Menü

Smart Wings

Advertisement

Smart Wings speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Smart Wings?

A Smart Wings menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Smart Wings jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Smart Wings járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Smart Wings járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Smart Wings járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Smart Wings-ról/ről

Smart Wings

A Smart Wings a cseh Travel Service légitársaság márkaneve. A Travel Service-t 1998-ban alapították, ez a legnagyobb csehországi légitársaság. A Travel Service 2004-ben hozta létre a Smart Wings márkanevet, amely alatt menetrendszerinti járatokat üzemeltet szerte Európába, valamint Afrikába, illetve Ázsiába. Utóbbiak alatt észak-afrikai, valamint közel-keleti úti célokat kell érteni. A Smart Wings Európa egyik legolcsóbb diszkont légitársaságaként hirdeti magát. Egész évben üzemelő fapados járatai mellett szezonális charterjáratokat is biztosít az utazóközönség számára.

A légitársaság bázisa Prágában található a Václav Havel Repülőtéren. A Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországon is jelentős érdekeltséggel bíró Travel Service 2017 októberében bejelentette, hogy a tervei szerint az összes járata a Smart Wings név alatt repül majd.

Poggyászok

A Smart Wings repülőjáratain minden utas ingyen magával vihet a megadott kereteken belül kézi poggyászt és feladott poggyászt.

A kézi poggyászra meghatározott súly- és méretbeli határok vonatkoznak. A kézi poggyászon kívül minden utas a fedélzetre vihet még egy kisebb táskát, például női retikült vagy laptoptáskát, amelynek szintén van egy maghatározott maximális mérete, illetve súlyhatára.

A feladott poggyászok esetében a tételek száma nem számít, de az egyes utasok által feladott poggyászok összsúlya nem haladhatja meg a megadott maximális súlyt. A feladott poggyászok méretbeli kiterjedésére szintén oda kell figyelni. Ha az utas túllépi a megengedett súlyhatárt vagy a méretbeli határt, akkor pótdíjat kell fizetnie.

A Smart Wingsnél sem lehet az utazást, illetve az utastársakat veszélyeztető tárgyakat a fedélzetre vinni. A társaság honlapján tételesen fel vannak sorolva azok a tárgyak, amelyek nem szállíthatók a poggyászokban. A folyadékokra speciális szabályok vonatkoznak.

Repülési osztályok

A Smart Wings járatain alapvetően kétféle osztályon utazhat, az Economy osztályon és a Business osztályon. Az Economy osztályon belül választhat Semi Flexible vagy Flexible jegyet. Utóbbival van lehetőség a jegyár visszatérítésére, valamint az utazás bizonyos részleteinek ingyenes módosítására.

Economy osztályon bizonyos útidőn felüli járatokon ingyen ételt szolgálnak fel, a többi járaton fizetni kell az élelmiszerekért. Az Economy osztályon prémium ülést is foglalhatunk plusz díjért.

Bizonyos járatokon Business osztályon is utazhatunk. Ez esetben egyszeri étkezés is benne van az árban, és a feladott poggyász súlya nagyobb lehet, mint az Economy osztályú jeggyel.

Online utasfelvétel

A Smart Wings járatainak többségénél van lehetőség az online utasfelvételre (online check-in). Hogy pontosan mely városokból induló járatoknál élhet ezzel a lehetőséggel, ellenőrizheti a légitársaság honlapján.

Az online utasfelvétel leghamarabb 30 órával a gép indulása előtt végezhető el, és 60 perccel azt megelőzően zárul.

A sikeres online utasfelvétel után az utas kap egy megerősítő e-mailt a beszállókártyával együtt. A beszállókártyát mobiltelefonon is be lehet mutatni a legtöbb repülőtéren, de van, ahol csak kinyomtatva fogadják el.

Az online utasfelvétel nem áll rendelkezésre elektronikus jeggyel nem rendelkezők számára, valamint olyan utasoknak, akik különleges segítségre szorulnak a repülőtéren.

Ha nincs mód online utasfelvételre, az utasfelvételt a repülőtéren kell elvégezni az indulás előtt leghamarabb 2 órával, és legkésőbb 40, illetve egyes repülőtereken 60 perccel az indulás előtt.

Flotta

A Travel Service kötelékébe 2018 januárjában 35 repülőgép tartozott, ám a társaság 2021-ig majdnem ugyanennyi új gépet állít szolgálatba a tervek szerint. A flotta nagy részét Boeing gépek teszik ki, azok közül is a Boeing 737-800-asok. Ezen kívül Boeing 737-700-es, Boeing 737-MAX-8-as, Boeing 737-900ER gépek alkotják a Smart Wings flottáját, valamint a jóval kisebb Cessna 680-as. A Smart Wings a legjobb, legmodernebb technológiával felszerelt gépekkel szállítja az utasait, a biztonságra, az üzemanyag-fogyasztásra és a zajszintre is maximálisan odafigyelve.

A prágai repülőtér

A Smart Wings bázisa a prágai Václav Havel Repülőtéren található. A korábban Ruzyne néven működő repülőtér 12 km-re nyugatra fekszik Prága központjától. Közúton busszal, autóval, taxival megközelíthető, a vasúti összeköttetés kiépítése 2023 körül kezdődik majd a tervek szerint.

A repülőtéren nagyon sok szolgáltatás megtalálható. Számos étterem, kávézó, bár és bolt várja a vendégeit, de gyógyszertár, zuhanyzó és játszószoba is működik. Természetesen több autókölcsönző és pénzváltó üzemeltet irodát a légikikötő termináljaiban.

Az utasok kényelméről külön díjért igénybe vehető várószobák is gondoskodnak, a repülőtér közelében pedig több hotel is található.

Az 1-es és 2-es terminál egész területén ingyenesen használható wi-fi segítségével lehet a világhálóra csatlakozni a nap 24 órájában.

Ételek a fedélzeten

A Smart Wings néhány hosszabb menetidejű járatán ingyenes frissítőt szolgálnak fel, ám a légitársaság legtöbb járatán fizetni kell az ételért, italért. Szendvicset, snacket, édességet, egyéb élelmiszert, valamint üdítőket és alkoholos italokat a fedélzeten működő úgynevezett SmartBistróban lehet megvenni. A kedvenc ételünket bizonyos járatokra előre is megrendelhetjük a repülőjegy megvételekor, illetve a felhasználói fiókunk segítségével, legkésőbb 48 órával a járat indulása előtt.

Speciális diétás ételt csak a hosszabb menetidejű, ingyenes frissítőt biztosító járatokon lehet vásárolni előzetes megrendeléssel.

További szolgáltatások

A Smart Wings járatain felár ellenében kiegészítő szolgáltatások is igénybe vehetők. Ilyen módon szállítható túlsúlyos, illetve nagyméretű poggyász, sporteszköz, fegyver vagy éppen élő állat. A fedélzeti Sky Shopban parfümöt, piperecikket, játékot, órát és egyéb kiegészítőket lehet vásárolni az ételek és italok mellett. A Smart Wingsnél online foglalás során kedvezményes utazási biztosítás köthető.

A Travel Service egyes járatain vezeték nélküli szórakoztató rendszer áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően az utasok a fedélzeten filmeket nézhetnek, zenét hallgathatnak, újságot olvashatnak, játszhatnak, a gyerekek számára pedig külön programok elérhetők.