Menü

Wizz Air

Advertisement

Wizz Air speciális repülőjegy ajánlatok az eSky

Egy felnőtt személy két irányban történő utazásának ára

Advertisement

✔️ Hol repül a Wizz Air?

A Wizz Air menetrendje számos népszerű városból származó útvonalakat tartalmaz. Az elérhető járatok ellenőrzéséhez használja az eSky keresőt.

✔️ Mikor vásárolhatom meg a legolcsóbb Wizz Air jegyeket?

A legjobb, ha a minél korábban megveszi a repülőjegyeket a kiválasztott Wizz Air járatra.

✔️ Milyen légitársaságok repülnek hasonló útvonalakon?

A városokba, amelyekbe a Wizz Air járatot indít, más légitársaságok is indítanak járatokat, a kívánt járatokat megtalálja az eSky oldalán.

✔️ Lefoglalhatom-e a szállodát a repülőjeggyel együtt a megadott Wizz Air járatra?

Az eSky segítségével lefoglalhatod a Repülő + Hotel csomag részeként a szállást is. Ennek köszönhetően az utazás nem csak kényelmesebb lesz, hanem a csomagkedvezményeknek köszönhetően pénzt takarít meg.

Tudjon meg többet a(z) Wizz Air-ról/ről

Wizz Air

A Wizz Air egy magyar diszkont légitársaság, járatai Kelet-, Közép-, és Nyugat-Európa nagyvárosai között közlekednek. A Wizz Air utasai emellett Grúziába, Azerbajdzsánba, Izraelbe, az Egyesült Arab Emirátusokba, Kazahsztánba és Marokkóba is utazhatnak a légitársasággal.

Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér

A Wizz Air légitársaság bázisa a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér. Magyarország legnagyobb, míg Közép-Európa második legnagyobb reptere, amely 16 km távolságra helyezkedik el Budapestől.

Flotta

A Wizz Air flottáját az Aero Engine V-2500 motorral felszerelt Airbus A320 repülőgépcsalád alkotja. Az utasszállító egyosztályú utastérrel rendelkezik, amely (típustól függően) akár 200 utas befogadására is alkalmas. A légitársaság repüllőgépeinek mindegyike a jól ismert rózsaszín, fehér és lila színeket viseli magán.

Étkezés

A Wizz Air járatain a felszállást követően lehetőséget biztosít az utasok számára, hogy ízletes ételeket, harapnivalókat, valamint hideg és meleg italokat vásároljanak.

Kézipoggyász

A Wizz Air a megfelelő feltételek teljesülése mellett, minden utasa számára engedélyezi, hogy egy kézipoggyászt a gép fedélzetére vigyen. Az alapdíj csak egyetlen kézipoggyászt tartalmaz, amely nem lehet nagyobb, mint 55 x 40 x 23 cm és nehezebb, mint 10 kg. Ezek a feltételek bármilyen típusú táskára, egyaránt vonatkoznak – tárcák, laptop tartók, kisméretű hátizsákok, kabintáskák és bőröndök. Kizárólag egyetlen tétel lehet; kérjük, vegye figyelembe, hogy még a hölgyek kistáskája is kézipoggyásznak számít.

Azok az utasok akik WIZZ Priority-t vásároltak jogosultak egy további, kisméretű személyes tárgyat (pl. női kistáska) felvinni a kézipoggyászuk mellett. Ennek azonban kisebbnek kell lennie, mint 40 x 30 x 18 cm és azt az ülés alá kell helyezniük.

A magyarországi Wizzair légitársaság szigorúan szabályozza a poggyászok méretét és súlyát. Ennek okán kijelenthetjük, hogy mindenképp célszerű az utazást megelőzően leellenőrizni, hogy hány darab poggyászt vihetünk magunkkal. Mindemellett érdemes megismerni a célország vámhatósága által meghatározott szabályokat is. Amennyiben kétségei vannak, a legjobb megoldás leellenőrizni az úgynevezett „Fehér Listát”, amely mindazokat a tételeket tartalmazza, melyeket a Polgári Légiközlekedési Hivatal weboldalán ismertet, illetve annak jóváhagyásával lehet szállítani.

