Menü

Palma de Mallorca - Olcsó Repülőjegy

Mutassa meg a szűrőket

Palma de Mallorca

Repülőjegy - Palma de Mallorca

A Baleár-szigetek sok turista kedvenc úticéljai közé tartoznak. Mallorca kb. 50 éve kezdett felkapottá válni, és rajongóinak száma napjainkban sem csökken. Közigazgatásilag Spanyolország része, hivatalos nyelve pedig a katalán és a spanyol. Az Ibériai-félszigettől keletre fekvő sziget legnagyobb városa és egyben fővárosa az olcsó repülőjárattal jól megközelíthető Palma de Mallorca.

A sziget éghajlata mediterrán, de mivel jelentősnek mondható hegyvidékei vannak, ezért télen gyakran hó is esik. Tengerpartja sokfélesége lehetőséget nyújt a pihenésre kisgyerekes családoknak, de a vízi sportok szerelmeseinek is, hiszen mind sekély, lassan mélyülő strandok, mind sziklás partszakaszok megtalálhatók a szigeten.

Fővárosát a rómaiak alapították, akik nem csak az építészetben, de a gazdálkozdásban is jelentős lépésekkel gazdagították a vidéket. Évszázadokkal később kezdődött a mórok uralkodása, akiknek köszönhetően újabb virágzáson ment át az egész sziget. A XIII. század óta áll keresztény fennhatóság alatt. Sokszínűsége és érdekes látnivaló nagyrészt színes történelmének köszönhető.

Az 1960-as években megnövekedett érdeklődés annak is köszönhető, hogy elkészült a Son San Juan repülőtér, ahova Budapestről és Debrecenből olcsó repülőjárattal vagy charterjárattal könnyedén el lehet jutni kevesebb mint három óra alatt.

A sziget a gyönyörű, hosszú strandok mellett számos látnivalót kínál. Az akciós repülőjegyeket vásárlók egyre gyakrabban rájönnek, hogy rengeteg kulturális érték és műemlék van Mallorcán, amelyekre érdemes időt szánni. Vannak persze exkluzív üzletek, remek éttermek és éjszakai szórakozóhelyek is, így mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

A főváros, Palma lakossága meghaladja a 400 ezret, de a turisztikai csúcsszezonban ennek többszörösére is emelkedhet a városban levők száma. A mediterrán éghajlatú város egész évben vonzó, csak ősszel csúszhat be egy-két esős nap. Ha nem csak a stradolás a célod, érdemes szezon előtt vagy után keresni akciós repülőjegyet Palma de Mallorcára – nem fogsz csalódni a látnivalókban.

A leghíresebb műemlék a hatalmas méretű, gótikus La Seu katedrális, amely homokkőből épült 1306-tól egészen a XX. századig. 44 méter magas, kb. 6600 m² alapterületű, és talán legfontosabb látnivalója a 14 méter átmérőjű, színes üvegablak. Az ezen bezúduló fény szinte misztikus hangulatba esti a nézelődőket. A „Gótikus szem” közelében látható a Gaudi által tervezett, csodálatos csillár, amely – finoman fogalmazva – nem tette népszerűbbé alkotóját.

A közelében található a Palau de l’Almudaina, a királyi palota, amely napjainkban a spanyol királyi család nyári rezidenciája. A XIII. században épült, a muzulmán fennhatóság idején, és legfontosabb szerepe Palma de Mallorca város védelme volt. Az évszázadok során többször átépítették, de a mai napig számos arab művészeti vonást találhatunk rajta. A palota jelentős része látogatható, és érdemes is megnézni pl. a pompás festményeket bemutató kiállítást. Persze ha valakinek kedve és lehetősége van rá, ki is bérelheti valamelyik belső udvart vagy kerengőt, hogy elmondhassa magáról: a királyi palotában partiztam! Ha már a repülőjegy olcsó volt Mallorcára….!

A szép kertek szerelmeseinek figyelmébe ajánljuk a Jardines de S’Hort del Rei-t, amely a palota falain kívül található ugyan, de mindenképpen figyelemre méltó. A XIV. században igazi gyöngyszem volt, amely később vesztett jelentőségéből. Amikor 1960-ban felújították a palotát, a kert is megújult, mégpedig az elismert mallorcai építész, Gabriel Alomar jóvoltából. A mallorcára jellemző stílusjegyek mellett andalúz díszítőelemeket és megoldásokat alkalmazott, így ha valakinek tetszenek pl. Granada épületei és kertjei, itt sem fog csalódni.

