Menü

Wizz Air

Wizz Air speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Mutassa meg a szűrőket

Wizz Air

A Wizz Air magyar fapados légitársaság, amely Közép-Kelet-Európában, Nyugat-Európában, Grúziában, Izraelben és Törökországban tevékenykedik. Első járatuk 2004 május 19-én volt Katowicéből. Az egyik első megnyitó repülésen a Wizz Air alapítója és elnöke is részt vett, Váradi József.
Ahogyan a legtöbb fapados járat, a Wizz Air is a kisebb reptereket veszi igénybe, így szolgáltatásuk olcsóbb, a szolgáltatásnyújtás gyorsabban megy végbe. A repülőgépekben csak egy osztály van, itt elválasztás nélküli bőrülések helyezkednek el. Gasztronómiai szolgáltatásokat csak az utas kérésére nyújtanak további díj felszámolása fejében.
Jelenleg a Wizz Air gépek 320 járatot szolgálnak ki. A társaság kb. 2000 embert foglalkoztat.

Poggyász

A Wizz Air légitársaság fedélzetére kézipoggyász felvihető. A megengedett méretet és súlyt a légitársaság határozza meg. Ezen méretek az útfonaltól és a foglalási osztálytól függhetnek. A feladott poggyásznak a Wizz Air Légitársaság esetében meghatározott méretűnek és súlyúnak kell lennie. Ezen esetben is a méretek a foglalási osztálytól és az útvonaltól függnek.

Online check-in

Amennyiben az Esky.pl oldalon keresztül foglal a Wizz Air járataira egy linket fog kapni amely segítségével eljuthat az online check-in szolgáltatásig. Az online check-in a terezett indulás előtti 30. naptól lehetséges és az indulás előtti 6. óráig tehető meg.
Az eSKY.pl minőségi szolgáltatást nyújt, segítséget amennyiben szükség van rá. Amennyiben szükséges Telefonos Ügyfélszolgáltatunk segítségét is kérheti.
Amennyiben kitöltötte adatait az online check-in utolsó lépése a felszállókártya kinyomtatása. 
A repülőre való felszállás előtt kérjük mutassa be kinyomtatott felszállókártyáját valamint személyi igazolványát esetleg útlevelét.
Amennyiben saját maga szeretne a reptéren becheckolni annak külön díja van.

Flotta

A Wizz Air légitársaságnak 54 Airbus A320-as típusú repülőgép tartozik a flottájába. Mindegyik Aero Engine V-2500 motorral felszerelt 180 fő szállítására alkalmas és nincs foglalási osztályokra való besorolás. A gépek átlagéletkora 3,5 év. Mindegyik repülőgép a jellegzetes rózsaszín, lila és fehér színekre van festve.

Budapest Liszt Ferenc repülőtér

A Wizz Air légitársaság bázis repülőtere a budapesti Liszt Ferenc repülőtér, amely a legnagyobb Magyarországon. 16 km-re található dél-keletre az ország fővárosától. A második legnagyobb repülőtér közép-Európában. 1950 óta működik. Évente kb. 8 millió utast szolgál ki 40 a repülőtéren működő légitársaság.
A reptér területén található Wizz Air váróterem amelyet azok vehetnek igénybe akik megvásárolják ezt a szolgáltatást. A vendégei ingyenes étel és ital fogyasztásra jogosultak, valamint használhatják az Internetet, újságot olvashatnak, tévézhetnek és külön fürdőszoba áll a rendelkezésükre.

Ételek

A felszállás után az utasok a Wizz Cafe szolgáltatás keretében harapnivalót illetve meleg vagy hideg italokat vásárolhatnak.