A Wizzair légitársaság szabályai szerint minden utas, egyetlen kézipoggyászt (melyet a jegyár tartalmaz) jogosult a fedélzetre vinni, melynek maximális mérete 40x30x20 cm és maximum 10 kg súlyú lehet. Abban az esetben, ha az utas Wizz Elsőbbségi Felszállás szolgáltatást vásárol, jogosult továbbá a fedélzetre vinni egy extra bőröndöt, melynek maximális mérete 55x40x23 cm lehet.

Hány darab feladott poggyász szállítható a Wizzair járatain? A korlát 6 darab, melyek közül 3 legfeljebb 32 kg tömegű és 149x119x171 cm méretű lehet, illetve 2 érheti el maximálisan a 20 kg-ot, míg 1 lehet legfeljebb 10 kg-os. Feladott poggyász vásárlása a Wizzair-nél a jegyvásárlás folyamata során lehetséges, illetve közvetlenül az online utasfelvételt követően.

Feladott poggyász

A Wizz Air szigorú poggyász-szabályzattal rendelkezik. A jegyár a feladott poggyászt nem tartalmazza. Azt a foglalási folyamat során lehet megvásárolni. Minden utasnak lehetősége van maximum 6 poggyász feladására. A biztonsági előírások miatt egyik poggyász súlya sem haladhatja meg a 32 kg-ot, maximális mérete pedig 149 x 119 x 171 cm lehet.

A feladott poggyász díja az útvonal és a járat időpontja alapján kerül kiszámításra. Főszezonban az árak mindig magasabbbak. Az utasok két típusú poggyász feladása közül választhatnak – az egyik 20kg-ot (alacsonyabb díj), a másik 32kg-ot (magasabb díj) szab meg korlátként. Személyenként 6 darab a maximális mennyiség, ennél több senkinek sem engedélyezett.

Online utasfelvétel

Az ingyenes online utasfelvétel a legjobb választás ha Wizz Air járattal utazik.

2017. augusztus 15-én a Wizz Air módosította szabályzatát. Ezt követően az online utasfelvétel azok számára vált elérhetővé az utazás megkezdése előtt 30 nappal, akik a foglalási folyamat során ülőhelyet vásároltak. A többi utas számára 48 órával az indulás tervezett időpontja előtt kezdődik meg az online utasfelvétel. Visszautazás esetén, azok számára, akik nem vásároltak ülőhelyet, 15 nappal az indulást megelőzően kezdődik az online utasfelvétel.

Az online utasfelvételt minden utas esetében el kell végezni. Gyakran megesik, hogy azon utasok számára, akik kinyomtatott beszállókártya nélkül érkeznek, díjat számolnak fel a repülőtéren.

Az utasfelvétel akkor tekinthető lezártnak, amikor Ön az email címére megkapta beszállókártyáját. Nyomtassa ki (fekete-fehér is megfelelő) és vigye magával a repülőtérre.

Amennyiben poggyászt kíván feladni, úgy legkésőbb 40 perccel az indulás előtt jelenjen meg.

Hová repülnek a Wizz Air járatai?

Az olcsó légitársaságok járatai az utazók által leggyakrabban használt közlekedési módok közé tartoznak. Hová repülnek a Wizz Air járatai? A Wizz Air kapcsolatainak légi térképe folyamatosan növekszik – jelenleg több száz útvonalat foglal magában Európában és a Közel-Keleten. A légitársaság járatokat indít többek között Spanyolországba, Nagy-Britanniába, Franciaországba, Norvégiába és Izraelbe. 

Mi lehet a Wizz Air-nél a kézipoggyászomban?

A biztonsági előírásoknak megfelelően, nem lehet akármit felvinni a fedélzetre a kézipoggyászban. Mi lehet a Wizz Air-nél a kézipoggyászomban? Elsőként is azok a tárgyak, melyek nem jelentenek veszélyt másokra, illetve nincsen éles szélük. Gyógyszerek, személyes tárgyak, laptop, ruhák, stb. Folyékony kozmetikai cikkek 100 ml-es zacskókban szállíthatók a kézipoggyászban. Ezeket a csomagokat egy átlátszó, 20 x 20 cm-es, 1 liter űrméretű táskába kell elhelyezni. Hogyan szállítsuk azokat a kozmetikumokat, amelyek nem folyékony állagúak, mint például a púder, szemhéjfesték vagy rúzs? Ezeket egyszerűen helyezze egy közönséges piperetáskába. Mielőtt összecsomagolna, tájékozódjon a meglátogatni kívánt országban érvényes vámszabályozásról.

