Menü

Swiss

Advertisement

Swiss speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Swiss?

A Swiss menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Swiss jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Swiss járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Swiss járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Swiss járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Swiss-ról/ről

Swiss

A svájci SWISS légitársaság már 2002 óta jelen van a piacon. A csődbe jutott Swissair eszközeinek egy részét átvéve jött létre a feltőkésített, Crossair regionális légitársaság által. A légitársaság átvételének következő lépése 2005 márciusában kezdődött, a német Lufthansa által. Ugyanazon év júliusában az Európai Bizottság mindkét társaság számára jóváhagyta az egyesülést. Egy évvel később a költségeik mintegy 200 millió euróval csökkentek. A légitársaságok integrálásának ellenére a SWISS megőrizte arculatát, vezetését, svájci központját a Basel repülőtéren, saját személyzetét, illetve az országban betöltött domináns pozícióját. A SWISS légitársaság a Star Alliance and Miles & More tagja.

A SWISS fő centruma a zürichi repülőtéren található, ahonnan a légitársaság, többek között, a varsói repülőtérrel is kapcsolatban áll. A cég kapcsolati hálózata mintegy 40 célállomással rendelkezik világszerte. Több közülük függetlenül üzemel, míg néhány a szövetség keretrendszerébe tartozó légitársaságokkal működik együtt.

Poggyász

Kézipoggyászát felviheti a SWISS légitársaság repülőgépeinek fedélzetére. Ennek méretét és súlyát a légitársaságok határozzák meg, amely a foglalási osztály és az útvonal függvényében változhat. A feladott poggyászoknak szintén meg kell felelniük bizonyos méret- és súlykorlátozásoknak a SWISS-nél. Ebben az esetben is minden a foglalási osztálytól és az útvonaltól függ.

Foglalási osztályok

Az interkontinentális útvonalak során a turistaosztály utasai hozzáférést kapnak a filmekhez, sorozatokhoz és játékokhoz. A business osztály utasai az interkontinentális járatokon egy kozmetikai készletet tartalmazó csomagot kapnak, illetve székeket, melyek 2 méteres ággyá alakíthatók. Ennek az osztálynak az utasai minden útvonalon használhatják a Star Alliance reptéri társalgóit. A poggyász prioritást élvez és a zürichi reptéren a business osztály utasait egy speciális busz várja a repülőgép elhagyását követően. Az első osztály utasai számára egy külön terminál áll rendelkezésre, melynek célja, hogy a repülőtéri várakozás idejét a lehető legrövidebbre csökkentsék. Az interkontinentális járat ülései egy speciális fejtámlával vannak felszerelve, így biztosítva az utasok számára a privát szférát, amennyire az csak lehetséges.

Online utasfelvétel

A SWISS légitársasággal utazva Önnek lehetősége van 23 órával a tervezett indulást megelőzően elvégezni az online utasfelvételt a mobil alkalmazás segítségével. Az elektronikus beszállókártyát kinyomtathatja, illetve letöltheti a telefonra.

Flotta

A svájci légitársaság flottája 65 Airbus A319-100, A320-200, A321-100, A321-200, A330-300, A340-300 típusú repülőgépből áll. Átlagos életkoruk hozzávetőlegesen 10 év.

Zurich – Kloten repülőtér

A nemzetközi Zurich – Kloten repülőtér kb. 10 km-re Zürich központjától található. A repülőtér területén kávézók, éttermek, bárok, üzletek – beleértve a vámmentes boltokat – és autókölcsönzők találhatóak. A reptér vezeték nélküli internet hozzáférést biztosít. 

Frissítők

A legitársaság minden európai járatán étel- és italfogyasztási lehetőséget kínál, a napszaktól függően. A rövidebb járatokon a SWISS hideg ételeket, míg a hosszabb utazások során meleg ételeket szolgál fel. A fedélzeten elérhető szendvicseket svájci pékségben készítik. A legtöbb járaton az utasok számára svájci csokoládéval kedveskednek. Az interkontinentális járatokon, az utazási osztálytól függetlenül, minden utas számára egyszeri meleg étkezés biztosított.

További szolgáltatások

Az 5 és 11 éves kor közötti gyerekek egyedül is utazhatnak. A gyermekről a reptérre érkezés pillanatától kezdve a személyzet gondoskodik egészen addig, míg a célállomási reptéren az arra kijelölt felnőtt személynek átadják. Útvonaltól függően a szolgáltatás díja 40 és 80 EUR között mozog.