Menü

Iberia

Advertisement

Iberia speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Iberia?

A Iberia menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Iberia jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Iberia járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Iberia járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Iberia járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Iberia-ról/ről

Iberia

Az Iberia Spanyolország nemzeti légitársasága. 1927 június 28-án jött létre Horacio Echeberrieta üzletember kezdeményezésére a német Lufthansa légitársaság egyetértésével. Az első években a társaság a Compania Aerea Transportes nevet viselte, Madrid és a Barcelona közötti légipostai szolgáltatásokat nyújtott. Ezután kibővítették szolgáltatásaikat belföldi járatok hozzáadásával és 1946-ban már a nemzetközi légi forgalomban is részt vettek. Első járatuk Madrid és Buones Aires között ment végbe, ezt Douglas DC-4-es repülővel hajtották végre. Mivel ez volt az első légitársaság, amely először szolgáltatott civileknek Európából Dél-Amerikába utakat, beírta magát a történelembe. Az Iberia, amelyet 2001-ben részben privatizáltak, ma az Európát Dél-Amerikával összekötő járatait illetően monopol vállalatnak mondható. A legnagyobb spanyol légitársaság Európában a negyediknek számít. A Madrid-Barajas reptéren saját terminállal rendelkezik. 
Az Iberia 1999 óta a OneWorld légiszövetség tagja, az egyik első légitársaság, amely elektronikus jegyeket is árusított. 2001-ben a Lufthansa, a SAS , az Air France és az Iberia létrehozta az első elektronikus jegyeladó rendszert, az Amadeust , és 2011-ben csatlakoztak a British Airwayshez, így létrehozva az International Airlines Group holdingot.
Az Iberia hálózata igen szétterjedt, a légitársaság több mint 100 reptéren van jelen a világ 39 országában minden kontinensen Ausztrália kivételével. További 90 desztinációban landolnak gépeik code share alapon 20 másik légitársasággal.

Poggyász

Az Iberia légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak az Iberia légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Az Iberia légitársaságnál az utasok az alábbi foglalási osztályok között választhatnak: Business, Business Club, Business Plus és Gazdaságos.
A Business Class az országon belüli és az európai járatok esetében elérhető. Biztosítja az utasok számára az elsőbbségi kiszolgálást  a repülőtéren és a fedélzeten, a csomag elsőbbségi szállítását valamint a váró használatát.
A Business Club osztályt Egyiptomba, Guineába, Izraelbe, Nigériába és Oroszországba tartó utakon lehet igénybe venni. Az ülések egy speciális kabinban találhatóak, jóval szélesebbek valamint nagyobb  hely van az ülések között és speciális lábtámaszokkal rendelkeznek.
A Business Plus osztályban a legnagyobb luxust élvezhetik az utasok, hosszú távú utakon elérhető főleg Amerikába és Dél-Afrikába. Az ülések ággyá alakíthatóak és a Business osztály által nyújtott kényelmi szolgáltatások itt is megtalálhatóak.
A Gazdaságos osztály főleg az országon belüli járatoknál elérhető, valamint az európai ill. a hosszú távú interkontinentális járatok esetében.

Online check-in

Maximum 1 órával az Iberia légitársaság repülőjének indulása előtt meg kell érkezni.

Flotta

Az Iberia légitársaság flottája 76 repülőből áll: Airbus A319-100, A320-200, A321-200, A330-300, A340-300, A340-600.

Madrid-Barajas Repülőtér

A Madrid-Bajaras repülőtér 13 km-re DNY-ra található a spanyol fővárostól. A legnagyobb repülőtér az országban, 4 termináljával az egyik legnagyobb a világon. A repülőtér területén több bár, étterem, kávézó és bolt található valamint 5 autókölcsönző társaság. A repülőtér egész területén van Wifi hozzáférés ami 30 percig ingyenes.

Ételek

Az Iberia légitársaság járatain a Business Class osztályban az ételek, rágcsálnivalók, italok (alkoholos és alkoholmentes) ingyenesen igénybe vehetőek a turista osztályon pedig fizetni kell értük.

Extra szolgáltatások

Az Iberia légitársaság hűségprogramot működtet melynek neve Iberia Plus.  A pontokat ingyenes utazásokra, kedvezményes jegyekre vagy szállodai szobákra esetleg autóbérlésre lehet használni. A repülők fedélzetén az utasok spanyol, angol, francia, olasz, német illetve portugál nyelvű sorozatokat, sport programokat nézhetnek illetve játszhatnak vagy zenét hallgathatnak. Az új generációs repülőkön hosszú távú utakon műholdas Wifi elérhető valamint roaming a GSM rendszereken keresztül.