Menü

Lufthansa

Advertisement

Lufthansa speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Lufthansa?

A Lufthansa menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Lufthansa jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Lufthansa járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Lufthansa járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Lufthansa járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Lufthansa-ról/ről

Lufthansa

A Lufthansa a német nemzeti légitársaság, Európában az első, a világon a negyedik a társaságot igénybe vevő ügyfelek sszámának szempontjából. A Lufthansa csoportba tartozik a Lufthansa Regional, Lufthansa Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss Int. Airlines valamint egyéb cégek, amelyek részleteiben a német óriáshoz tartoznak. A Lufthansa az egyike a Star Alliance légiszövetség létrehozóinak. 
1926-ban Berlinben megalakult a Deutsche Luft Hansa vállalat. Ma a cég székhelye Kölnben van, de a fő funkcióit Frankfurtban látja el. 2001 óta a légitársaság számára München is fontos stratégiai központ. 
A Lufthansa 18 német és 202 nemzetközi úti céllal rendelkezik. A teljes csoport öt kontinens több mint 400 úti célját öleli fel.

Poggyász

A Lufthansa légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Lufthansa Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Az utasok négy foglalási osztály közül választhatnak.
A legolcsóbb a turista osztály ami rövid és közepes távolságokon elérhető. Az utasoknak aránylag sok hely áll rendelkezésére az ergonomikus foteleknek köszönhetően. Ezenkívül a komfortérzetet növelik a mozgatható fejtámlák.
A prémium turista osztályban az interkontinentális járatokon az utasoknak nagyobb poggyász lehetőség jár.
A legtöbb repülőtéren az első osztályon és a business osztályon utazó utasok speciális várótermeket használhatnak ahol sok szolgáltatás közül választhatnak. A Lufthansa első osztályát a Skytrax kitüntette.

Online check-in

A felszállás előtti 23. óráig lehet az online check-int megcsinálni, kiválasztani az ülőhelyet a repülőn valamint kinyomtatni a felszállókártyát vagy elküldeni azt az okostelefonra.
Az online check-in az alábbi útvonalakon lehetséges:
Lufthansa- az egész világon
Austrian- Németország és Ausztria között
Swiss- csak abban az esetben ha az indulás Frankfurtban vagy Münchenben van
LOT-( Hamburg és Stuttgart kivételével) Németország és Lengyelország között
TAP Air Portugal- csak a Düsseldorfból és a London Heathrow repülőtérről induló repülők esetében
Adria Airways és Croatia Airlines Németországba tartó járatain
SAS amennyiben Németországból indul a repülő (ez alól kivételt képez Düsseldorf, Hamburg, Berlin Tegel), valamint Dubajból és Zágrábból.

Flotta

A Lufthansa Csoporthoz tartozó flotta a második legnagyobb a világon körülbelül 300 repülővel. Az interkontinentális útvonalakon Airbus A380-800, A340-600, A340-300, A330-300 és Boeing 747-8, 747-400, BBJ 737-800 IGW repülőkkel szállítanak. A közepes távolságú útvonalakon Airbus A321-100/200, A320-200, A319-100 oraz Boeing 737-500, 737-300 szállítanak. A rövid útvonalakon pedig Embraer ERJ-195 i ERJ-190 oraz Bombardier CRJ900 i CRJ700 repülőkkel.

Frankfurt Repülőtér

A repülőtér másik ismert neve a Ren-Men. A legforgalmasabb német repülőtér és a harmadik legforgalmasabb a Heathrow és a Charles de Gaulle repülőtér után Európában és a kilencedik legforgalmasabb a világon. A repülőtár 12 km-re dél nyugatra található Frankfurt központjától. A német Lufthansa valamint Conor légitársaságok bázis repülőtere.
A repülőtér 1936 óta üzemel. Mára két terminálon 58 millió utast szolgál ki évente. A T1 terminál A,B,C, Z részekre van osztva és a Lufthansa valamint a Star Alliance légitársaságokat szolgálja ki. Ezenkívül egy külön részen ezen a terminálon található a Lufthansa első osztályon utazó utasainak kiszolgáló része is.
A T2 terminál D és E részre van felosztva.

Ételek

A turista osztályon minden útvonalon meleg és hideg italokat szolgálnak fel, és az útvonaltól függően egy kis harapnivalót vagy meleg ételt. A prémium turista osztályon az utasokat egy welcome drinkkel fogadják. A business osztályon utazók az út hosszától függően választhatnak a menüből. Az első osztályú utasok ételeit a legjobb séfek készítik elő.

Extra szolgáltatások

Az interkontinentális járatokon az összes utas a foglalási osztálytól függetlenül ingyen nézheti a Sport 24 csatornát. Az angol nyelvű programok között a német Bundesliga, and angol Premier League, Forma 1, tenisz mérkőzések és golf található. Az egyetlen feltétele hogy a fedélzeten működjön a FLyNet internet (kb. a repülők 90% -ban már megtalálható. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően az utasok a saját berendezéseiken használhatják az Internetet.