Menü

Amszterdam - Olcsó Repülőjegy

Mutassa meg a szűrőket

Amszterdam

Repülőjegy - Amszterdam

A Budapest és Amszterdam közötti olcsó repülőjegyeknek köszönhetően ma már egy hétvégére is megéri kiruccanni Európa egyik leghangulatosabb városába. Pattanjon fel egy amszterdami repülőjáratra, és fedezze fel a csatornákkal átszőtt holland várost, ahol rengeteg látnivaló várja!

Melyik repülőtérről indulnak járatok Magyarországról Amszterdamba? Közvetlen járattal Magyarországról csak Budapestről, a Liszt Ferenc Repülőtérről (BUD) repülhet Amszterdamba. A menetidő valamivel több mint két óra. Debrecenből csak átszállással juthat el a legnagyobb holland városba.

Ezekkel a légitársaságokkal repülhet Amszterdamba

Budapestről két társaság kínál közvetlen repülőjegyet Amszterdamba: az easyJet, amely egy angliai székhelyű fapados (diszkont) légitársaság, valamint a százéves múltra visszatekintő KLM, a holland királyi légitársaság. Az easyJet hetente három-négy napon működtet járatot ezen az útvonalon, míg a KLM-nek naponta két-három-négy gépe repül (évszaktól függően) Amszterdamba a magyar fővárosból.

A Magyarországot kiszolgáló főbb fapados légitársaságokkal (Wizz Air, Ryanair) csak átszállással lehet Amszterdamba jutni. A Wizz Air Budapestről és Debrecenből is indít járatokat a szintén Hollandiában található Eindhovenbe, ám ez a város több mint 100 kilométerre van Amszterdamtól.

A világ egyik legforgalmasabb repülőtere az amszterdami

A Schiphol repülőtér (AMS) Amszterdamtól 9 km-re délnyugatra található, és 2017-ben Európa harmadik legforgalmasabb repülőtere volt, a világon pedig a 11. helyet foglalta el a rangsorban. A jelenlegi területén egykor egy tó terült el, a légikikötő 1916-ban katonai bázisként nyílt meg. Ma az egyik legfontosabb csatlakozási pont Európában, sok gép indul innen tovább Észak-Amerikába és Ázsiába.

Kiemelt szerepével összhangban a Schiphol remek összeköttetéssel rendelkezik, ami azért is szerencsés, mert a KLM és az olcsó amszterdami repülőjegyet áruló easyJet járatai is itt szállnak le. A Nederlandse Spoorwegen, a holland állami vasút a nap 24 órájában közlekedtet szerelvényeket a repülőtér és négy nagy holland város, Amszterdam, Rotterdam, Utrecht és Hága között. Amszterdamba vonattal nagyjából negyedóra az út. A vasútállomás pontosan a terminál alatt található. Busszal szintén éjjel-nappal el lehet jutni a repülőtérről Amszterdamba mintegy 30 perc alatt. A buszállomás a terminál épülete előtt található.

Ha autóval szeretne a városba jutni, az A4-es, az A5-ös és az A9-es autópályán is megteheti ezt. A repülőtéren természetesen autókölcsönzésre és taxi rendelésére is van lehetőség, és persze minden fontosabb kényelmi szolgáltatás megtalálható.

Milyen drágák a repülőjegyek Amszterdamba?

A Magyarországról Amszterdamba szóló legolcsóbb repülőjegyek körülbelül 13 ezer forintba kerülnek, mégpedig az easyJetnél. Ahhoz azonban, hogy ilyen áron jusson hozzá a jegyhez, nem ritkán legalább fél évvel az utazás előtt le kell foglalnia. Mindössze néhány héttel vagy hónappal az utazás előtt jellemzően 30-40 ezer forint körül mozognak még az akciós amszterdami repülőjegyek árai is. A KLM egy jóval patinásabb, hagyományos légitársaság, a jegyei árában némi étel és ital is benne foglaltatik. Ennek megfelelően az árai is magasabbak, és ez vonatkozik az amszterdami repülőjegy-ajánlatokra is. Általánosságban elmondható, hogy a KLM nagyjából kétszer drágábban árul Amszterdamba repülőjegyet, mint az easyJet. Ez azt jelenti, hogy a holland légitársaság 30 ezer forintért adja legolcsóbb jegyeit budapesti indulással, míg a drágább időszakokban, illetve napokon 60 ezer forintnál többe is kerülhet az utazás náluk.

Akadnak olyan napok is, amikor egy (általában londoni) átszállással utazva kevesebbet kell fizetni, hogy eljussunk Amszterdamba, de ezekben az esetekben több mint ötórás útra kell felkészülni.

Mikor a legolcsóbbak az amszterdami repülőjegyek?