Európa egyik legszebb gótikus vára a Palma központjától 3 km-re található Bellver. A XIV. században épült egy 112 méteres dombon, mint a település egyik első építménye. Kör alaprajza szinte egyedülálló a világon. Először királyi erőd, majd nyári rezidencia volt, később börtön kapott helyet benne. Napjainkban a turisták egyik kedvenc helye, mivel művészeti és építészeti értékén túl remek kilátást is nyújt a városra. A neve sem véletlen: a Bellver jelentése szép látvány. A várba a belvárosból busszal lehet feljutni, de ha nincs 40 fok, fel is lehet sétálni. Vasárnaponként a belépés ingyenes, így nem csak az olcsó repülőjegyen spórolhatunk, hanem a belépőjegyen is, ha okosan tervezünk.

A gótikus stílus kedvelőinek figyemébe ajánlunk egy másik gyönyörű épületet is. A Lonja de Mallorca, azaz a Régi Tőzsde ránézésre akár templom vagy vár is lehetne. Itt adták-vették portékájukat a kereskedők, itt kötöttek jobbnál jobb üzleteket, és állítólag Kolombusznak is itt jutott eszébe, hogy nyereség reményében a nyakába vegye a világot (vagy legalábbis annak felét). Napjainkban a hely főleg éttermeiről és bárjairól híres. Ha nem akarunk bulizni, akkor is érdemes megnézni a Palma de Mallorca központjának számító teret a rajta álló Lonjával, hiszen sötétedés után itt zajlik az igazi élet.

Ha az olcsó repülőjegyannyira vonzó, hogy a gyerekeket is viszed Mallorcára, ne hagyjátok ki a városi akváriumot. Napjainkban számos hasonló létesítmény van már, de Palmán van a legmélyebb: az egyik víztartály, a Big Blue 8,5 méter mély, hogy a benne élő cápák és korallok jól érezhessék magukat. Az akváriumot évente kb. 400 ezren látogatják – nem véletlenül! Sokszori bolyongás után is elkápráztatják az embert a Földközi-tenger és az óceánok mélyén élő állatok és növények! Ráadásul az egyik akváriumban búvárkodni is lehet, a gyerekek pedig részt vehetnek az állatok etetésében és játszóházi programokon is.

Ha a turisztikai látványosságok után szeretnél a tengerparton sétálni, a figyelmedbe ajánljuk a Paseo Maritimonevű tengerparti sétányt. Itt szoktak a helyiek is futni, kocogni és kerékpározni, ha a tenger illatára vágynak. Készülj fel arra, hogy napnyugta után a sétányon tömeg van, hiszen a környékbeli éttermek és bárok vonzzák a bámészkodókat a belvárosból is.

Használd ki az akciós repülőjegyeket Palma de Mallorcáraés élvezd a napsütötte sziget varázsát!

✔️ Léteznek az eSky.hu oldalán promóciók Palma de Mallorcára induló járatokra?

Az eSky.hu oldalán rendszeresen jelennek meg promóciók és utazási lehetőségek alacsony áron. Kövessen minket és merítsen ihletet!

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Palma de Mallorcára induló járatra gondoskodhatok utazási biztosításról?

Az eSky.hu oldalunkon, repülőjegyek foglalásakor az útlemondási biztosítás is igénybe vehető. Ennek köszönhetően az utazása biztonságos és kényelmes lesz.

✔️ Ha lefoglalok egy repülőjegyet Palma de Mallorcára induló járatra, vásárolhatok szálláslehetőséget is?

Az eSky.hu oldalán van szállás kereső, amelynek köszönhetően az utazás előtt gondoskodhat pihenéséről az utazás helyszínén. Foglalhat szállást a jegytől függetlenül, vagy a Repülő + Hotel csomag részeként.

✔️ Milyen légitársaságok ajánlanak repülőjegyet Palma de Mallorcára?

Az eSky.hu oldalán gondoskodunk arról, hogy a(z) Palma de Mallorcára induló járatokra legyenek ajánlatok diszkont légitársaságoktól, ahogy magas szintű szakterületre szakosodott légitársaságoktól is egyaránt.

Repülőterek Palma de Mallorcán

Palma de Mallorcára közlekedő népszerű légitársaságok

A Baleár-szigetek Európa egyik legnépszerűbb üdülőhelyének számítanak. Székhelyére, Palma de Mallorcába rengeteg légitársaság üzemeltet járatokat, amelyek közül mindenki megtalálhatja a pénztárcájának leginkább megfelelőt. Az olcsó Palma de Mallorca-i repülőjáratoknak köszönhetően ön is élvezheti a Földközi-tengerben fekvő, remek klímájú üdülőközpont adottságait. A mallorcai repülőjáratok a Palma de Mallorca repülőtérre érkeznek, amely 8 km-re fekszik a szigetek székhelyétől, ez a harmadik legnagyobb spanyol légikikötő. Innen buszokkal, taxival vagy bérelt autóval is bejuthatunk Palma városába.

Szállást keresel? Itt ellenőrizheted a legjobb ajánlatokat Palma de Mallorcán

Találjon hotelt Palma de Mallorcán