattak fel poggyászt. A két drágább jegytípus árában egy, illetve két feladott poggyász szállítása volt benne. A diákok ugyanannyi pénzért dupla súlyú poggyászt adhattak fel.

Osztálytípusok

A Flybe három foglalási osztály jegyeit árulta, különböző szolgáltatásokkal.

Just Fly

Ez volt a legolcsóbb, nevezhetjük a Flybe turista osztályának. Ezt vásárolva egy normál kézi poggyászt és egy kisebb méretű táskát vihetett a fedélzetre. A többi szolgáltatásért felárat kellett fizetni.

Get More

A Flybe repülőjáratokon ennek az árában már benne volt bizonyos mértékű jegymódosítás és az ülőhely kiválasztásának lehetősége, valamint egy feladott poggyász szállítása.

All In

KotwicaA Flybe repülőjegyek közül ez volt a legdrágább, gyakorlatilag a Flybe business osztályát jelentette. Az All In jegytípussal két feladott poggyásza lehetett, szabadon módosíthatta a jegyét, extra lábterű ülést biztosítottak Önnek, gyorsabban áteshetett a reptéren a biztonsági ellenőrzésen, az út előtt exkluzív váróterem kényelmét vehette igénybe, az út során pedig kis ételt és italt is kapott.

Online utasfelvétel

A Flybe utasfelvétel terén három lehetőséget kínált ügyfelei számára.  

Online utasfelvétel
A Flybe-nél az utasfelvétel online is elvégezhető volt, mégpedig 36–1 órával a gép indulása előtt. A Flybe online utasfelvétele úgy működött, mint a többi társaságnál, tehát az otthonában is kényelmesen elvégezhette. Fontos volt, hogy kinyomtassa és magával vigye a repülőtérre a beszállókártyáját. Ha a tovább- vagy visszautazása 24 órán belül történt, akkor az ahhoz szükséges utasfelvételt is elvégezhette az interneten.

Utasfelvétel a repülőtéren
A Flybe a repülőtereken is ingyenes utasfelvételt biztosított utasai számára. Egyes reptereken rendelkezésre állnak önkiszolgáló bódék, amelyeknél az érintőképernyős készülékekkel gyorsan és egyszerűen elvégezhette az utasfelvételt.
Ha nem szerette volna vagy nem tudta önállóan elvégezni az utasfelvételt, a repülőtereken felkereshette az utasfelvelő pultokat, ahol a személyzet segítségével szintén gyorsan túleshetett a procedúrán.

Milyen repülőgépekből áll a Flybe flottája?

A Flybe-flotta gerincét a több mint 50 darab Bombardier Dash 8 Q400 típusú gép alkotta, ezzel ez a légitársaság a legnagyobb „felhasználója” volt ennek a típusnak. Ezek a kanadai gyártású repülők 78 utast képesek szállítani.
A Flybe gépparkjának legnagyobb kapacitású tagjai a 118 fős Embraer 195-ösök voltak, amelyekből azonban 2020-ig mind a nyolcat kivotja a forgalomból a légitársaság. Így is maradt bőven a brazil gyártó gépeiből, mivel a már meglévő 11 darab Embraer 175-ös mellé még négy ilyen repülőt rendelt a Flybe. Ez utóbbiak személyszállító kapacitása 88 fő volt.

Szolgáltatások

A Flybe hűségprogram keretén belül jutalmazta a vele legtöbbet utazó és költő utasokat.
A repülőgépeken fedélzeti büfé, az úgynevezett Café Flybe üzemelt, ahol bárki talált a kedvére és fogára való harapnivalót és italt. Az All In jegytípussal utazóknak járt egy ingyen ital és valami nassolnivaló. A többi utasnak fizetnie kellett ezekért a frissítőkért.
A fedélzeten a Flybe saját magazinját (Flight Time) is lapozgathatták az utasok.

Manchester repülőtér

A Flybe fő bázisa a Manchester repülőtér volt (a birminghami mellett), amely 14 km-re délnyugatra fekszik Manchester központjától. A létesítmény három termináljában számos étterem, bár, kávézó várja vendégeit. A különböző profilú boltokban vásárlással is el lehet tölteni az utazásig hátralévő időt. A manchesteri repülőtéren ingyenes wi-fi segítségével lehet az internetre csatlakozni. A repülőtéren és környékén több hotel kínál szobákat.