Menü

KLM

Advertisement

KLM speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a KLM?

A KLM menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb KLM jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott KLM járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a KLM járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott KLM járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) KLM-ról/ről

KLM

A holland utasszállító légitársaság a KLM (Királyi Légitársaság), amely a legrégebbi még ma is létező légitársaság. 1919-ben kezdte meg működését. Az első KLM repülésre 1920 május 17-én került sor Londonból Amszterdamba az Airco de Havilland 16 repülővel. 
A légitársaság 2004 óta az Air France-KLM holding alá tartozik. A holland társaság együttműködik a Delta Airlines amerikai légitársasággal is. A KLM a SkyTeam légiszövetség tagja. A cég a világ szinte összes pontjára szállít. Partnereivel együtt több mint 130 reptéren tevékenykedik, öt kontinens közel 70 országában. A lengyel légikikötők, Krakkó és Varsó, gyakran a holland légitársaság átszálló pontjaiként funkcionálnak az utazás folytatásához. 

Poggyász

A KLM légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a KLM Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

A KLM légitársaság két foglalási osztályt üzemeltet, business és turista.
A hosszú utakon az utasok számára szórakozási lehetőségeket nyújtanak, saját képernyő, zenei programok, vásárlási lehetőségek. A hosszú utakon az utasok meleg ételeket, reggelit, alkoholmentes és alkoholos italokat kapnak. Rövid utakon a KLM légitársaság az utasokank friss ételeket és italokat szolgál fel, valamint szórakozási lehetőségeket nyújt. Amennyiben az úőt 60 percnél tovább tart az utasok egy fedélzeti katalógusból válogathatnak.
A turista osztályon a jegy árában benne foglaltatik 1 db kézipoggyász ami nem nehezebb mint 12 kg. a mérete pedig nem haladhatja meg az 55x25x35 cm-ert és 1 db feladott poggyászt 23 kg-ig.
A business osztályon már az indulás előtt kedveskednek az utasoknak. A repülőtéren gyorsabban tudját a check-int megcsinálni és kényelmes váróteremben várakozhatnak a világ legnagyobb repülőterein. A business osztály utasainak foteljeiben masszázs funkció van, külön tévéjük valamint több helyük van a lábaiknak ezenkívül saját konnektorral rendelkeznek ahová a számítógépet kapcsolhatják Internettel és egy speciális olvasólámpa és személyes telefon is a rendelkezésükre áll. A business osztály utasai ezen felül egy széles menüből is választhatnak. Hosszú utakon speciális menüt szolgálnak fel, vörösborral valamint a szórakoztatási lehetőségek is sokkal változatosabbak. A repülők egy részében az üléseket fekvő helyzetig lehet dönteni.

Online check-in

KLM légitársaság esetében minden esetben lehetséges az online check-in.

Flotta

A holland légitársaság utas szállítására specializált flottája 110 repülőből áll ( Airbus A330-200, A330-300, Boeing 737-700, 737-800, 737-900, 747-400, 747-400M, 777-200ER, 777-300ER) az átlag életkoruk 9 év.

Amsterdam Schiphol Repülőtér

Hollandia legnagyobb Európa negyedik legnagyobb repülőtere. 15 km-re délnyugatra található a holland főváros központjától. A repülőtér a KLM légitársaság hivatalos bázisa. A repülőtér közvetlen közelében található a Mercury Schiphol szálloda ahol az utasok több bár, kávézó, étterem és több ital illetve édességautomata szolgáltatásai közül választhatnak. Ezenkívül a mindenki számára elérhető területen több bolt is található. Az egész repülőtéren van wifi hozzáférési lehetőség valamint az arra kijelölt helyeken lehet a kitelepített asztali számítógépeket használni.

Ételek

A business osztályon utazó utasoknak a hosszú utakon háromfogásos ételt szolgálnak fel. Amennyiben a business osztályon utazik, de Európán belül akkor hideg ételt és meleg ételt kapnak az utasok vagy háromfogásos ételt a repülőút hosszától függetlenül. A turista osztályon utazóknak a hosszú utakon háromfogásos ételt szolgálnak fel. Rövid távokon szendvicset és valami édes vagy sós rágcsálnivalót kapnak a turista osztály utasai. A legtöbb útján a KLM légitársaság ingyenesen szolgál fel alkoholos italokat. Mindkét foglalási osztályban lehetőség van külön menü rendelésére 24-36 órával a repülő indulása előtt. Speciális menü a gyermekételek, vegetáriánus ételek, orvosi tanácsra ehető ételek valamint a vallási normáknak megfelelő ételek.

Extra szolgáltatások

A KLM légitársaság foglalási osztálytól függetlenül minden járatán lehetővé teszi az audió/videó rendszer használatát. A választékban világhírű filmek, tévé programok, zene és nyelvi kurzusok is megtalálhatók. Lehetővé teszi az utasok számára az email és az SMS küldést. Az egyik repülőjük a Boeing 777-300ER Wifi rendszerrel van felszerelve amelyet az utasok használhatnak miután a repülő eléri a megfelelő magasságot.