Menü

Ryanair

Advertisement

Ryanair speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Ryanair?

A Ryanair menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Ryanair jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Ryanair járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Ryanair járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Ryanair járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Ryanair-ról/ről

Egyedi ajánlat – Ryanair és eSky.hu

A Ryanair és az eSky.hu egyesítik erőiket, hogy egyedülálló partnerséget hozzanak létre az Ön kényelme érdekében! Az eSky.hu a Ryanair hivatalos, ellenőrzött partnere. Ez azt jelenti, hogy a Ryanair repülőjegyeit, üléseit és poggyászait külön költség nélkül foglalhatja le egyetlen kényelmes foglalással weboldalunkon. Ez vonatkozik a városlátogatásokra és a nyaralásokra is a Repülőjegy+Hotel formulában!

Ha a Ryanair járatait választja az eSky.hu oldalon, időt és pénzt takarít meg. Nem kell bonyolult személyazonosság-ellenőrzéseken átmennie – csak jelentkezzen be, vagy hozzon létre egy myRyanair fiókot. Ez még könnyebbé teszi az utazást, és közvetlen hozzáférést biztosít az összes foglalásához, módosításhoz és releváns információhoz egy helyen.

A Ryanairrel való utazást kényelmessé és stresszmentessé tesszük. Tekintse meg ajánlatainkat, nyaralásainkat, városlátogatásainkat, és emelje utazási élményét magasabb szintre.

Ryanair

A Ryanair diszkont légitársaság egy ír fuvarozócég, kategóriájában a legnagyobb és legnépszerűbb Európában. Az ellentmondásos szóbeszédek ellenére a légitársaság nagyon kedvelt a turisták körében köszönhetően az alacsony árainak, bár a neve kihívást jelent a légijáratokat kereső utasoknak.

Rayner, Rayanair, Raynair vagy Rynair, de még Rajaner is – ezeken a neveken gyakran említik a Ryanairt az olcsó utazási lehetőségeket kereső emberek. A társaság az öreg kontinensen közel 100 reptérre szállít utasokat, plusz egy marokkóira. Repülői leszállnak többek között Budapesten is. Az ír légitársasággal elérhető városok listája évről évre nő.

A légitársaságot 1985-ben alapították a Ryan család tagjai: Christy Ryan, Liam Lonergan, a Club Travel nevű ír utazásszervező tulajdonosa, valamint az ír üzletember Tony Ryan, aki a Guinness Peat Aviation vállalat alapítója is egyben. A történelmi jelentőségű első utat egy Embraer Bandeirante típusú gép tette meg Waterfordból London Gatwickre. Egy évvel később a társaság járatokat indított Dublin és London Luton között.

A Ryanair szolgáltatásait igénybe vevő utasok száma minden évben emelkedik. A veszteséget termelő 1991-es év után a vezetőség a szerkezetátalakítás mellett döntött, amelyet Micheal O’Leary vezényelt le. Ez fantasztikus eredményeket hozott, és Európa legnagyobb diszkont légitársaságává tette a céget a polgári légifuvarozás területén. A Ryanair 2000 óta online árulja a repülőjegyeit. A társaság központja Dublinban van. A fuvarozócég megkapta az Európa legpontosabb légitársasága címet az Európai Légitársaságok Szövetségétől és Nagy-Britannia Polgári Légiközlekedési Hivatalától.

Kézi poggyász a Ryanairnél

A Ryanair légitársaság minden utasa jogosult egy 40 x 20 x 25 cm méretű poggyászt magával vinni. Ugyanakkor ez a táska, hátizsák vagy aktatáska nem lehet nehezebb, mint 10 kb. Emellett mindazok az utasok, akik elsőbbségi felszállást vásároltak, jogosultak egy második kézipoggyászt a fedélzetre vinni, melynek maximális mérete 55 x 40 x 20 cm lehet. Ebben az esetben nincsen súlykorlátozás. A gyakorlatban a második poggyász egy női kézitáska, egy laptoptáska, gyermekhátizsák, vagy vásárlótáska lehet a vámmentes üzletekből. A Ryanair minden járatára vásárolt jegyár tartalmazza mindkét kézitáskát.

A kézitáskába nem pakolható be minden. A Ryanair légitársaság, miként az összes többi légitársaság, ellenőrzi az utasok kézicsomagjainak tartalmát az utazás megkezdése előtt. Biztonsági okokból folyadékot kizárólag szigorúan szabályozott feltételek mellett vihet fel a fedélzetre – minden tartály maximum 100 ml folyadékot tartalmazhat, átlátszónak kell lennie, illetve az összes tartályt, egy maximum 1 liter űrtartalmú zacskóba kell elhelyezni. Ez azt jelenti, hogy minden utas maximum 1 liter folyadékot vihet fel a fedélzetre, úgymint sampon, tusfürdő, szájvíz, stb.

Ezek a korlátozások nem vonatkoznak a gyermekételekre és a gyógyszerekre. Tej és más folyadék a gyermekek számára külön bemutatandó a biztonsági ellenőrzés során. A szülőknek gyakran meg kell kóstolniuk a folyadékot. Gyógyszerek és ételek a gyermekek számára kizárólag olyan mennyiségben szállíthatóak, melyet az utazás időtartama megkíván.

Feladott poggyász a Ryanairnél

A Ryanairnél a feladott poggyász nincs benne a jegy árában. Plusz pénzért minden utas vihet magával feladott poggyászt. Minden utas maximum három bőröndöt adhat fel, ezek egyike sem lehet nehezebb 20 kg-nál. A Ryanairnél a feladott poggyász (amelyet a csomagtérben szállítanak) méretére szigorú szabályok vonatkoznak.  Mindegyik bőrönd maximum 81 x 119 x 119 cm-es lehet.

