Menü

Dubai - Olcsó Repülőjegy

Mutassa meg a szűrőket

Dubai

Miért éri meg Dubaiba repülni?

Dubai az utóbbi években az egyik legfelkapottabb úti cél lett a világon. Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa a néhány évtizeddel ezelőtti sivatagi halászfaluból mára milliós nagyvárossá fejlődött, a luxus, a mérhetetlen gazdagság szinonimája lett. A modern metropoliszban található meg a világ jelenlegi legmagasabb épülete, a 828 méter magas Burdzs Kalifa, de ezen kívül is számos látnivaló várja az ide látogatókat.

Mire jó egy dubai repülőjegy?

Az Arab-félsziget keleti részén, a Perzsa-öböl partján fekvő Dubai a gazdagság szimbólumává vált a 21. század elején. A rohamosan fejlődő várost ezzel párhuzamosan egyre több turista keresi fel. Ha tehát látni akarja a Miracle Gardent, a világ egyik legszebb kertjét, a város egyik fő vonzerejének tartott aranypiacot, a világhírű Dzsumeirah mecsetet, a jellegzetes formájú mesterséges Pálma-szigetet, a gyöngyhalászokat munka közben, tenne egy túrát a sivatagban, vagy fedett sípályán siklana egy jót, ez esetben már kezdhet is tervezni egy dubai repülőutat. Azaz kettőt, hacsak nem akar ott maradni.

Repjegy dubaiba – de előtte még…

Még mielőtt bármibe belekezdene, nem árt tisztában lenni néhány alapvető információval. Például azzal, hogy Dubaiba csak útlevéllel lehet beutazni, amelynek ráadásul a beutazás napjától számolva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Személyi igazolvány és más egyéb dokumentum felmutatása nem elég a beutazáshoz. Arra sem árt figyelnie, hogy az útlevele sértetlen állapotú legyen. Ha korábban járt már az Egyesült Arab Emírségekben, és úgy hagyta el az emirátusok határait, hogy volt valamilyen tartozása (közüzemi számla, mobiltelefon számla, bankhitel stb.), az újbóli belépéskor számíthat arra, hogy a reptéren azonnal letartóztatják, és addig nem engedik el, amíg nem rendezi korábbi tartozását! A tartozásnak nincs elévülési ideje, akár több évre visszamenőleg is érvényesíthetik.

Magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel (magán, diplomata, szolgálati) előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe, és tartózkodhatnak az országban 6 hónapon belül 90 napig. Az időtartam lejártát követően nincs lehetőség a hosszabbításra. A repülőtéri tranzitálás is vízummentes.

Repülőjegy dubai nyaraláshoz

Igen, ha Dubaiba megy (üdülési céllal), akkor az mindenképp nyaralás lesz, mivel az országban egész évben napos, meleg éghajlat uralkodik (általában 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála), a középhőmérséklet a leghidegebb hónapokban (január, február) is 20 °C körül alakul. Mivel mindig jó az idő, meleg holmit  gyakorlatilag felesleges magával vinnie. Miután az éghajlat ennyire kiegyenlített, Dubaiban nincs kifejezett turistaszezon, hiszen egész évben hasonló körülmények fogadják a látogatókat, egyben az árak is hasonlóan alakulnak.

Dubai repülőjegy ára

A fentiekből következik, hogy a dubai repülőjegyek árát kevésbé befolyásolja, hogy az ember az év melyik részére veszi meg azokat. Azt azért nem árt tudnia, hogy decemberben találhatja a legdrágább dubai járatokat, a karácsonyi és újévi időszakban a hidegebb országban élők előszeretettel veszik célba a várost. A nagyobb kereslet miatt a légitársaságok ilyenkor megemelik a jegyárakat. Ha tehát dubai olcsó repülőjegy érdekli, ne decemberre keressen járatokat. Ilyenkor szállás is drágábban kapható.

