Menü

Ryanair

Ryanair speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Mutassa meg a szűrőket

Ryanair

A Ryanair fapados légitársaság Írországból származik, ezt Európa legnépszerűbb és legnagyobb alacsony költségű légi vállalata. Vitatható ötleteik ellenére az utasok között igen nagy népszerűségnek örvend. A légitársaság közel 100 úti céllal rendelkezik a mi földrészünkön, s eggyel Marokkóban. Repülőjáratai Budapestet is érintik. Az ír légitársaság hálózata minden évben új úti célokkal bővül. 
A  társaság 1985-ben jött létre a Ryan család kezdeményezésére. Ők Christy Ryan és Liam Lonergen, az ír „Club Travel” tour-operátor tulajdonosai valamint Tony Ryan üzletember és a Guiness Peat Aviation megalapítója. A légitársaság történelmi jelentőségű első járata Embraer Bandeirante repülőgépekkel történt meg Waterford és London Gatwick között. Egy évvel később a társaság már Dublin és London Luton között is repült. 
Minden évben nő a Ryanairt felhasználó utasok száma. A veszteségek miatt, amelyet a cég 1991-ben könyvelt el,  a vezetőség menedzsmentje szerkezetátalakítási programot indított el, amelyért Michael O'Leary felelt. Olyan változásokat vezettek be, amely a légitársaság számára fantasztikus eredményeket hozott, Európa civil repülésének legjobb fapados légitársaságává vált. 2000 óta a Ryanair internetes jegyeladást  is szolgáltat. 
A cég székhelye Dublinban található. Az Európai Légitársaságok Szövetsége és a bit Civil Légügyi Hivatal Európa legpontosabb érkezéseket elkönyvelő légitársaságának ismerte el.

Poggyász

A Ryanair légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Ryanair Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

A Ryanair légitársaságnál két foglalási osztály között választhat a standard és a Business Plus kozött. A különbség a kettő között az árban van. A Standard csomag előfordul hogy háromszor olcsóbb de az utas semmilyen extra szolgáltatást nem kap.
A Business Plus tarifacsomagot 2014 végén vezették be. A jegy drágább csak kiválasztott utakon elérhető. Amennyiben ezt a csomagot választja bármikor változtathat foglalásán. Még egy órával az indulás előtt is. Az árban benne van az elsőbbségi felszállás a repülőre, az elsőbbségi biztonsági ellenőrzés és a poggyász melynek limite 20 kg. A Business Plus csomag a fedélzeten már nem függ a Standard tarifától. A fedélzeten még ingyenes harapnivalót sem kapnak az utasok.

Online check-in

Amennyiben a Ryanair légitársasággal utazik indulás előtt már 30 nappal, de legkésőbb 2 órával használhatja az online check-int és kiválaszthatja azt a helyet amelyet szeretne a repülőn. Amennyiben nem szeretné kiválasztani ülőhelyét úgy az indulás előtt 4 nappal max. 2 órával checkolhat be.

Flotta

Az ír légitársaság flottája 330 Boeing 737-800 típusú repülőből áll. A repülők átlagéletkora 5,5 év. A jelenlegi 175 új repülőgép rendelés miatt a Ryanair flottája még fiatalabb lesz. Már most az egyik legkörnyezettudatosabb Európában.

Dublin Airport

A nemzetközi repülőtér a Ryanair légitársaság fő bázisa. 10 km-re északra található az ír fővárostól. A legforgalmasabb repülőtér Írországban valamint az első 10 legforgalmasabb európai repülőtér egyike. A területén 2 szálloda található, az érkezési váróban autóbérlő társaságok működnek valamint a repülőtér területén több bár, kávézó étterem és boltok (tax free) szolgálják ki az utasokat. A repülőtér területén fizetős Wifi Internet működik ezenkívül a több Internetes hozzáférési pont valamelyikét is igénybe lehet venni.

Ételek

A repülőút során a Ryanair nem szolgál fel ingyenesen ételt. Az utasok minden repülőút alkalmával a fedélzeti bárból vásárolhatnak harapnivalót esetleg hideg vagy meleg italokat (sört, bort stb.) A részleteket a fedélzeti magazinból tudhatja meg.

Extra szolgáltatások

A Ryanair légitársaságnál fedélzeti bár és bolt működik amelyben kozmetikai cikkeket, márkás parfümöket, ékszereket és egyéb a szállító által kínált reklámtermékeket lehet megvenni.