A Ryanairnél a feladott poggyász ára a járat dátumától és a plusz poggyász lehetőségének megvételének helyétől függ. A feladott poggyász lehetőségének megvásárlása olcsóbb az interneten, mint a repülőtéren közvetlenül a repülés előtt. Túlsúlyos poggyászok esetében a Ryanairnél kilónként felárat számítanak fel.

A feladott poggyász tartalmát a repülőtéren ellenőrizhetik. A Ryanairnél a feladott poggyászokra vonatkozó szabályok hasonlóak sok más légitársaságéhoz. A feladott poggyászba nem pakolhat gyúlékony vagy robbanásveszélyes anyagot. Hogy milyen mennyiségű ételt, alkoholt vagy cigarettát szállíthat a feladott poggyászban, az az útvonaltól, illetve az adott országokban érvényes vámszabályoktól függ.

Online utasfelvétel

Ha a Ryanairrel utazunk, négy nappal az utazás megkezdési előtti időponttól két órával az utazás megkezdése előtti időpontig lehetőségünk van az online utasfelvételre és ezzel együtt megvásárolni a szabad ülőhelyválasztás lehetőségét. Az online utasfelvételhez meg kell adni az utasok személyes adatait. Az online utasfelvételt minden utas esetében el kell végezni. Ha elkészültünk vele, ki kell nyomtatni a beszállókártyát.

A repülőtéren a beszállás előtt be kell mutatni a beszállókártyát azzal a személyes okmánnyal együtt, amelyet az online utasfelvételhez használtunk. Ha elfelejti magával vinni a beszállókártyáját vagy nem végezte el az online utasfelvételt, megteheti ezt a repülőtéren. Ha nincs önnél a beszállókártyája, a reptéri utasfelvételnél ez plusz pénzbe fog önnek kerülni. A díj mértékét a Ryanair szabja meg.

A legjobb elvégezni az utasfelvételt amilyen hamar csak lehet, hogy biztosan minden rendben legyen.

Foglalási csomagok

A Ryanairnél számos díjszabás közül választhat. Természetesen a Standard tarifa a legolcsóbb, de nem nyújt egyéb jogokat az utasoknak, akik így minden extra szolgáltatásért külön fizethetnek. Minél magasabb díjszabást választunk, annál több szolgáltatást és elsőbbséget élvezhetünk érte cserébe. Ha a Plus tarifát választja, magával vihet egy feladott poggyászt, garantálja önnek az elsőbbségi beszállást (egy ingyen a fedélzetre vihető kézipoggyásszal), és kiválaszthatja az ülőhelyét. A Flexi Plus tarifa ezen felül lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a járata dátumát, illetve útvonalát (bizonyos határokon belül), míg a Family Plus tarifa kedvezményeket és családoknak szóló szolgáltatásokat kínál.

A flotta

A Ryanair flottája kizárólag Boeing 737-800-asokból áll. Nagyjából 300 ilyen gép repül a Ryanair logójával. Az átlagéletkoruk öt és fél év.

A Boeing 737-esek a legnépszerűbb keskeny törzsű, közepes hatótávolságú utasszállítók. Különböző változatait 1967 óta gyártják. A Ryanair szolgálatában álló Boeing 737-800-asok 189 utast képesek szállítani. Az ülések szimmetrikusan helyezkednek el, a kabin mindkét oldalán három van belőlük, az egyik oldalon 32, a másikon 33 sorban. A fedélzeten több utas is elférne, de a gépre maximum 189 utas szállásával adtak engedélyt. Középen található egy folyosó.

A Boeing 737-800-as elérheti a 840 km/h-s sebességet. Leszállás nélkül 5420 km-t tud megtenni, 12 496 méter tengerszint feletti magasságra képes emelkedni, 39 méter hosszú, a szárnyainak a fesztávolsága 34 méter. A súlya 40 410 kg.

A következő néhány évben a Ryanair flottája további 200 ilyen típusú géppel fog bővülni. A légitársaságnál tervben van további 100 Boeing 737 MAX 200-as megvásárlása is. Ha ez megvalósul, a Ryanair flottája 2024-re nagyjából 520 repülőgépből áll majd, ezeknek a fedélzetén évente mintegy 160 millió fő utazhat.

A dublini repülőtér

A nemzetközi repülőtér fő repülőbázisként szolgál többek között a Ryanairnek is. Az ír fővárostól körülbelül 10 km-re északra fekszik. Nemcsak a legforgalmasabb ír repülőtér, hanem egyike Európa tíz legforgalmasabb légikikötőjének is. A közelében két hotel található, míg a reptér épületében számos autókölcsönző, bisztró, kávézó, étterem és bolt – vámmentesek is. A repülőtér teljes területén ingyenes Wi-Fi használható, de különböző internetes állomásokon is rácsatlakozhat a világhálóra.

Frissítők

A Ryanair járatain nem jár az utasoknak semmilyen frissítő. Ugyanakkor az utasok minden járatok vásárolhatnak a fedélzeten működő bárból rágcsálnivalót, hideg és meleg italokat, köztük sört, bort és tömény szeszt. A megvásárolható ételek és italok listája a fedélzeti ismertetőben található meg.

Egyéb szolgáltatások

A Ryanair fedélzetén működő boltból vehet ékszert, parfümöt, de a kínálatban megtalálja a légitársaság emléktárgyait is.