A légitársaságok trükkjei nem merülnek ki a fentiekben. Az is megfigyelhető, hogy hétvégéken, illetve hétköznap délutánonként, amikor jobban ráérnek az emberek repülőjegyeket böngészni, megemelik az árakat. Ugyanarra a dubai repülőre tehát olcsóbban találhat repülőjegyet, ha hétköznap reggel vagy késő este/éjszaka foglal.

Dubai repjegy – honnan hova?

Magyarországról közvetlen dubai járatok csak a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről indulnak, de átszállással Debrecenből is el lehet jutni az emírségek legnagyobb városába. Budapestről a Wizz Air, a Flydubai és az Emirates is átszállás nélküli járatot üzemeltet. Dubai két nagy repülőtere fogadja a nemzetközi utasszállítókat, a Dubai Nemzetközi Repülőtér (DXB) és az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtér (DWC). A magyarországi járatok az előbbire érkeznek és onnan indulnak. Budapest és Dubai között jellemzően a fapados Wizz Air közlekedteti a legolcsóbb repülőjáratokat. A dubai repülőút közvetlen járat esetén mintegy 5 és fél órát vesz igénybe.

A Dubai Nemzetközi Repülőtér jelenleg Dubai első számú reptere, 4,5 km-re fekszik a várostól keletre. Dubaiba innen busszal, taxival és metróval is bejuthat. A metró piros vonalának az 1-es és a 3-as terminálnál is van megállója, míg a zöld vonal segítségével a 2-es terminált lehet elérni a legkönnyebben. A lila és a kék vonal is fejlesztés alatt áll, így hamarosan még jobb lesz a repülőtér összeköttetése.

Az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtér 37 km-re délnyugatra található Dubaitól a Dzsebel Ali nevű kikötővárosnál. Innen kicsit körülményesebb elérni Dubait, de a fejlesztéseknek köszönhetően idővel ebben is javulás lesz tapasztalható.

Olcsó repjegy dubai utazáshoz

Ha tovább szeretne faragni az utazás költségvetésén, érdemes elgondolkodnia, hogy melyek azok a kényelmi szolgáltatások, amelyekről le tud mondani ennek érdekében. Ha például csak néhány nap az üdülés időtartama, akkor elég lehet egy kézi poggyász, és feladott poggyász hiányában máris sokat spórolhat. Az opcionális utas- és poggyászbiztosításról is lemondhat, valamint az elsőbbségi beszállás és az ülőhelyválasztás nélkül még olcsóbban megúszhatja.

Az ideális járatok megtalálása

A hagyományos módszert követők személyesen is felkereshetnek egy utazási irodát, a kényelmesebbek azonban az otthonukból intézik a repülőjegy vásárlását. A szóba jövő légitársaságok honlapján közvetlenül foglalhatjuk le a jegyeket, ez azonban időigényes, mivel külön-külön végig kell böngészni a különböző társaságok kínálatát. Az online történő foglalás ma már pofonegyszerű.

Nyitott szemmel járva és tematikus weboldalak, blogok követésével akár hihetetlennek tűnő ajánlatokba is belefuthatunk, de ez az út leginkább a rugalmas embereknek való.

Ha konkrét terve van, akkor a legegyszerűbb, ha az eSky repülőjegy-keresőjét veszi igénybe. Ezzel a legkönnyebb a foglalás és a vásárlás. Itt csak meg kell adni az utazás dátumát, az indulási és érkezési várost, valamint az utasok számát. A keresőmotor máris több száz légitársaság menetrendjét veti össze, és néhány másodperc múlva már listázva láthatja a rendelkezésre álló repülőjáratokat. Ezeket aztán több szempont (pl. ár, utazás időtartama stb.) szerint rendezheti és szűrheti kedvére. Ha megtalálta a legmegfelelőbbet, azon nyomban le is foglalhatja a jegyét, hogy aztán már csak a dubai kaland további részére koncentrálhasson!

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Dubaiba induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Dubaiba induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Dubaiba induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Dubaiba?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Dubaiba induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Dubaiban

Dubaiba közlekedő népszerű légitársaságok

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Dubaiban

Találjon hotelt Dubaiban