Menü

Czech Airlines

Advertisement

Czech Airlines speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Czech Airlines?

A Czech Airlines menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Czech Airlines jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Czech Airlines járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Czech Airlines járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Czech Airlines járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Czech Airlines-ról/ről

Czech Airlines

A Czech Airlines Csehország nemzeti légitársasága. Az egyik legrégebbi légitársaság. 1923 október 6-a óta létezik, a csehszlovák kormány hozta létre. A hónap vége előtt az első repülést is végrehajtották Prágából Pozsonyba. Az első nemzetközi útvonalat Prágából Zágrábba tette meg 1930-ban, az első Atlanti-óceánon átívelő repülés pedig Hawaiira történt 1962-ben. Ma a légitársaság 44 ország több mint összesen 100 desztinációjába indít járatokat. A legtöbb európai városba is repülnek, de Észak-Amerika jelentősebb nagyvárosai is úti céljaik listáját bővítik. A Czech Airlines gépei a Közel-Keletre és Afrikába is repülnek. Magyarországon, Budapesten is vannak járatai.

Poggyász

A Czech Airlines légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Czech Airlines Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Foglalási osztályok

A Czech Airlines járatain business és turista osztályban utazhat.
A business osztály a repülőgépek elején található  és el van választva a repülőgép többi részétől. Ennek köszönhetően az ezen osztályon utazó utasok nagyobb kényelmet élvezhetnek. Az ülések közötti távolság a repülőgép típusától és az útvonaltól függ. Az utasoknak a jegy árában garantált az elsőbbség az check-in alatt, lehetőségük van a foglalásuk megváltoztatására, hely foglalására a repülőn, a repülőn VIP várókat használhatnak. Amennyiben ebben az osztályban utazik tisztasági csomagot kap a légitársaságtól. 2 kézipoggyász is benne van az árban 9 kg-ig valamint egy feladott poggyász 23 kg-ig.

Online check-in

Amennyiben a Czech Airlines járataival utazik úgy 30-1 órával az indulás előtt használhatja az online check-in alkalmazást. A Czech airlines lehetővé teszi, hogy a check-in a mobiltelefonján keresztül történjen.

Prága Repülőtér

A prágai nemzetközi repülőtér a Czech Airlines bázis repülőtere. 10 km-re ÉNY-ra található a fővárostól. A repülőtéren 2 terminál található és a legnagyobb az országban. A területén belül 4 szálloda található. Mindkét terminálban éttermek, bárok, kávéházak és boltok találhatóak. A tranzit zónában még Tax free boltok is találhatóak. A repülőtéren találhatóak még autóbérlők és az egész repülőtéren van wifi.

Ételek

A Czech Airlines légitársaság minden útján harapnivalót kínál amelynek mennyisége függ a repülőút hosszától valamint a repülő típusától. Rövid utakon hideg ételt szolgálnak fel, hosszú utakon pedig az utas által kiválasztott foglalási osztály függvényében 1 vagy többfogásos meleg ételt szolgálnak fel. A gyerekeknek a légitársaság speciális menüt ajánl-baby meal a csecsemőknek és child mel, a gyerekeknek. A gyermekmenüt kérjük már a foglalás során rendelje meg.

Extra szolgáltatások

A Czech Airlines gépein bár és sky shop működik amiben kozmetikai cikkek, márkás parfümök, ékszerek és órák vásárolhatóak. Ezenkívül a légitársaság ingyenes újságokat és magazinokat biztosít utasai számára. Egyes utakon pedig audio/video rendszer érhető el. Ezenkívül az út során végig egy térképek figyelhető a repülőgép mozgása.