Mi lehet a Wizz Air-nél feladott poggyászomban?

Mi lehet a Wizz Air-nél feladott poggyászomban és mely tárgyak azok, melyek nem szállíthatók? A feladott poggyász az alapszolgáltatás fizetős tétele, melynél az engedélyezett tárgyak korlátozása jóval alacsonyabb, mint a kézipoggyászok esetében. Hogyan csomagoljuk be a feladott poggyászt? A bőrönd nagyméretű sporteszközöket, szerszámokat vagy fegyvert is tartalmazhat. Oxigén tartályok vagy hordozható orvosi eszközök is engedélyezettek. Kérjük, ügyeljen arra, hogy ne szállítson értékes vagy törékeny tárgyakat (a légitársaság nem vállal felelősséget az esetlegesen felmerülő sérülésekért), okmányokat, illetve készpénzt. A robbanás-, illetve tűzveszélyes anyagok, mérgező vegyszerek, aeroszol festékek és a 70%-nál magasabb alkoholtartalmú italok szintén nem engedélyezettek.

Szállíthatok élelmiszert a Wizz Air-nél?

Sokan felteszik a kérdést – Szállíthatok élelmiszert a Wizz Air-nél? – A jelenlegi rendelkezések szerint a kézipoggyászban és a feladott poggyászban egyaránt szállíthatók élelmiszerek, azonban fontos megemlíteni néhány szabályt. Elsőként is, a termékeknek az eredeti csomagolásukban kell lenniük. Az italok és folyékony élelmiszerek a kézipoggyászok határértékeinek hatálya alá esnek – 100 ml-es tárolóban, 1 literes műanyag zacskóban kell szállítani őket. Engedélyezett továbbá élelmiszerek szállítása a kézipoggyászban, többek között sütemények, szendvicsek, szeletek vagy bébiétel (külön ellenőrzés hatálya alá tartozik, annyi ételt vihet magával, amennyire gyermekének az utazás alatt csak szüksége lehet). Ugyanakkor figyelmet kell fordítania a meglátogatni kívánt ország vámszabályozásából eredő korlátozásokra.

Hogyan osztja ki a Wizz Air az ülőhelyeket?

Hogyan osztja ki a Wizz Air az ülőhelyeket? Minden személy számára adott a lehetőség, hogy egy díj ellenében megválassza ülőhelyét a foglalási folyamat során, azonban azok az ügyfelek, akik Wizz Go vagy Wizz Plus szolgáltatást vásároltak ezt a szolgáltatást ingyenesen vehetik igénybe. Amennyiben nem vásárolunk meg egy adott ülőhelyet, a Wizz Air véletlenszerűen elosztja az üléseket a repülőgépen az indulás előtt 48 órával. Amennyiben szóba kerül az elsőbbségi felszállás lehetősége a repülőgépre a Wizz Air-nél, a légitársaság egy fizetős szolgáltatást, a Wizz Priority-t kínálja. A Wizz Priority szolgáltatás tartalmazza az elsőbbségi felszállást a repülőgépre, garanciát, hogy kézipoggyászunkat felvihetjük a fedélzetre, miként egy további, maximum 40 x 30 x 18 cm méretű poggyászt, melyet az ülés alá kell helyezni. A Wizz Priority megvásárlása nem egyenértékű a biztonsági ellenőrzésnél, valamint az utasfelvételnél történő prioritással.

Mikor vannak akciók a Wizz Air-nél?

A diszkont légitársaságok biztosítják az alacsony áron történő utazást, ugyanakkor érdemes tudni mikor vannak akciók a Wizz Air-nél, hiszen ezek által további kedvezményekhez juthatunk a jegyvásárlás során. A Wizz Air folyamatosan teszi közzé akcióit weboldalán, ezért érdemes azt rendszeresen meglátogatni. Amennyiben szeretnénk további kedvezményekhez hozzájutni, illetve elsőként értesülni az akciós ajánlatokról, a legjobb döntés feliratkozni a Wizz hírlevélre és/vagy Wizz Discount Club tagságot vásárolni. A WDC tagjai további kedvezményeket kapnak a jegyvásárlás, valamint az online poggyászvásárlás során, emellett elsőbbséget élveznek a várható akciókkal kapcsolatos információáramlásban (ez lényeges, hiszen a promóciós kampányok némelyike csak számukra elérhető).