Hollandia legnagyobb városa egész évben rengeteg turistát vonz, ám vannak időszakok, amikor az átlagosnál többet, és ilyenkor az odautazás is értelemszerűen többe kerül. Az esős, felhős, szürke, hideg tél és ősz sokakat elijeszt, így az amszterdami repülőjegy-kínálat összességében ekkor a legolcsóbb. Ha mégis az igazi turistaszezonban, azaz tavasszal vagy nyáron látogatna a városba, már nem feltétlenül lesz olyan olcsó az amszterdami repülőút. Április végén és május elején, a Királynő napja és a Felszabadulás ünnepe tájékán van a legnagyobb felbolydulás Hollandiában, ráadásul az ország egyik jelképének számító tulipánok is ekkor érnek virágzásuk csúcsára. Ezért aztán ha nem pont ezen események miatt utazna Hollandiába, akkor érdemes a kirándulását máskorra időzítenie, mivel ezekben a napokban a legmagasabbak az amszterdami repülőjáratok árai.

A nyári hónapok közül az augusztus viszi a prímet a látogatottság szempontjából, így az utolsó nyári hónapban sem könnyű kedvező árú amszterdami repülőjegyet találni, főleg, ha az ember nem sokkal az út előtt foglalja le a jegyét.

Mint már említettük, a KLM-nek köszönhetően naponta akár három-négy Amszterdamba tartó repülőjárat közül is választhat, ám hogy ezek közül melyek a legolcsóbbak, azt nem lehet kategorikusan kijelenteni. Egyes napokon a legelső, kora reggeli járat a legolcsóbb, máskor viszont a délelőtti vagy éppen a délutáni.

Egyre több holland turista jön Budapestre hétvégi városlátogatásra, és ők ugyebár általában vasárnap mennek vissza, ami meglátszik az Amszterdamba szóló repülőjegyek árán is: a hét utolsó napján általában többe kerül egy út Budapest és Amszterdam között.

Hol és hogyan keressen akciós amszterdami repülőjáratokat?

Mivel Magyarország és Amszterdam között nem sok légitársaság üzemeltet közvetlen járatokat, az is egy megoldás lehet, hogy ezeknek a cégeknek a honlapját böngészi. Ha azonban biztos a legolcsóbb megoldást akarja megtalálni, akkor érdemesebb a repülőjegy-kereső motorok előnyét kihasználni. Ezek gyakorlatilag az összes létező amszterdami repjegyajánlatot összegyűjtik, és azt különböző szempontok alapján sorrendbe állítva jelenítik meg az utasnak. Az eSky repülőjegy-keresője több mint 850 légitársaság menetrendjét veti össze, és ha például csatlakozással olcsóbban el tud repülni Amszterdamba, mint egy közvetlen járattal, akkor ön erről is értesülni fog. Az eSky mobilalkalmazását letöltve a villamoson vagy éppen az otthoni kanapéján is kényelmesen és gyorsan keresgélhet az ideális ajánlatok között, csak adja meg, mikor, honnan, hova és hányadmagával akar utazni. A feltételeknek megfelelő találatok pillanatok alatt megjelennek telefonja kijelzőjén, és már foglalhatja is a potom összegért kínált amszterdami repülőjegyét.

Ha nem ragaszkodik konkrét időpontokhoz az utazás dátumát illetően, akkor érdemes rendszeresen szemlézni az úti blogokat, illetve utazással foglalkozó internetes fórumokat, ahol egy-egy rendkívül kedvező árú amszterdami repülőjegyre is ráakadhat. Ilyenkor azonban nem célszerű tétovázni, hiszen sokan vadásznak ezekre a lehetőségekre, és ha felbukkan egy, akkor azonnal lecsapnak rá, és gyorsan elfogynak az olcsó repülőjegyek.

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Amszterdamba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Amszterdamba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Amszterdamba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Amszterdamba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Amszterdamba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Amszterdamban

Amszterdamba közlekedő népszerű légitársaságok

A holland főváros Európa egyik legkedveltebb célpontja a turisták között, emellett fontos kereskedelmi és kulturális központ. Nem meglepő, hogy az olcsó járatok Amszterdamba egyre inkább népszerűek az utazók körében, akik akár csak egy hétvége erejéig is, de szívesen látogatnak el ebbe a mesés városba. Amszterdam kulturális sokszínűsége páratlan, elég csak a Van Gogh Múzeumra vagy épp a Rijksmuseumra gondolnunk. A rendszeres járatok Amszterdamba ma már Európa számos pontjáról közvetlen eljutást biztosítanak, így az Ön számára is kiváló alternatívát kínálnak egy kellemes kikapcsolódáshoz. Élje át személyesen a holland csatornák igéző szépségét, a varázslatos művészeti remekműveket és a holland életvitelre jellemző szabadságot és sokszínűséget. Tekintse meg az olcsó járatokat Amszterdamba és válasszon időpontot a látogatásra.

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Amszterdamban

Találjon hotelt Amszterdamban