Menü

LOT

Advertisement

LOT speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a LOT?

A LOT menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb LOT jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott LOT járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a LOT járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott LOT járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) LOT-ról/ről

LOT

A LOT lengyel légitársaság a világ egyik legrégebbi központi, lengyelországi szolgáltatója, már 1929 óta működik. Az első nemzetközi repülésre 1930 április 1-én került sor Varsó és Bukarest között. 
Ezután nem sokkal elkezdődött a jegyek árusítása Lengyelország fővárosa és Athén, Bejrút valamint Helsinki közötti járatokra. 1931-től a LOT jelképe a daru.

Poggyász

A LOT légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a LOT Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

Az út hosszától függően a LOT légitársaság két foglalási osztályt működtet. A két foglalási osztály szolgáltatásai mint a tervezési szakaszban mint az utazási szakaszban eltérnek.
Lot Economy Simple csomaggal utazó utasok, akik rövidebb úton utaznak  legtöbbször az ár miatt döntenek a csomag mellett. A csomagban található harapnivaló és ital valamint kiválaszthatják a check-in formáját. Ezenkívül az extra ételekért, feladott poggyászért valamint az ülőhely kiválasztásának lehetőségéért fizetni kell.
Lot Economy Class csomag szélesebb választékú a feladott poggyász ára a csomagban található és lehetőség van kedvezmények érvényesítésére amennyiben gyermekkel utazik.
Lot Business Class csomag a legkényelmesebb szolgáltatásokat nyújtja rövid útvonalakon. A jegy árában megtalálhatóak az alacsonyabb osztályokon igénybe vehető kényelmi szolgáltatások valamint a speciális check-in külön biztonsági ellenőrzés, call center, feladott poggyász és online check-in a repülőtéren.
Lot  Economy Class csomag a hosszú utakon az utasoknak takarékos utazást kínál. A jegy árában benne van a pokróc és a párna valamint a szórakozási rendszer használata, ételek és italok call cetnter, feladott poggyász és az online check-in a repülőtéren.
Lot Premium Class utasainak elsőbbségi check-in, felszállás és poggyász jár, az aktuális sajtó és az ülőhely kiválasztásának lehetősége. Extra költségként merül fel a business váróterem használata.
Lot Business Clas a legtöbb kényelmet nyújtja az utasoknak a hosszú utakon. A jegy árában benne van minden szolgáltatás, a speciális business váróterem használata, az uasok egy speciális check-in szolgáltatáson mennek keresztük valamint külön biztonsági ellenőrzésen.

Online check-in

Az online check-in az indulás előtti 24. órától lehetséges az indulás előtti 120. percig. Az online check-in utolsó lépéseként ki tudja nyomtatni felszállókártyáját vagy megrendelheti SMS szolgáltatásban azt a linket amivel meg tudja nyitni az oldalt a virtuális felszállókártyájával.
A telefonon keresztül történő check-in ugyanezen időkorlátok között lehetséges de a felszállókártyát legkésőbb az indulás előtti 30. percig át kell venni a repülőtéren. A hagyományos check-on az útvonal függvényében körülbelül 30 perccel az indulás előtt véget ér.
Ezenkívül önállóan is meg lehet csinálni a check-int (self check-in)  a repülőtéren található automatáknál. Ehhez csak meg kell keresnie az automatikus check-in berendezést a repülőtéren megadni a nevét, a foglalás számát és a gép automatikusan kinyomtatja a felszállókártyáját.

Flotta

A lengyel LOT légitársaság flottája 36 repülőből áll. Az országon belüli illetve rövidtávú útvonalakon Embaraer 170, Embaraer 175, Embaraer 195 valamint Boeing 737-400 repülőket üzemeltet. Hosszú útvonalakon pedig Boeing 787 valamint Deamliner repülőket.

Chopen repülőtér-Varsó

A varsói Chopen repülőtér a LOT légitársaság bázis repülőtere. A repülőtéren található a LOT légitársaság business osztályainak várakózói a Lot Business Lounges "Polonez" valamint a LOT Elite Lounge.
Itt olyan kényelmi szolgáltatásokat lehet igénybe venni mint a zuhanyzó, meleg ebéd és harapnivalók, italok (alkoholos is), újságok, számítógépek, televíziók és ingyenes WIFI.
A várótermekbe való belépést a megfelelő foglalási osztály biztosítja.

Ételek

A LOT légitársaság által felszolgált ételek függnek az utazás hosszától valamint a foglalási osztálytól.
A 6 órát nem meghaladó utakon a Business és Economy Plus osztályok esetében ételeket szolgálnak fel az utasoknak. A többi utas kis harapnivalót kap és használhatják a LOT Gourmet szolgáltatást. Amely szendvicsekre, italokra és édességekre terjed ki.
A hosszabb utakon az étel a jegy árában foglaltatik amennyiben a Business valamint a Premium osztályokban utazik, ha a turista osztályt választotta akkor az indulás előtti 12. óráig még megvásárolhatja ételét a Moje Menu Premium pontban található információ alapján. A hosszú utakon továbbá működik még a Sky Bar szolgáltatás.
A fedélzeten speciális menü közül i lehet választani- gluténmentes, vegetáriánus, csökkentett laktóztatralmú vagy cukorbetegeknek.

Extra szolgáltatások

Amennyiben 12 éven aluli gyermek utazik azt csak abban az esetben engedélyezi a légitársaság ha előtte lefoglalt egy speciális kísérőt aki a LOT alkalmazottja. Ez a személy a gyermek mellett lesz egészen a checkolástól addig amíg át nem adja a gyermeket az arra felhatalmazott személynek a landolás után.
Amennyiben sportfelszerelést vagy hangszert szeretne szállítani és a méretük meghaladja a hagyományos poggyász méretet a "Az én extra poggyászom" szolgáltatást választhatja. Ez a szolgáltatás legkésőbb az indulás előtti 24. óráig rendelhető meg.
Az állatokat vagy az utaskabinban vagy a raktérben szállítják ez a súlytól és a mérettől függ. Állat szállítását legkésőbb az indulás előtti 48. óráig be kell jelenteni.