Menü

Aer Lingus

Advertisement

Aer Lingus speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Aer Lingus?

A Aer Lingus menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Aer Lingus jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Aer Lingus járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Aer Lingus járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Aer Lingus járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Aer Lingus-ról/ről

Aer Lingus

Az Aer Lingus Írország nemzeti légitársasága. Székhelye a Nemzetközi Dublini Repülőtéren van. 
A légitársaság első repülése 1936 május 27-én volt a dublini Baldonnel Aerdrome katonai repülőtérről a Bristolban található Whitchurch repülőtérre.
A légitársaság neve az ír „long”, „hajó” jelentésű szóból származik, angolra az „Air Fleet” kifejezéssel fordítandó, ami azt jelenti „légi flotta”. 
A légitársaság 47 modern Airbusszal rendelkezik, amelyekkel több mint 10,6 millió utas utazik évente. 
2013-tól Nagy-Britannia területén is vannak járatai a Heathrow és az Aberdeen repülőterek valamint Edinburgh és Manchester között a Virgin Atlantic szárnyai alatt. Azonban a legtöbb Aer Lingus Airbus Európába, Törökországba valamint Észak-Amerikába és Észak-Afrikába közlekedik. 
Ez a legrégebbi létező, ír légitársaság és a második legnagyobb a Ryanair fapados társaság után. Az Aer Lingus fő célja, hogy összekösse Írországot az egész világgal, miközben ügyfeleik számára a lehető legjobb szolgáltatásokat nyújtják elérhető áron.  
A légitársaság árufuvarozással is foglalkozik Nagy-Britannia, Európa és az Amerikai Egyesült Államok területén is. 
Mivel más légitársaságokkal is együtt dolgoznak (Stobart Air, Jerblue Airways, United Arilines) sok úti céllal rendelkezik Nagy-Britanniában, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában is. 

Poggyász

Az Aer Lingus légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útvonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak az Aer Lingus Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

A legolcsóbb foglalási osztályban (Low Fair), a jegy árában 1 db 10 kg-nál nem nehezebb kézipoggyász található. Az USA-ba tartó járatokon ezen felül a jegy árának részét képezi még egy feladott poggyász max. 23 kg-ig, ezen felül étkezés, ital es igény esetén film, játék illetve zene.
A Plus Fair osztályban a jegy árának részét képezi még a feladott poggyász és a chech-in. Rövid útvonalakon a feladott poggyász max. súlya 20 kg. A következő foglalási osztály a Flex Fare nagyobb lehetőségeket nyújt. Extra költségek nélkül lehet megváltoztatni az utazás dátumát vagy az indulás pontos óráját mindezt indulás előtt 2 óráig. Ebben a csomagban néhány business osztályú szolgáltatás is elérhető pl.: business várakozó a repülőtereken.
A legkomfortosabb a business osztály luxus foteleket kínál, amelyek könnyen dönthetőek, finom ételeket valamint világszínvonalú kiszolgálást. Amennyiben ezt a csomagot választotta a repülőn helyet foglalhat, elsőbbségi poggyász szolgáltatást vehetnek igénybe a repülő fedélzetén pedig speciális menüből választhatnak ételt.

Online check-in

A check-in során az ülőhelyek automatikusan íródnak az utasokhoz. Amennyiben Dublinba, Shanonba, Corkba, Belfastba, Londonba (Heathrow, Gatwick), Manchesterbe, Birminghambe, Glasgowba, Edinburgbe, Aberdeenbe, Bristolba, Kerrybe, Man és Waterford szigetre utazik úgy az indulás előtti 30-2 óra között checkolhat be.
Az indulás előtt 24-2 órával akkor alkalmazhatja az online check-int ha New Yorkba (JFK), Bostonba, Chicagoba vagy Orlandoba repül.
A többi uticél esetében az online check-in indulás előtt 30 órával kezdődik és 4,5 órával az indulás előtt ér véget.

Flotta

Az Aer Lingus flottája 50 repülőből áll, amelyből 47  saját márkanév alatt repül 3 pedig Air Constructors név alatt van.. Hosszú utakon Airbus A330-300as, Airbus A330-200as, Boeing 757 rövid utakon pedig Airbus A321, Airbus A320 valamint Airbus A319 repülőjük áll szolgálatban.

Dublin repülőtér

A nemzetközi repülőtér Dublintól északra 10 km-re található, Swords városka mellett. 2013-ban 20,2 millió utast szolgált ki a repülőtér. A repülőtér nagyon jól kiépített mint a közepes mint a hosszú távolságú repülőutak kiszolgálására, ahol is több szállító légitársaság végzi munkáját.
A dublini repülőtér az Aer Lingus légitársaság fő bázis repülőtere. Ezenkívül a helyi Stobart Air valamint a Ryanair is itt tartja bázisát. A repülőtérre több autóbusz szolgáltató cég is szállít, jól kiépített infrastruktúrával rendelkezik. A repülőgép összeköttetése Dublinnal és más nagy városokkal nagyon jó. A Dublin Bus társaság a fő szállító Dublin és a repülőtér között. a 747-es út mentén. Autóbusszal nem csak a városközpontba lehet elérni hanem a következő vasútállomásokra is: Dublin Connolly és Dublin Heuston.A  Dublin Bus megáll Swordsban, Rathfarnhamben, Suttonban, Malahideban, Beaumontban, Harold's Crossban, Drumcondrában i Portmarnockban. A repülőtérről autóbusszal el lehet jutni még: Donnybrookba, Leopardstownba, Sandyfordba, Dalkeybe, Greystonesba, Braybe, Blackrockba, Dun Laoghairebe i Sandymountba és egyéb távolabb eső városokba. Dublin Connolly és Dublin Heuston állomásokról  Iarnród Éireann (ír vasúttársasággal) lehet utazni.

Ételek

A menü a repülőgépen függ az út távolságától és a foglalási osztálytól. Az európai útvonalakon az economy osztályban ismert televíziós séf Clodafh McKenna segítségével lett összeállítva a menü. Konyháját finom otthoni termékek jellemzik és mindent friss termékekből állít elő. Hosszú utakon teljes tápértékű ételeket kapnak az utasok amelyekhez a hozzávalókat helyi termelőktől szerzik be.
Azok az utasok akik a Fare Air Lingus osztályon utaznak Clodagh McKenna segítségével 3 menü közül választhatnak- lazac, sült csirke, steak.
A business osztályon utazók éttermi minőségű ételek közül választhatnak. Italbárból választhatnak valamint az utazás előtt pezsgővel kínálják meg őket.

Extra szolgáltatások

Az utas kabin elején hely kérhető amennyiben azt az utas magassága indokolja.
Interkontinentális járatokon economy osztályon használható Wifi valamint szórakoztatórendszer áll az utasok rendelkezésére.
Mobiltelefonokon a wifi az Airbus A330-as interkontinentális járatokon használható. A szórakoztató rendszer a legújabb filmeket, tévéműsorokat, zenét és videó klippeket kínál. Ezenkívül elérhetőek még 1 vagy 2 személyes játékok is.
A fedélzeten luxustermékeket lehet venni csökkentett értékeken.
Az EASA szabályozásnak megfelelően az elektronikus berendezések nem kell, hogy kikapcsolva legyenek csak a repülőgép felszállásakor és a landolásnál. Az elektronikus berendezéseket a repülőút minden részén használni lehet leszámítva a tankolást és amennyiben a láthatóság jelentősen beszűkült. A telefonokat és a tableteket csakis repülő üzemmódban lehet használni.